Wie is online
12 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
april 2011
Z M D W D V Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Zinledige rituelen

In het boek Het lot van de familie Meijer van Charles Lewinsky komt een zeer gedetailleerde beschrijving voor van het ritueel slachten op orthodox joodse wijze. Na het lezen van die passage eet je weer een paar dagen geen vlees, hetgeen natuurlijk heel goed is voor hart- en bloedvaten. Van de eter, en van de aldus verder levende dieren. Het verhaal toont tevens de volledige zinledigheid van het gedoe.

Verder op SanteLOGie

Een reactie op “Zinledige rituelen”

  • peter stiekema:

    Wat je bij de Chinese (en ook Koreaanse, overigens) hondennuttigers nog bent vergeten is dat ze het dier eerst een aantal uren ophangen aan een soort waslijn, levend uiteraard, het vlees schijnt er veel malser van te worden. En daarna wordt het dier levend gevild. Kwestie van beschaving zal ik maar zeggen. Misschien een tip voor Joop Braakhekke c.s.

    Maar het lijkt me niets voor een samenleving op joods-christelijke-humanistische basis, dacht ik zo.

    Hoewel sommige spreekkoren tijdens niet nader aan te duiden sportwedstrijden doen vermoeden, dat het met het joodse gehalte van die joods-christelijk-humanistische samenleving nog best wel tegenvalt.

    En laten we vooral ook niet vergeten dat joodse vluchtelingen in de perode 1933-1940 spoorslags terug werden gestuurd naar de bevriende natie Duitsland. Ongeveer zoals nu de VVD-CDA-PVV-kliek zonder pardon Afghaanse, Iraakse en Iraanse vluchtelingen terugstuurt naar het land van herkomst. Het is daar immers hartstikke veilig.

Reageer