Wie is online
6 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
mei 2017
Z M D W D V Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Hoofdrol voor Dumoulin

Peter Stiekema


Wielrenner Tom Dumoulin speelde dinsdag de hoofdrol in een van de zwaarste etappes van de Giro van 2017. Of eigenlijk de hoofddrol. Hij zat in de grote groep der favorieten toen hij plotseling de berm in dook, zich van zijn koerskledij ontdeed en het op een poepen zette. Een kwestie van een aanval van slingerschijt, waarschijnlijk veroorzaakt door het slingerende parcours. Van de ene haarspeldbocht naar de andere. Hij verloor twee minuten op Nibali en Quintana, maar behield nog net de roze trui, een secondenspel.

Had dat niet anders gekund? Zeker wel. In de jaren vijftig kreeg de toenmalige Belgische wielervedette Stan Ockers in een wielerkoers een zware aanval van diarree. Twee van zijn ijlings gealarmeerde ploegmaats trokken zijn  broek naar beneden en Ockers liet zijn gevoelens (laten we het zo maar noemen) de vrije loop. Nadat hij uitgekakt was trokken zijn ploegmakkers zijn broek weer omhoog en Stan zette de wedstrijd voort. Sterker nog hij won. En aan de finish kreeg hij, wat hij eigenlijk zelf ook was, een ruiker. Ockers overleed in 1956, na een zware val op de wielerbaan van, ik dacht Gent.

Terug naar Neerlands hoop in zeer bange dagen: in deze Giro lijkt het me onwaarschijnlijk dat hij de roze trui gaat houden. Maar  van de bruine trui is hij zo goed als verzekerd.

Voorpagina hhBest

2 Reacties op “Hoofdrol voor Dumoulin”

Reageer