Wie is online
8 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
juli 2011
Z M D W D V Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Terug naar Leeuwarden

pand_ons_noorden_tuinen7_400x355We zitten al een hele tijd op het terras van Restaurant De Walrus op het Gouverneursplein in Leeuwarden, als tot me doordringt dat het witte gebouw aan de overkant, in een soort neo-Romaanse stijl ontworpen, de schouwburg was waar ik in de herfst van 1959 voor de eerste keer van mijn leven een opera zag. Het was de Cavalleria Rusticana van Pietro Mascagni en ik moest er een stukje over schrijven voor de Friese editie van het katholieke dagblad Ons Noorden, alwaar ik sinds enkele weken leerling-journalist was. Ik herinner me dat de ‘recensie’ in druk een regel of tien telde, ik moet het knipsel nog ergens hebben, maar waar?

Ik had de plaats des onheils bijna tweeënvijftig jaar niet bezocht en was er in die tijd rotsvast van overtuigd geraakt dat het kantoor van Ons Noorden op het adres Tuinen 7 (foto) uitzicht bood op twee belangrijke elementen in het leven van een journalist, de strafgevangenis en de fabriek van ‘vierkant in de fles, rond op de tong’ Bokma.

Verder op SanteLOGie

Meer foto’s van Leeuwarden door Sante Brun op Webshots

Een reactie op “Terug naar Leeuwarden”

Reageer