Wie is online
5 bezoekers online
Voor alle nieuwe posts…

Volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
maart 2015
Z M D W D V Z
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Waar wegen zijn, rijden auto’s

Er zijn van die verhalen in de krant die ik, na kennis nemen van kop en inleiding, niet uitlees. Zoals Haal verkeer uit de dorpen, vandaag in het ED. Een argument pro voltooiing van de wegenruit om Eindhoven.

 

Waar wegen zijn, daar rijden auto’s. Toen eind vorige eeuw het traject van de A50 van Eindhoven tot Ravenstein werd aangelegd, dacht menigeen dat Son, Sint-Oedenrode, Veghel en Uden van ‘n hoop overlast binnen de bebouwde kommen zou worden verlost. Niet dus.

Twee auto’s per huishouden is tegenwoordig de gewoonste zaak van de wereld. Winkels willen bereikbaar zijn, willen ze op z’n minst het comfort bieden van het online winkelen. In Son hebben ze nooit een ring gewild: dat zou de dood in de pot van het centrum hebben opgeleverd. Dacht men. In Oirschot is men allergisch voor een autovrije Markt en zo kunnen we nog wel even door gaan.

Een ***argument dus.

Reageer