Wie is online
11 bezoekers online
Schrijf ons
Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina.
Voor alle nieuwe posts…

Volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->


Instagram

Rubrieken
Portal
Portal van bekende en vooral minder bekende bloggers en opiniemakers.
English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archief
mei 2012
Z M D W D V Z
« apr   jun »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Dag van de Arbeid

De Dag van de Arbeid lééft. Zeker in Frankrijk (Fête du Travail) waar het feest vandaag helemaal in de sfeer van de presidentsverkiezing (komende zondag de beslissing over Sarkozy dan wel Hollande) wordt getrokken.

Is er veel veranderd, sinds bijgaande prent werd gemaakt? Er staat: ‘Ik houd me aan de beloften, zelfs aan die van anderen.’ Let op de symboliek van de militaristische autoriteit met onderscheiding, die de gewone man in zijn greep heeft.

Travail. Ik denk aan mijn vader, die het destijds beroemde chanson van Theodore Botrel zong: ‘Si tu veux être respecté…travail!’ (Vrij vertaald: wil je respect, werk!) Mijn dochter Mariken geeft op haar weblog Pleisterplaats Brénazet haar eigen interpretatie aan de prent.

Een reactie op “Dag van de Arbeid”

  • Morgen weer de dag van de arbeid, ze zijn hier allemaal bosjes muguet aan het zoeken in het bos. Nee Hollande heeft zich echt niet aan zijn beloftes gehouden. Dat doet er geen een. Kan ook niet, de politiek is dood, of heeft nooit bestaan. In de Demoncratie regeert het grote geld. Groetjes Mariken

Reageer