Wie is online
8 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
september 2015
Z M D W D V Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

‘Tijdelijke natuur’ bij Philips Healthcare in Best

tijdelijke_natuur
Een bouwterrein bij Philips Healthcare in Best (voormalige Aarlese Heide)  is dankzij een nieuwe rijksregeling ingericht als ‘tijdelijke natuur’. Het heeft meer voordelen dan je denkt, ook als de grond later wordt bebouwd. Ook weer eens wat anders voor de medewerkers van  Philips, die gewend zijn tijdens de lunchpauze groepsgewijs een ommetje te maken. Maar waar ligt dat gebiedje precies?

  

 

 

kaartje_natuur_philipsDe (vrije) vertaling van de concerntaal luidt: ‘Welkom in ons wandelgebied, waar je van de wilde flora kunt genieten. Je vindt hier meer dan 17 vlindersoorten, een bijenkorf en talloze vogels. Hou je smartphone of camera paraat, zodat je ze kan spotten.’
De foto is van Hans Rutten (Ministerie van Economische Zaken).
De gemeente Best heeft op ons verzoek het gebiedje op een kaartfragment aangegeven. Het ligt bij de toerit naar de A58 richting Tilburg. Over de eventuele toegankelijkheid voor het publiek, moet een woordvoerder van Philips Healthcare nog uitsluitsel geven. Zo te zien moet men zich daar niet te veel van voorstellen. Diverse verkenningen door ons hebben althans niets opgeleverd.

Reageer