Wie is online
15 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
mei 2016
Z M D W D V Z
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Brabanders zien wel wat in warenhuis Galeria Inno

gesloten_v&d_barones
Het leegstaande V&D in winkelgalerie De Barones in BredaBrabanders zien wel wat in een eventuele vestiging van het van origine Belgische warenhuis Galeria Inno in de voormalige V&D-vestigingen. Inno is eigendom van het Canadese concern Hudson’s Bay Company, dat met pandeigenaren onderhandelt over activiteiten, in welke vorm dan ook, in Nederland.

 

 

 

Inno (van innovation) bestaat al sinds 1897 (dus ongeveer even lang als V&D) en heeft 16 winkels in onder meer Brussel, Antwerpen en Gent. Geen Nederlandse toerist die daar niet even binnenwipt, want het artikelaanbod is er ‘gevarieerd en  eigentijds’. Inno werd in 2001 overgenomen door Kaufhof (vlaggenschip in Keulen) dat op zijn beurt vorige herfst in handen kwam van de Canadezen. De vis die de vis op eet, die de vis op eet…

Het meest uitgesproken in de wens dat Inno zich hier vestigt was deze week de Bredase centrummanager Annemiek Verstappen, tegenover BN-DeStem. Logisch, want het ontruimde V&D-pand bevindt zich daar in de recentelijk vernieuwde winkelgalerij De Barones, hartje stad. Om een outletcenter, een andere optie van Hudson’s Bay, zit niemand te springen, laat staan een galerij met vrijwel uitsluitend winkels in het luxere segment.

Alles hangt af van de onderhandelingen van de Canadezen met de pandeigenaren, ook die in Eindhoven, Tilburg en Den Bosch. Waarschijnlijk krijgen die in de loop van juni hun beslag. Van de V&D in Den Bosch weet het Brabants Dagblad dat het complex waarschijnlijk gesplitst gaat worden. Over V&D Eindhoven meldt het ED vandaag dat het een onmogelijk cavalje is dat om te beginnen helemaal gestript moet worden.

Reageer