Wie is online
3 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
oktober 2016
Z M D W D V Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

De polsstokneus van Rutte

Peter Stiekema


e neus van Pinokkio Rutte wordt steeds langer. Marks gok is inmiddels zo lang dat hij er met gemak het wereldrecord polsstokhoog, dat op pakweg 6.20 meter staat, mee kan verbeteren. Dat belooft wat voor de Olympische Spelen in Tokio (2020) . Rutte zal niet mee hoeven met de losersflight van Maurits Hendriks, dat staat nu al vast.

rutte

 

 

 

Een paar weken geleden onthulde RTL dat de koning(in) sinds begin jaren zeventig enorme belastingvoordelen heeft gekregen. Over een deel van het vermogen moest weliswaar belasting worden betaald, maar dat werd door de fiscus  ruimhartig gecompenseerd. Rutte is op zoek gegaan naar de bijbehorende papieren, maar heeft niets kunnen vinden. Ook de koning en voorgangster Beatrix weten van niks. En ook dat verbaast me niks. Opvallend hoe dit kabinet omgaat met zoekgeraakte papieren. Onmiddellijk schoot me het bonnetje van de Teevendeal weer in gedachte. Niet te vinden, beweerde toenmalig minister Opstelten, Maar uiteindelijk kwam het toch boven water. Exit Opstelten en Teeven, geen verlies overigens, hoewel over de kwaliteiten van hun respectievelijke opvolgers ook het nodige valt af te dingen. Gisteren wapperde RTL al met bewijzen, dus dat belooft wat voor het debat van vandaag, donderdag.

Ik vul met behulp van een accountant netjes mijn belastingpapieren in, maar krijg nooit wat terug, integendeel ik moet altijd betalen. Ik ga er vanuit, dat ook de koning zijn belastingformulier laat invullen. Dat moet toch ergens te vinden zijn bij de dienst van ambtenaar Dorknoper Wiebes. Als ik koning was, zou ik in ieder geval nieuwsgierig zijn naar wat ik dit jaar weer terugkrijg van de Nederlandse bevolking. Maar Willempie weet van niks, moeder Bea evenmin. En Rutte wast zijn handen in onschuld, totdat het tegendeel onomstotelijk vast komt te staan.

Er is nog iets wat mij erg nieuwsgierig maakt. Prins Pieter-Christiaan, zoon van Margriet en mr. Pieter heeft een huis gekocht in Wassenaar. Volgens de website Bekende Buren hoefde de prins niet naar de bank voor een hypotheek, want hij heeft het hele bedrag met eigen geld op tafel gelegd. De villa heeft een woonoppervlakte van 430 vierkante meter en telt zes slaapkamers en vier badkamers. Het stulpje beschikt over werkelijk alles, zo meldt Bekende Buren: een woonkeuken met kookeiland, een jacuzzi, een sauna en een inpandige garage. Dit alles verdeeld over drie woonlagen en een kelder.  De prins woont momenteel in een villa in Noordwijk en bezit  een woonboerderij in Wassenaar. Het lijkt erop dat van Vollenhoven in zijn nieuwste aanwinst met zijn gezin gaat wonen. Volgens mij werkt Van Vollenhoven gewoon ergens. Hoe kan hij een en ander in godsnaam betalen, en dan ook nog out of pocket? Lijkt me werk voor onderzoekjournalisten. En neem de rest van die Oranjekliek dan meteen maar even mee.

Voorpagina hhBest

2 Reacties op “De polsstokneus van Rutte”

Reageer