Wie is online
5 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
juni 2013
Z M D W D V Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

God in Frankrijk

god_in_frankrijk
Frankrijk was met zijn ontkerkelijking (van het overwegend rooms-katholieke geloof) ons land wel twintig jaar voor. Deze barokke kerk in Forcalquier, in de Haute Provence, die overigens op hooguit 30 meter van de kathedraal is verwijderd, fungeert sinds ‘s mensenheugenis als bioscoop. Het missionaire karakter van de filmtitel moet dan ook worden betwijfeld.

 

Ik moet nog eens goed in mijn zwart-wit-archief snuffelen, want daarin moet een in Duitsland genomen foto zitten van een bioscoop, geflankeerd door een kruislievenheer, met de aankondiging van een film Herz ohne Gnade. Die foto heeft in 1955 of zo met een stichtelijk onderschrift op Goede Vrijdag op de voorpagina van onder meer het Noordhollands Dagblad gestaan.

Update 13.06.13 Hier is-ie dan, ‘Gott in Deutschland’:

herz-ohne-gnade

Reageer