Wie is online
0 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
januari 2014
Z M D W D V Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Papier erin en eruit

 

3 Reacties op “Papier erin en eruit”

 • @ZenDuurzaam reageerde: ‘Ook zonde van al die bomen, kan gewoon digitaal toch?’

 • Ja, kan ongetwijfeld ook digitaal… maar hoe is die energie daar voor opgewekt? Je PC moet ook aanstaan en dat bij iedere lezer.
  Alles heeft zijn prijs. Dat papier voor die krant kan daarna ook weer dienen als brandstof, compost, vulmiddel en noem maar op. Daarbij biedt het ook weer werkgelegenheid om van bomen papier te maken en dat papier weer te verwerken tot iets anders.
  Het is dus wat kort door de bocht om ‘digitaal’ maar ideaal te noemen.

 • Er zijn al veel pogingen gedaan om de mate van “verspilling” te vergelijken, maar het ultieme antwoord gaan we waarschijnlijk nooit krijgen. Het blijft wel indrukwekkend die stapels papier, net zoals een werkende drukpers tot de verbeelding spreekt. Voor die honderden vrachtwagens en vrachtwagentjes die dagelijks het land doorkruisen geldt dat dan weer wat minder 🙂

  Eén ding staat wel als een paal boven water: de massaliteit van het traditionele verspreidingsmodel gaat er in rap tempo uit. Print verdwijnt voorlopig nog niet volledig uit beeld, maar het aantal drukkerijen zal verder afnemen. En als het aantal gedrukte kranten vermindert, zal de prijs per verkocht exemplaar logischerwijs hoger worden, wat op zichzelf dat dalingsproces alleen maar gaat versnellen.

  Kortom: mooi tijdsbeeld, die papierrollen.

Reageer