Wie is online
10 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
mei 2012
Z M D W D V Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Tejaterke: dus géén oplossing

Na weer een half jaar ‘onderzoek’ is het voor Best duidelijk: B en W zijn er niet in geslaagd, een oplossing te vinden voor het probleem dat het Tejaterke (voormalige kerk) wegens bouwvalligheid tegen de grond moet.
Als de gemeenteraad dit op 18 juni (leuke afsluiting van het werkjaar!) ook vindt, kan portefeuillehouder Ine Meeuwis als wapenfeit noteren, ‘dat zij de cultuur in Best naar de sodemieter heeft geholpen,’ zei de voorzitter van de harmonie tegen de krant. Mag het taalgebruik enigszins tejatraal klinken, er is geen woord Spaans bij.

 

En inderdaad, een gymnastiekzaal van een basisschool of de aula van een druk bevolkte middelbare school kunnen onmogelijk als alternatieven voor dit door twee toneelverenigingen en een muziekgezelschap gebruikte gebouw worden beschouwd. Dat kan een kind begrijpen, zodat ik me afvraag: hoe dúrft het college.

Waar draait het om? Om geld! Het zal eens ‘n keer niet zo zijn. Opknappen van ‘t Tejaterke is te duur, ook voor de clubs-zelf, heeft het dagelijks bestuur van de gemeente geconcludeerd. Als dat zo is, dan weet de raad wat hem te doen staat: prioriteiten tegen elkaar afwegen. Niet de sterkste zijde van het openbaar bestuur, met zijn schuin gerichte oog naar het electoraat. Dat is ook in Best een en andermaal gebleken.

Meer Tejaterke

Een reactie op “Tejaterke: dus géén oplossing”

  • Will:

    Als de toekomst is dat we in een van beide schoolgebouwen niet uit de voeten kunnen voor wat betreft bouw decor en voorbereidingen voor uitvoeringen. Als de concierge om 22:00 al op z’n horloge staat te turen en vraagt of dat we nog lang nodig hebben. Als we na afloop geen tijd meer hebben voor een pilsje en een stukje sociaal gedrag. Als we wel geld over hebben voor een Mora Villa of Batalaan 12. Als we……
    nou dan stop ik er ook maar mee. 22 jaar vrijwilliger.
    Ina (draaikont) Meeuwis, BEDANKT!!!
    Mijn vertrouwen in de politiek is gestegen!

Reageer