Wie is online
6 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
december 2016
Z M D W D V Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Wat een flutvonnis


Peter Stiekema


Eindelijk. Het langverwachte vonnis in de zaak-Wilders, na maanden van geldverslindend procederen, is er. Wat een flutvonnis. Wilders is schuldig, maar krijgt geen straf, zelfs geen boete van één symbolische euro. Eén euro van een toch ook al twijfelachtige eis van 5000 euro, waar er dat volgens de norm 20.000 hadden mogen zijn.

 

 

Ook een werkstraf is niet overwogen, bij voorbeeld 200 uur schoenen poetsen in een Turkse moskee. Een Marokkaans gebedshuis zullen we noch de Marokkanen, noch Geert zelf maar aandoen. Daar zouden ongelukken van komen.

In wezen maakt de rechtbank zich tamelijk belachelijk met deze uitspraak. Of je bent schuldig en krijgt straf, of je ben niet schuldig en je krijgt geen straf. En Geert spint er alleen maar garen bij. Zijn eenmanspartij met enkel satrapen als mede-Kamerleden dreigt bij de verkiezingen in maart de grootste van Nederland te worden. Geert gaat natuurlijk in hoger beroep. Alle aandacht voor hem en zijn club in de komende verkiezingscampagne. Vermoedelijk zal het gerechtshof uiteindelijk, na zo’n belachelijke strafoplegging van de rechtbank, niet anders dan tot vrijspraak kunnen besluiten.

Voorpagina hhBest

Reageer