Wie is online
3 bezoekers online
Voor alle nieuwe posts…

Volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
juni 2015
Z M D W D V Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Nieuw boek Ruggenberg heet ‘Haaieneiland’

rifhaaiDe nieuwe jeugdroman van Rob Ruggenberg, die in het najaar verschijnt, heet Haaieneiland. Ruggenberg onthult dat op zijn blog over boeken. ‘Haaieneiland’ gaat over de Zeeuwse ontdekkingsreiziger Jacob Roggeveen en als steeds bij het voorbereiden van zijn schrijven reist Rob Ruggenberg naar de gebieden waar zijn verhaal zich gaat afspelen, in dit geval een eilandje in de Stille Zuidzee. Daar beleeft hij, zo blijkt uit zijn blog, een hachelijk avontuur met haaien. Het had weinig gescheeld, of er waren krantenkoppen verschenen: ‘Jeugdboekenschrijver door haai opgegeten’.
‘Haaieneiland’ is het zesde jeugdboek van de schrijver uit Best.

 

Het vijfde boek, De boogschutter van Hirado, is het laatste waarvoor de tekenaar Bas Mazur de omslagtekening maakte. De talentvolle illustrator uit Kampen is helaas op 26 november 2013, op 58-jarige leeftijd overleden. Mazur tekende de omslagen van alle bij Querido verschenen jeugdromans van Rob Ruggenberg. De schrijver bewijst hem op zijn blog de eer die hem toekomt.

Meer op deze site over Ruggenberg en zijn werk

Reageer