Wie is online
5 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
juni 2015
Z M D W D V Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Een gezegend putdeksel

putdekselHet vernieuwde centrum van Best is voorzien van ‘unieke’ putdeksels in het wegdek, waarop volgens het plaatselijke h.a.h.-blad Groeiend Best de heilige Odulphus is afgebeeld. Terwijl ik dacht, wat is dat nu weer voor gekkigheid, plaatste het blad de toevoeging dat het er net zo uit zag als de afbeelding op de stoep van het gemeentehuis.
Het gaat dus heel simpel om het nauwelijks meer voor publiciteitsdoeleinden gebruikte gemeentewapen uit de negentiende eeuw, waarin inderdaad de plaatselijke heilige is afgebeeld. Tot zover niks aan de hand.

Meer op Manieren

Een reactie op “Een gezegend putdeksel”

  • Vic Kerkhoff:

    De Bestse burgers die ik heb gesproken, met name vanuit een sportieve invalshoek, vinden de gebeurtenis wel hilarisch. We zijn als Best een unieke gemeente in Nederland als het gaat om het zegenen van zwarte putdeksels.En dat die gebeurtenis de opening is met foto in het plaatselijke nieuwsblad is net zo uniek. Het geeft het karakter van ons dorp aan. Hier kan en mag veel. En men neemt dat ook nog serieus. Gelet op de aanwezigheid van zoveel notabelen bij dit plechtige moment! Best, beter kan niet!

Reageer