Wie is online
2 bezoekers online
Voor alle nieuwe posts…

Volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
november 2013
Z M D W D V Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

‘Culturele Hotspot’ Best stagneert

Er zit geen schot in de totstandkoming van de zogenaamde Culturele Hotspot in <- het pand van de Rabobank en het aangrenzende bibliotheekgebouw aan de Raadhuisstraat in Best.

De reden is dat tot dusver geen investeerder is gevonden, die het complex tegen een marktconforme prijs wil kopen. Dit blijkt uit een persbericht van de gemeente Best.

 

 

 

Aan de totstandkoming van de Culturele Hotspot (werknaam), waarin de Bestse Bibliotheek, het educatief centrum De Wig (nu gevestigd aan het Wilhelminaplein) en het muziek- en dansinstituut Pulz (J.P. Coenstraat) zouden gaan samenwerken, zijn in een eerder stadium door de gemeenteraad de volgende voorwaarden verbonden:

  • de verantwoordelijkheid voor de realisatie van de Culturele Hotspot komt grotendeels in handen van een investeerder en van de drie cultuureducatieve organisaties zelf;

  • de inspanning van de gemeente gericht is op verkoop van het Bibliotheekgebouw aan een externe investeerder tegen een markconforme prijs;

  • de gemeente staat garant voor een huurperiode van 10 jaar;

  • de maximale bijdrage van de gemeente aan de jaarhuur bedraagt € 188.300,00.

Daarnaast is besloten om voor de realisatie van een Culturele Hotspot een eenmalige bijdrage van € 200.000,00 aan de drie cultuureducatieve organisaties ter beschikking te stellen.

Geen aanknopingspunten meer

Met deze aanpak stoot de gemeente het eigendom van het bibliotheekgebouw af. Samen met de Rabobank en de projectleider namens de initiatiefnemers van de Culturele Hotspot zijn gesprekken gevoerd met mogelijke investeerders. Dit heeft niet geleid tot verkoop van de 2 panden, aldus de gemeente Best.

Carlo Smits, directeur Bedrijfsmanagement van Rabobank Het Groene Woud Zuid: ‘Het is jammer dat de zoektocht naar een investeerder niet tot succes heeft geleid. We dragen de Culturele Hotspot een warm hart toe. In gesprekken met de gemeente hebben we alle mogelijke  oplossingen bestudeerd, maar geen ervan bleek haalbaar. Op dit moment zien we geen aanknopingspunten om de gesprekken over de realisatie van de Culturele Hotspot voort te zetten.’

Wellicht andere opties

Verantwoordelijk wethouder Wout Gloudemans formuleert de status quo als volgt: ‘Het college staat nog steeds achter het initiatief van de drie cultuureducatieve organisaties en blijft van mening dat de Culturele Hotspot een bijdrage zal leveren aan een bruisend centrum. Daarom blijven we in gesprek met de organisaties om te bekijken of er nog andere opties zijn om te komen tot een gewenste Culturele Hotspot.’

Gerelateerde berichten

ED noteert sombere reacties

Een reactie op “‘Culturele Hotspot’ Best stagneert”

  • Wat is eigenlijk een ‘marktconforme prijs’ bij een ‘markt van niks’? De prijs die die Rabobank in het hoofd heeft? Dan was het een bij voorbaat mislukte missie.

Reageer