Wie is online
2 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
oktober 2014
Z M D W D V Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Verkoop groot deel Rademakers Collectie

rademakers
A.Schelfhout, 1857, Schaatsers bij Hollandse stad.                  Jef Rademakers


Een Romantische Reis – laatste kans  verzameling bijeen te zien in Noordbrabants Museum

Ongeveer 80 werken van de Rademakers Collectie, die in totaal uit 120 schilderijen bestaat, worden verkocht. Dat maakte verzamelaar en oud-televisieproducent Jef Rademakers vandaag bekend. Het is nog niet duidelijk  welke werken verkocht gaan worden. Van 11 oktober 2014 t/m 25 januari 2015 is de Rademakers Collectie voor het laatst te zien in de tentoonstelling Een Romantische Reis in Het Noordbrabants Museum in ’s-Hertogenbosch.

 

 

De afgelopen vier jaar heeft de verzameling een opzienbarende wereldtournee beleefd, met twaalf tentoonstellingen in negen landen, die samen bijna 500.000 bezoekers trokken. “De missie is volbracht. De romantiek staat weer op de kaart”, aldus Jef Rademakers.

 

De Rademakers Collectie is een unieke privéverzameling vanwege zijn omvang en coherentie. De verzameling bestaat uitsluitend uit romantische schilderijen uit de eerste zeven decennia van de negentiende eeuw, gemaakt door kunstenaars uit Nederland en België. Het betreft zomer- en winterlandschappen, zeestukken, stadsgezichten, architectuurschilderijen, stillevens, nachtstukken, portretten en genrevoorstellingen.

Jef Rademakers op Wikipedia

Een reactie op “Verkoop groot deel Rademakers Collectie”

Reageer