Wie is online
5 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
oktober 2016
Z M D W D V Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

De glazen bol van Rutte

Peter Stiekema


Rutte en Zijlstra beschikken kennelijk over een glazen bol. En die bol vertelt hun dat het de komende vier jaar goed blijft gaan met de economie. Zo goed, dat een belastingverlaging van 2,5 miljard per jaar mogelijk is, tien miljard in vier jaar. Een snel rekensommetje leert (we weten nog altijd wat een staartdeling is) dat per hoofd van de bevolking ongeveer 150 euro per jaar beschikbaar komt. Iets meer dan 12 euro per maand. Jongens hang de vlag maar buiten, het is feest vandaag. Maar wat, als in de loop van 2017 de economie weer inzakt? Door de toestand in het Midden-Oosten bijvoorbeeld, een nieuwe vluchtelingenstroom, aanslagen van de Isis, massaontslagen bij de banken, die op zich ook al een onzekere factor zijn. Maar tegen die tijd zijn de verkiezingen weer achter de rug.

Een paar weken geleden had Mark Rutte zijn moeder nog plechtig beloofd nooit meer ’te jokken’. Dat is ongeveer de terminologie die in huize Rutte, waar Mark het zolderkamertje bewoont, gebezigd wordt. Zijn zorgzame moeder kwam Mark wekken met een kopje slappe thee, een snot-ei en een geroosterd sneetje kaas, toen ze met enige schroom tegen ‘haar jongen’ zei dat hij niet zoveel meer mocht jokken tegen het Nederlandse volk. ‘Je bent een jokkebrok jongen’, zei ze fluisterend. Mark knoopte dat goed in zijn rode oren en besloot om dat het Nederlandse volk te beloven. Het is toch weer verkiezingstijd, dacht hij en de vorige keer beloofde ik iedere werkende Nederlander duizend euro erbij, en daar zijn ze toen ook ingetrapt. Dus dit leugentje kan er nog wel bij.
En Halbe Zijlstra dacht er net zo over, ze haalden de glazen bol uit de kast en zagen de toekomst van Nederland voor de komende vier jaar op een roze wolk op zich afkomen. ‘Tot 17 maart zitten we in ieder geval goed’, zei Zijlstra tegen Rutte ‘en daarna zien we wel verder, dan is het kiesvee er toch weer mooi ingetrapt’.
Niet alleen de VVD publiceerde een verkiezingsprogramma maar ook de partij van de Erdogan-satrapen DENK (afkorting van Dankzij Erdogan Niet Koosjer), ging bij monde van de Marokkaan in het gezelschap ook nog even door de bocht. Er moet een racismepolitie komen die discriminatie op alle terreinen te lijf gaat. Geldt dat ook voor allochtonen die kutkankerhoer roepen tegen Nederlandse vrouwen en meisjes en homoseksuelen te lijf gaan, vraag ik me af. Trouwens. volgens DENK moet ook het woord allochtoon uit het woordenboek geschrapt worden. Sinds wanneer is dat een scheldwoord?  Of moet het vervangen worden door niet-autochtoon? Straks mag je zelfs geen roetmoppen meer maken. je weet wel, zeg, ken je die van die schoorsteenveger…

Reageer