Wie is online
4 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
december 2013
Z M D W D V Z
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Webcommentaar op politie kan in België boete opleveren

Een op een website geplaatst commentaar op de politie, kan je in België een boete opleveren. Niet van de politie-zelf, maar van de gemeente. Een Gemeentelijke Administratieve Sanctie (GAS), zo heet dat in het Vlaams.

 

De Belgische gemeenten kunnen de GASwet, die in 1999 in een vloek en een zucht door het parlement is gejaagd, toepassen om allerlei ‘ongemakken’ te bestrijden, zoals het strooien van confetti buiten een straal van tien meter. Tegen deze wet is veel verzet. Met name jongeren roepen via internet regelmatig op tot burgerlijke ongehoorzaamheid jegens GAS-boetes.

Het Vlaamse dagblad De Morgen bericht vandaag over mensen die op de website van de mediagroep Sudpresse kritiek op het gedrag van de politie hadden geleverd, een GAS-boete was opgelegd door de stad Verviers.

Interessante column over dit onderwerp van Jeroen Olyslaegers in De Morgen.

Reageer