Wie is online
4 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
november 2017
Z M D W D V Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Bestse raad spreekt zich uit over burgemeester

De fracties in de gemeenteraad van Best zullen zich op maandag 27 november in een extra openbare vergadering uitspreken over wat heet huisvestingsvraagstuk burgemeester. In tegenstelling tot wat aanvankelijk de bedoeling was, gebeurt dit buiten aanwezigheid van de heer Anton van Aert. –> Hij is formeel met ziekteverlof. Waarnemend voorzitter is de CDA-er Paul Gondrie.

Het ziet er naar uit dat Van Aert, wiens ambtstermijn in september 2018 verstrijkt, niet meer op zijn post zal terugkeren. Hij heeft tot dusver geweigerd, zich in het Bestse bevolkingsregister te laten inschrijven en woont in Boxtel. In overleg met ‘de gemeente’ (zo staat het op de gemeentelijke website) is de Commissaris van de Koning op zoek naar een waarnemend burgemeester.

 

 

 

Op de handelwijze van Anton van Aert, die algemeen wordt gewaardeerd als een goed bestuurder, is door inwoners van Best in de media en op het internet wisselend gereageerd. Veel mensen hadden gewild dat hij aan zou blijven en voor een tweede termijn zou gaan. Anderen zijn van mening dat hij niet ‘boven de wet’ had moeten gaan staan. Een tweede ambtstermijn is trouwens niet aan de orde omdat de heer Van Aert al een half jaar geleden te kennen heeft gegeven dat hij daar niet voor in is.

Voorpagina hhBest

Een reactie op “Bestse raad spreekt zich uit over burgemeester”

  • Leo Bisschops:

    Ik ben erg blij dat nu ook de Raad van Best de kans krijgt zich in het openbaar uit te spreken over deze kwestie. Daar hebben de burgers recht op, al zal dat niet altijd overeenkomen met de zienswijzen die via allerlei kanalen de laatste maanden al kenbaar gemaakt zijn.

    (Leo Bisschops is oud-wethouder namens Best Open en vormt nu ‘n eenmansfractie als Lokaal Best, red.)

Reageer