Wie is online
5 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
juni 2015
Z M D W D V Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Protest in stilte

protest_airport_advert
Kunstschilder Marc Mulders uit Oostelbeers plaatst vandaag in het Eindhovens Dagblad een paginagrote advertentie, waarmee hij, zoals hij schrijft ´in stilte´ protesteert tegen de naar het lijkt tomeloze ontwikkeling van Eindhoven Airport.

 

Mulders schrijft daar:

Voor mijn buitenatelier laat ik elk jaar de akkers inzaaien met prachtige bloemen. Een bron van inspiratie voor mijn schilderijen en een thuis voor bijen en vlinders.

Op de eerste foto zie je de ‘aanvliegroute’ van een bij naar een klaproos. Pure schoonheid. Poëzie in beweging.

Maar boven dit vliegende gedicht is helaas een andere ‘aanvliegroute’ werkelijkheid geworden. Want sinds kort zijn De Beerzen en stilte- en rustgebied Baest een aanvliegroute voor het almaar uitdijende Eindhoven Airport. Een klap in het gezicht van alle wandelaars en andere liefhebbers van rust en stilte.

Een pijnlijke en onbegrijpelijke klap want Landgoed Baest is door de gemeente Oirschot en de provincie Brabant in een convenant erkend als stiltegebied. In dat licht is die nieuwe aanvliegroute niets meer of minder dan een aanslag op de rust en schoonheid van het gebied en een zeer stevige deuk in mijn vertrouwen in de overheid als partner. De schoonheid aldaar kan inmiddels leven noch sterven in stilte.

Reageer