Wie is online
4 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
augustus 2011
Z M D W D V Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Eigentijdse bridge-uitslagen (2)

De secretaris van Bridgeclub Best verzocht hhBest per email het bericht over een op z’n zachtst gezegd nogal scrabreuze passage in de uitslagen, zoals gepubliceerd in Groeiend Best van 2 augustus, te verwijderen. Ik heb dat, zoals ik hem schreef ‘om mij moverende redenen’ geweigerd en het bestuur gewezen op de mogelijkheid, zich zowel in het weekblad als op deze website van het omstreden bericht te distantiëren, respectievelijk passende maatregelen tegen de scribent te overwegen.

Nu de redactie van Groeiend Best, volgens een bericht in het Eindhovens Dagblad van 4 augustus, de bridgeclub meent te moeten treffen, door haar voorlopig met haar uitslagen uit het blad te weren, lijkt het mij passend, mijn motieven tot handhaving van het bericht ‘Eigentijdse uitslagen’ nader uiteen te zetten.

De gewraakte passage noemde ik niet voor niets ‘eigentijds’ omdat ze tekenend is voor de nonchalante manier waarop in dit digitale tijdperk teksten ‘de lucht in worden geslingerd’. Op gratis – en nog liever betaalde – kopij beluste plaatselijke media maken daar via ‘aanleveren per email’ gretig gebruik van. Zeker als men denkt, dit soort kopij ook nog eens met de ogen dicht te kunnen copy-pasten.

Door uitsluiting van de bridgeclub, onttrekt de uitgever van Groeiend Best zich aan zijn verantwoordelijkheid voor de inhoud van zijn huis-aan-huis-blad. Het gaat niet aan, zoals die uitgever doet, de zogenaamde ‘onaandoenlijkheid’ van kopij als sportuitslagen als excuus te gebruiken, om dit soort berichten ongezien de krant in te donderen. Want je ziet wat er dan kan gebeuren.

De bridgeclub is, als gevolg van de mallotigheid van een lid, onevenredig door de ‘publicatieban’ getroffen. Ik heb eerlijk gezegd de buik vol van het ‘monopoliegedrag’ van Groeiend Best, waarvan dit niet het enige voorbeeld is.

Een van de reacties: Krimpend Best

21 Reacties op “Eigentijdse bridge-uitslagen (2)”

 • Makje:

  Bridge is toch voor nette, welopgevoede mensen.

  Nee. Kennelijk zit er op die club een LID (in welke betekenis dan ook…) die zich zit op de g**len aan eeen vrouwelijk medelid. Flinke vent hoor.

 • frits:

  Is het een leugen dan.

 • Nou ik denk dat het aantal leden flink zal stijgen, had niet verwacht dat Bridgen in Best zo modern zou zijn 😉

 • Makje:

  Bridgepartners wil niet automatisch zeggen bedpartners.

 • Humor:

  De tekst staat ook in een blad met de naam GROEIEND Best, dat is vragen om problemen hahaha. Ik kan dr wel om lachen.

 • Barry Balzak:

  Smile, je staat op Geenstijl!

 • Digibeticus:

  Ja, een reactie op niveau zou inmiddels wel op zijn plaats zijn. Hoe kan het dat er in de hele keten van verslaggever / voyeur / krantredactie niemand op het idee is gekomen dit bericht aan te passen?
  Ik vind het schandalig! Schadelijk voor de bridgesport ook!
  Nu is het idee bij het grote publiek ontstaan dat bridgers de voorkeur hebben om eventuele partners voor, tijdens of na het spel op hun lul te spiesen. Ook de duiding die werd gegeven aan hoe dit kon gebeuren vind ik persoonlijk niet afdoende.
  Als ervaren bridger moet ik constateren dat we als sport langzaam afglijden ..
  Misschien moeten we besluiten iedereen maar naakt te laten spelen om niets meer aan de verbeelding over te laten.

 • Kumske:

  Beste Guido,

  het verbaast me enorm van jou te vernemen dat onder andere ik, als Geen Stijl-aficionado, word betiteld als zijnde nog immer onvolwassen. Praise the Lord voor mijn kinderlijkheid tot aan het Einde der Tijden, daar niet van. Het voelt heel wat beter dan de grauwsluierige opa-vibes die geheel Nederland hebben veroverd. Maar om mensen nu te gaan betitelen als zijnde onvolwassen terwijl ze alleen maar kolderiek reageren op een gefrustreerd & zéér puberaal geilneven-bridge-bericht? Makes no sense at all…
  Desalniettemin: doe dat telefoonnummer van mejuffrouw van Kessel eens geven. Und schnell bitte, tzak, tzak!

  Groeten, Kumske.

 • Marco:

  Als je moeilijke woorden gebruikt, dan wel goed.
  Het is scabreus en niet scrabeus.

 • Emsarrev:

  Ik snap ook niet dat Groeiend Best niet zijn eigen verantwoordelijkheid neemt maar alles afschuift op de club. Met zo’n instelling kunnen ze hun naam straks veranderen naar Krimpend Best, want dit zal hun reputatie geen goed doen.

 • Rick:

  hahahaha, ik vind het een leuke ‘vergissing’. Groeiend Best moet zich maar eens achter de oren krabben alvorens de bridge club een veeg uit de pan te geven.

  Guido is mijn held….

 • restrain:

  bridge is net als sex, je moet ervoor zorgen dat je een goede partner hebt of anders zelf een goede hand

 • marth wilmes:

  Uiteindelijk gaat het om iemand die een flinke uitglijder gemaakt heeft. Dus fout!
  Diegene die dit klakkeloos plubliceerde is ook fout!

 • peter:

  a dirty mind is a joy forever
  zeker onder het kaarten met een slechte hand 😉

 • Freebird:

  Dit is helemaal geweldig.
  Welkom bij de gewone mensen, hahaha

 • Maria:

  Ik begrijp niet dat de voorzitter van de bridgeclub niet harder is opgetreden en de auteur per direct geroyeerd heeft. Ook “voor de grap” wil je niet iemand die zo seksistisch en denigrerend over vrouwen denkt in je club hebben.

 • Hartenvrouw:

  Hoe dan ook: een lekker ding èn goed bridgen… het kon slechter!

 • Ik vind dat mensen wel erg makkelijk de uitgever van het blad aanvallen op de tekst. Teksten worden aangeleverd en worden naar mijn inzien altijd nagelezen. Echter aan sportuitslagen kan een redactie niets corrigeren en worden dusver gewoon aangeleverd en door de uitgever gepubliceerd. De verenigingen zijn hier verantwoordelijk voor. Het is vervelend dat het gepubliceerd is, maar ik denk dat degene die de tekst aangeleverd heeft beter had moeten nadenken voordat hij de tekst had opstuurde. Dit soort dingen moet je vooraf voorkomen en zal ook nooit gebeuren bij publicaties die wij maken.

Reageer