Wie is online
6 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
februari 2011
Z M D W D V Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Grijs

Witlof en puree - 010De koper van witlof is grijs, las ik ergens. Daar moet Het Produktschap nodig want aan doen, vindt het, want anders sterft met het grijs, de witlof uit.

Als kind had ik ook een hardgrondige hekel aan witlof, dat toen trouwens nog Brussels lof heette.

Lees verder op Manieren

2 Reacties op “Grijs”

  • Mariken:

    Hier in Frankrijk heet het “Andives” en is het de standaard salade in de winter en niet alleen de grijzen eten het. Wij eten wat het seizoen biedt. Ik heb zelf bijvoorbeeld schorseneren in de tuin en aardperen, ouderwetse wintergroenten, erg lekker zie http://brenazet.nl/?p=3167#more-3167 Tomaten of een paprika eten wij uit blik en ook wel eens boontjes uit de diepvries want die zijn normaal gegroeid in de zomer zonder al die extra energie en vervoerskosten.
    Volgens mij hebben kinderen een andere smaak en proeven ze het bittere van de witlof veel sterker: ik krijg Igor op geen enkele manier aan de witlof…Toch lijkt het mij dat die witlof helemaal niet meer zo bitter is als vroeger, of is mijn smaak veranderd sinds ik grijs aan het worden ben?

Reageer