Beluister Jan Strube, schilder van het oude Brabant

>38.000  bezoekers
>59.000 pageviews


Laatste aanpassing 27.12.2007 9:37

Privacyverklaring


Mail hhBest
RSS-feed hhBest

Meetstation
Stomste actie van Wilders: Plein 27|12 Zwarte Madonna FrisiaCampina Plein 20|12

Condoleance

26.12.2007
Tweeduizend condoleances in het register voor die vier in Arnemuiden verbrande Chinese meisjes, en dan zeggen ze nog dat Nederland kil en koud is geworden.

Lees verder

De spijker op z'n kop

27.12.2007
Als de koningin Wilders' interventies in de Tweede Kamer op het oog had, sloeg zij behoorlijk de spijker op de kop, vindt Sante Brun, waarmee hij niet gezegd wil hebben dat die koningin deel moet blijven uitmaken van de regering.
Lees alles


KERSTNUMMERS

24.12.2007
Sante Brun nam de kerstnummers van een aantal papieren media door, inclusief Linda Punt Uit en concludeert: Ik ga het Volkskrantabonnement beperken tot de zaterdageditie en Vrij Nederland gaat helemaal de deur uit. En de volgende Linda zal wel helemaal gaan over vermageren, de scheiding en nachtcrème, dus die komt er ook niet meer in. Het lijfblad blijft, want dat is gratis.


Lees alles (van de column) en ook de reactie(s) op Plein

Ben

Ben's pagina

Frans kerstlied Minuit Chretiens (onbekende tenor).

Nieuwe gemeentegids: God staat er in maar is toch onvindbaar

Lees verder

Kwestie Baest aangemeld bij Landroof

23.12.2007
hhBest heeft de kwestie wegverharding op landgoed Baest in de gemeente Oirschot aangemeld bij het VPRO-multimediaproject Landroof tegen de verrommeling in Nederland.

Presentatoren van dit programma zijn Victoria Koblenko en Puck Kniesmeijer. Website Landroof Tv-uitzendingen vanaf 3 januari 2008 elke donderdag om 19:25 op Nederland 2

De kwestie Baest 

 

 

Wilders grijs

24.12.2007
Geert Wilders is niet langer blonde dolly. Van het vele leed dat hem wordt aangedaan en waarover hij vandaag in de Volkskrant een klaagzang aanheft heeft hij zichtbaar grijze haren gekregen.

Reageer op Plein

 

Arreslee op wieltjes

23.12.2007
Een arreslee op vernuftig gemaskeerde rubber wieltjes, draaide vanmiddag rondjes om het ronde winkelcentrum aan de Rendierhei in Best. Met de kerstman aan boord en twee Ierse tinken ervoor. Weer eens wat anders dan het sneeuwkanon van vorig jaar.

 

Meer

Dit is geen witte kerst

De Odulphuskerk in Best, op 22 december 2007. 's morgens om 10:27 uur->
Klik hier om een achttal die dag gemaakte winterfoto's van Best te bekijken. En zie ook Het Witte Hart (Leiden) op hetzelfde moment

JE NOEMT AARDAPPELS TOCH OOK GEEN HENK?

22.12.2007
Een ontnuchterend stukje van Sante Brun over de omgang met dieren.

 

Afscheid van raspaard Ros

22.12.2007
'Martin Ros is een radioman par excellence, die zich nooit liet meeslepen door het medium maar altijd door de boeken die hem noopten tot emotionele maar gedegen kwalificaties in een razend tempo, steeds onnavolgbaar knap door de wijze waarop hij compact en compleet, liet weten waarover hij het had, waar zijn boeken over gaan.' Ferd Op de Coul over wie hij beschouwt als raspaard Ros, de door de Tros weggestuurde boekbespreker, die vanmorgen afscheid nam.

Lees alles ook Plein 22|12

Het Witte Hart


Het Groene Hart was even wit: omgeving Leiden, 22 december ca. 10:30 uur. Het tegenlicht geeft fraai diepte aan de foto - Foto Anita t'Sas


Bests kerstgedicht van An Antonis

Doe mer kalm an

Klik op de hulst


Nostalgisch decemberverhaal

Punch en boterletter

Klik op de banketletter

Meer entertainment op de pagina kerstweek

AMBTENAREN 2

19.12.2007
Onlangs beloofde ik, in een verhaaltje over ambtenaren, ook die van de gemeente Best nog eens onder het mes te zullen nemen. Ik kon dat gemakkelijk doen, want deze categorie ambtenaren vráágt om de haverklap om kritiek. Het feestnummer van Groeiend Best, dat wil zeggen de door de gemeente daarvan gekochte ruimte, biedt deze week een en ander op een presenteerblaadje. Afgezien daarvan, de gemeenteraad is me afgelopen maandag al voor geweest met gefundeerde klachten over het tergend langzaam werken van wat ik dan maar samenvattend 'het ambtelijk apparaat' zal noemen.

Lees verder

 

 

 

 

Voorlichting

‘Dokter, ik heb nu al vier keer een nieuwe heup gekregen, is er nog hoop voor mij?’ Let op die woorden: ‘dokter’ en ‘hoop’. We zitten met dik tweehonderd voornamelijk bejaarden in een zaaltje van het regionale ziekenhuis. De meesten hebben zich zojuist de Limburgse vlaai met dik slagroom laten smaken.

Lees verder

 

 

 

Dokters

18.12.2007
Ook zoiets geks: veel vrouwen – en lang niet alleen islamitische vrouwen – hebben liever een vrouwelijke arts, en al helemaal een vrouwelijke gynaecoloog. Terwijl veel mannen liever een vrouwelijke arts hebben, maar liever geen vrouwelijke gynaecoloog. Helemaal geen gynaecoloog, als het even kan. Ik ben trouwens wel eens behandeld door twee gynaecologen, een man en een vrouw, die met mij tijdens de behandeling spraken over de voor- en nadelen van vakanties in landen waar een burgeroorlog aan de gang is.

 

Lees alles

Zelf echte Italiaanse pasta maken

18/12/07
Voor wie zo'n kookfreak is, dat hij/zij wel eens pasta zou willen maken à la de oude Italiaanse boerinnen, staat hier het recept.

 

 

 

 

Download

Gaan met die banaan

 

Plein 19|12

De kunstenaar en zijn model

16.12.2007
Deze droge naaldets van Ben van Kempen heet 'De kunstenaar en zijn model'. Van Kempen tekent er bij aan: Van Jan Wolkers was bekend dat hij schaamhaar verzamelde. Wat zou hij begerig naar dit weelderige bosje hebben gekeken.
Maar helaas, zoals in de Sauna te zien is, worden deze struikjes steeds zeldzamer. Een vriend, die het prentje met toevoeging zag, reageerde: Dat is nog eens wat anders dan de klimaatconferentie op Bali. Die Jan Wolkers toch met al dat schaamhaar.

Lees verder

Politie

16.12.2007
Nog niet eerder werd het zo duidelijk uitgesproken als vanmorgen: Ajax en Feijenoord en hoe al die andere voetbalorganisaties ook mogen heten, die verdienen dus per club per week 200.000 euro aan de inzet op staatskosten van de politie die de wild geworden bezoekers van de wedstrijden in bedwang moet houden.
Want dat is het bedrag aan 'schadevergoeding' die de voetbalorganisaties eisen van de politievakbonden als de politie op zondag staakt en de wedstrijden dús niet kunnen doorgaan, ook al omdat de burgemeesters van de desbetreffende gemeenten het een te groot waagstuk vinden.

Lees verder

AMBTENAREN

12.12.2007
Ambtenaren heb je in soorten en maten. Op Bali hebben deze week honderden ambtenaren onderhandeld over een nieuw mondiaal CO2-verdrag, in afwachting van het moment dat ene George W. Bush, of een andere vertegenwoordiger van de meest vervuilende natie ter wereld de zaak zal beslechten met een andermaal ‘k wil ’t nie hebben. Over ambtenaren dus. Een bijzonder type is bij voorbeeld ambtenaar Dorknoper. Lees de tekstversie van de column voor Radio Best van heden.

Vakantie in de Auvergne

 

Kan iemand die fotografe het zwijgen opleggen?

12.12.2007
Kan iemand deze mevrouw, ik bedoel die fotografe van die moslim-homo's, het zwijgen opleggen (nee, niet doodschieten natuurlijk) vóór we hier weer eens zinloos een heleboel tijd en geld kwijt raken met een Hollands-Iraanse versie van de Deense cartoonrellen?

Lees alles

Gulzig

10.12.2007
Vanmorgen wordt ze in NRC.next omschreven als 'Een gulzige vrouw zonder schaamte'. Daar gaan we weer: volgens mij is Nigella helemaal niet zo gulzig, ze geniet alleen zonder voortdurende schuldgevoelens over haar 'lijn' van het goede der aarde, en als je ergens oud mee kunt worden is het met genieten van het goede der aarde.

Lees alles

 

Hellup! Top 4000

11.12.2007
Radio 10 Gold gooit er de Top 4000 tegenaan neemt daar de hele maand december voor. Hellup! Volgend jaar leggen we het fundament voor de Top Eén Miljoen, die drie jaar gaat duren, verdeeld over zeventien zenders.Lees alles

Verboden gesprek met vreemde vrouwen

09.12.2007
Sante Brun heeft een methode ontwikkeld om volkomen legitiem een verboden gesprek met vreemde vrouwen aan te knopen.

Lees Boek: Anne Enright, The Gathering

 

Bestse wethouder Kerkhoff prima verkoper van Eindhoven Airport

06.12.2007
Wethouder Kerkhoff van Best is een prima verkoper voor Eindhoven Airport gebleken, schrijft Tom Lassing in een discussiestuk. ' Zijn argumenten voor een base in Veldhoven snijden echter geen hout en hij verkondigt in feite de leugens die hem voorgehouden zijn.' Lees verder

Lees ook: Eindhoven Airport is niet te stoppen

Jan Strube niet alleen schilder van het oude Brabant

06.12.2007
Jan Strube <- (Amsterdam, 1892 - Prinsenbeek, 1985) mag dan vooral gezien worden als de schilder en tekenaar van het oude Brabant, uit een recent verschenen monografie, tevens een poging tot inventarisatie van zijn omvangrijk oeuvre, blijkt dat hij zo nu en dan een zijpad insloeg. Ook valt nu pas op, hoeveel overeenkomst Strube had met de al even nostalgische en romantische Anton Pieck.

Lees verder Ook podcast beschikbaar

Meetstation Eindhoven


Bron: Buienradar.nl Eindhoven 15 dagen vooruit volgens AccuWeather: Kwakkelwinter houdt tot Oudjaar aan

Terug naar het begin van de pagina

Privacy

De website hhBest slaat geen gegevens op van gebruikers, met uitzondering van de ip-nummers en het door henzelf ingevulde emailadres op het discussieplatform Plein. Die gegevens heeft de webmaster nodig voor controle en beheer. De webadressen zijn niet voor andere gebruikers zichtbaar en zullen nimmer aan derden bekend worden gemaakt.

 De Google-advertenties verschijnen sinds augustus 2005 op deze site. Google kijkt wat er op deze pagina staat en stemt daar z'n advertenties op af. Staat hhBest hiermee iets van zijn onafhankelijkheid af? Ik denk het niet. Verdient hhBest hier iets aan? Daarvoor zijn de kijkcijfers - waaraan we lak hebben - te laag. In elk geval kost hhBest aan hosting, hard- en software voorlopig meer, dan wat Google eventueel uitkeert. Geef gerust je mening, bv op Plein of per e-mail.CheckStat Herlaad deze site