Wie is online
10 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
november 2016
Z M D W D V Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Zwijg eens in al die talen

Door Peter Stiekema


Eurocommissaris Frans Timmermans spreekt een stuk of zeven, acht talen. Maar deze ijdele aap moet eindelijk eens leren in al die talen te zwijgen, als hij daarmee de veiligheid van ons allen hier in gevaar brengt. Ik doel op zijn interview in het Belgische weekblad Knack. Daar vertelt Timmermans, tevens vice-voorzitter van de Europese Commissie, refererend aan een Amerikaans onderzoek, dat de Turkse geestelijk leider Fethullah Gülen wel degelijk betrokken is geweest bij de mislukte staatsgreep die deze zomer werd gepleegd.

 

 

 

 

En Timmermans vervolgt in Knack: ”Ik denk dat de Turken een punt hebben als ze zeggen dat er wel héél weinig empathie was van de buitenwereld bij de verijdelde staatsgreep. We hadden toen wat ruimhartiger kunnen zijn in onze steun. Ook Europa heeft onderschat wat daar heeft plaatsgevonden. Het is ondertussen duidelijk dat hetgeen president Recep Tayyip Erdogan zegt over de rol van de Gülen-beweging in de staatsgreep geen totale onzin is’.

En daar heb je de poppen aan het dansen, want nader aan de tand gevoeld door de Volkskrant trekt hij een groot deel van deze explosieve keutel meteen weer in. Als de krant wil weten naar welk Amerikaans onderzoek Timmermans verwijst, volgt, na lang aandringen, een reactie: ‘Ik sprak slechts over indicaties die ik gezien en gehoord heb in de vele contacten die ik heb’, aldus Timmermans. ‘Niet meer en niet minder.’ Hou dan je grote bek, Timmermans. Wacht eerst een compleet onderzoek af en laat het dan over aan de deskundigen om daar wat over te zeggen. Dikke kans dat nu de geest weer uit de fles komt en tientallen mensen van Turkse afkomst hier en duizenden in Turkije daar nu al het slachtoffer van worden. Zo speel je de fascist Erdogan toch in de kaart?

Of wil je, als medebedenker van het asielzoekersplan, waarin onder meer is afgesproken dat de Turken zonder visum vrij kunnen reizen binnen de EU, Turkije alleen maar naar de mond praten? Onder het motto ‘laat de Turken tot ons komen en verhinder hun niet om te komen, want hunner is ons rijk? Een erelidmaatschap van DENK zit er wel in, schat ik maar zo.

Voorpagina hhBest

Reageer