Wie is online
12 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
oktober 2015
Z M D W D V Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pannenkoek en poffertjes

Een restaurant in Amsterdam heeft een 96-jarige mevrouw geweigerd een pannenkoek te serveren, omdat dit gerecht op de menukaart is voorbehouden aan kinderen. De hoogbejaarde dame en haar gezelschap vertrokken naar een pannenkoekenhuis, nadat het restaurant ook niet bereid was gebleken, een uitzondering te maken. Ga zo door en gij zult spinazie eten.

 

Het incident maakt bij mij een herinnering los, namelijk aan mijn zeer oude moeder, die – het moet 1977 of daaromtrent zijn geweest – op het terras zittend van De Zwarte Leeuw aan de Oude Rijksweg in Helvoirt (een eeuwenoud etablissement trouwens) onverhoeds kenbaar maakte dat zij poffertjes wenste.

Ik was daar niet bij, heb het verhaal van een broer. Die vertelde dat de eigenaar van het restaurant met een knipoog naar hem verzekerde dat hij er onmiddellijk werk van zou maken. Het stond niet op de menukaart en het was in de tijd dat supermarkten nog geen voorgepakte poffertjes verkochten.

Best knap dus van De Zwarte Leeuw. Brabantse souplesse.

Reageer