Wie is online
7 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
oktober 2014
Z M D W D V Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Anton Philips en het ‘kappersartikel’

standbeeldaphilipsHet Philipsmuseum in Eindhoven wijdt een tentoonstelling aan ’75 jaar Philips scheerapparaten’. Het wemelt van anecdotes rond dit product en over vader en zoon Philips. Raskoopman Anton kan zich bij de lancering in 1939 dan wel laatdunkend over het scheerapparaat hebben uitgelaten  (‘een kappersartikel’) hij zat toch dicht bij de toenmalige waarheid.

Weliswaar was het woord barbier nauwelijks meer in zwang, maar veel mannen lieten zich in die tijd nog op zaterdag door de kapper scheren en soigneren. Hadden op die dag, toen het weekeinde pas om 12 uur ‘s middags begon, zelfs voorrang op knipklanten.

In de jaren vijftig, toen het droogscheren een doorslaand succes was gebleken, zei hij, naar aanleiding van de plaatsing van zijn bronzen standbeeld op het stationsplein (‘Eindhoven aan Anton Philips’): ‘Och, ik zie mezelf toch ook elke morgen, als ik met mijn Philishave voor de spiegel sta?’ Helemaal bekeerd.

Reageer