Wie is online
2 bezoekers online
Voor alle nieuwe posts…

Volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
juli 2016
Z M D W D V Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Levensverzekering jokt en draait

Update. Op 15 juni schreven we: Onder anderen gerechtigden van Pensioenfonds VNU (grote uitgever van dag- en weekbladen tot 2000) hebben een brief van Aegon Levensverzekering N.V. ontvangen, waarin hun wordt voorgesteld, een webaccount te activeren, met toevoeging van hun persoonlijke gegevens. Desgevraagd, deelt Aegon mee dat hier vermoedelijk sprake is van fishing (internetcriminaliteit). Het wantrouwen was bij sommige pensionado’s van VNU al gewekt, aangezien zij (rechtstreeks) niets met Aegon te maken hebben. Maar de kwestie blijkt nu heel anders te liggen. Niks fishing.

 

Pensioenfonds VNU deelde mee dat er bij Aegon sprake was van een fout, waarop de ontvanger van de brief de verzekeraar om nadere opheldering vroeg. Die kwam dus met het uitspreken van het vermoeden dat er sprake was van fishing (=internetcriminaliteit). Toevoeging: verscheur die brief maar. Dat verwerkten we op deze site in een bericht. ‘Aegon vermoedelijk slachtoffer fishing’.

Daarmee was de zaak niet afgedaan. Korte tijd later kwam er namelijk opnieuw een brief van Aegon, waarin werd gewezen op het ‘verlopen van de inlogcode d.d. 27 juni’. We plaatsten daarop een reactie onder het ‘fishingbericht’ in de trant van ‘Aegon is  nog niet klaar met dat fishing-geval’ en stuurden de link naar de Twitteraccount @Aegon_NL. De firma vond dat natuurlijk niet leuk en gaf te kennen een en ander nog eens goed te willen uitleggen, reden waarom om onze emailadres werd gevraagd. Aan dat verzoek werd voldaan. (Overigens was in het beginstadium al sprake van een emailwisseling, kan men nagaan hoe daar langs elkaar heen wordt gewerkt.)

Intussen is er meer dan een week verstreken en heeft Aegon niets meer van zich laten horen. Conclusie: Aegon jokt en draait. Blijkbaar is men not amused door onze mededeling dat wij eventueel een volgbericht zullen maken. Bij deze dan  toch.

Reageer