Wie is online
2 bezoekers online
Voor alle nieuwe posts…

Volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
november 2014
Z M D W D V Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Zeeland niet op z’n best oftewel HoHoHoreca

veereEen vriend had gewaarschuwd: het seizoen is voorbij; het veer naar Veere vaart niet. Ons een zorg, dat seizoen. Zondag was het op de A58 nog een en al file geweest; de thuiskeer van de extra- nazomer-gangers, het meterologisch en klimatologisch wonder van november 2014. Vooral Duitsers natuurlijk. Iedereen blij met de opwarming van de aarde. Ga zo door.

Meer op Manieren

 

<- De Veerse Kaai ligt momenteel open voor een ingrijpende reconstructie.

6 Reacties op “Zeeland niet op z’n best oftewel HoHoHoreca”

 • Guido:

  PS 1: Heerlijk tegen schappelijke prijs dagverse zeetong gegeten in sympathiek eenvoudig restaurantje annex viswinkel ‘Neeltje Jans’ (ook vermaard om zijn kolossale mosselen).

  PS 2: Zwager in Goes heeft voor ons couscous op z’n Marokkaans klaargemaakt. Om alle ‘ellende’ in Domburg en Veere te vergeten.

 • peter stiekema:

  Ga vooral naar Zeeuws-Vlaanderen. Restaurants te kust (letterlijk) en te keur. In Slijkplaat (28 huizen, waaronder mijn vakantiehuis) twee sterren restaurant ‘De Kromme Watergang’. Prijzig, maar erg goed. In Breskens ‘Spetters (1 Michelin-ster, maar ook erg lekker), pal aan de jachthaven. Ook goed enkele restaurants aan het Spuiplein te Breskens. En ga zo maar door.,

  • Guido:

   Meer Vlaams dan Zeeuws?

   • peter stiekema:

    Dat zou kunnen, ware het niet dat ik ook in Domburg, Veere en Brouwershaven goed heb gegeten, buiten het seizoen. . Maar dat is al wel een jaar of achttien geleden. En de voertaal in Z-Vl is inderdaad tegen het Westvlaams aan.

    • Guido:

     Ik denk dan je Oost-Vlaams bedoelt. Overigens hoor ik daar als geboren West-Brabander ook veel bekende klanken.

     • Het westen van Z-Vl, waar ik mijn domicilie heb, grenst aan de Belgische provincie West-Vlaanderen. Verder naar het Oosten, grenst Z-Vl aan Oost-Vlaanderen en daarna, het laatste stukje, ongeveer de Hedwigepolder , grenst aan de provincie Antwerpen. Maar de taal zal wel een soort mengelmoesje zijn, uiteindelijk.

      Zie ook:

      http://nl.wikipedia.org/wiki/Zeeuws

Reageer