Dorpsplein

hhBest

Home hhBest

 

hhBest is meer dan een weblog. Klik hier om er achter te komen wat het verder voorstelt

Bezoek ook eens het weblog Het Zijstraatje van Ecluse Vandaaraf kun je ook weer vlot (terug) naar hhBest.

 

 

 


 

Amerikaanse spammers hebben mij gedwongen dit forum uit te schakelen.

Maar... reageren kan ook via Mail de webmaster

Uiterlijk in september hoop ik de site te updaten naar wat in webmasterskringen momenteel geldt als Homepage 2.0. Dat wil zeggen
dat er op z'n minst op pagina 1 een weblog komt, waarop live kan worden gereageerd. Of er behoefte bestaat aan een forum op deze site
betwijfel ik.

Ecluse, 29|04|06

Blokker en Lousewies

Jan Blokker schrijft vandaag over Lousewies. Ha!

Dat gaat zo: 'Zo'n meid als die Van der Laan zou ik, als ik Maxime Verhagen heette, het liefst hebben gewurgd om haar daarna nooit meer aan te kijken (...)'

Ik denk dat ze ook niet meer om aan te zien zou zijn.

 

Kop Ecluse, B
Email : ecluse69@yahoo.com
Home Page : http://weblogs.bnn.nl/zijstraatjevanecluse

Is dat effe schrikken, vlak nadat de ETA een wapenstilstand heeft afgekondigd in een tijdperk, waarin je de terroristische organisaties bijna niet meer uit elkaar kunt houden. Openingskop van het Eindhovens Dagblad van heden: 'Bedrijven dicht na vondst bom'. Pas uit de inleiding van het artikel blijkt dat het om een bom uit de Tweede Wereldoorlog gaat. Goed voor de losse verkoop moet je maar denken.


Date: 24/03/2006 09:20

Jeroen van Dommelen, Best
Email : jeroen.van.dommelen@home.nl
Home Page : ...

Ik reageer op de maximum snelheid op de busbaan: Een maximum snelheid op de busbaan in Heivelden is op zich wel een goed punt, alleen is het laten rijden van die bus helemaal niet meer rendabel. Nu is de bus al zeer matig bezet. Als hij dan ook nog eens langzamer moet gaan rijden op het stuk door Heuveleind/Heivelden kost het laten rijden van de bus dus nog meer. Ik ben van mening dat het aan de ouders van kinderen die op de busbaan spelen is, dat zij de kinderen duidelijk maken om ergens anders te gaan spelen. Het is immers gewoon een weg, die gesloten is voor alle verkeer behalve lijnbussen en fietsers. Spelen op de weg is niet veilig, waarom zouden kinderen dan wel op de busbaan mogen spelen. Voor fietsers zijn er aan beide zijden van de busstrook fietsstroken. Dus iedereen heeft zijn eigen plek voor het vervoer over deze baan. Ik moet ook zeggen dat chauffeurs van de lijnbus zeer langzaam de oversteek bij het fietspad bij de scholen passeren. Ik zit dagelijks in die bus dus ik kan het weten. Mijn eindconclusie: Maximum snelheid op de busbaan NIET verlagen naar 30 km/h, maar gewoon 50 km/h laten.


Date: 19/03/2006 16:39


Ecluse, B.
Email : ecluse69@yahoo.com
Home Page : http://weblogs.bnn.nl/zijstraatjevanecluse

Hoe werkt dat nou, een boek uitgegeven krijgen? Kwestie van talent? Niet echt in de eerste plaats. Het begint met de persoonlijkheid die bij de uitgever komt binnenstappen. (Mag je niet komen, dan kun je het sowieso schudden.) Waar haal ik die wijsheid vandaan? Je gelooft het niet. Uit volkskrant magazine. Daar heeft Prometheus-uitgever Mai Spijkers (waar ken ik die naam toch van? Doet er niet toe) het over de intrigerende persoonlijkheid van Naema Tahir, de veel besproken schrijfster van Kostbaar bezit, nog het meest bekend van haar flirt met NOVA's Jeroen Pauw. Zegt Spijkers: 'De dag dat zij mijn kantoor binnenkwam, was de belangrijkste dag van 2005. Ik dacht meteen: als ze nou ook nog 'n beetje kan schrijven, hebben we een nieuw literair talent in Nederland.' Zo is dus de volgorde. Een recensie van Tahirs boek staat trouwens op hhBest


Date: 19/03/2006 12:08


Wanda Michielsen, Best
Email : wanniemichielsen_9@msn.com
Home Page : geen

even reageren op het artikel van de busbaan,ik woon er dus wel,Is inderdaad niet onverstandig dat de bus met 30 km p.u. er door heen rijdt, beter als een slak zigzaggend om de kinderen heen, die er spelen, als dat ie er door heen raced met 50, niet elk kind reageerd zo snel als er een bus aan komt denderen......


Date: 18/03/2006 12:53

Guido, Best
Email : guido.tsas@gmail.com
Home Page : http://www.hhbest.nl

Ik weet niet of dat nog zo is, maar vroeger gold een baantje als chef op de redactie als zo ongeveer het hoogst bereikbare in de journalistiek. Vandaar het grapje: 'Bij het Eindhovens Dagblad is iedereen chef, behalve Sjef Bernard', waarbij het duidelijk zal zijn dat Bernard een achtenswaardige collega was. Ik moest hier aan denken, toen ik las dat de hoofdredactie van NOS-Nieuws bestaat uit zeven (7) personen. De laatste uitbreiding vond vorig jaar plaats, maar nu er ook daar drastisch wordt bezuinigd, zal ook dat college wel een veer moeten laten, zegt men.


Date: 16/03/2006 09:37

Ecluse, B.
Email : ecluse69@yahoo.com
Home Page : http://weblogs.bnn.nl/zijstraatjevanecluse

De Utrechtboog, wat is dat? De Utrechtboog is een nieuwe, kortsluitende spoorverbinding over een gebogen viaduct tussen Utrecht en Schiphol, waardoor reizigers vanuit het zuiden niet meer in Duivendrecht hoeven op te stappen. Er is weer een hoop mediagezeik over, zoals over alles wat Prorail en de NS doen. Volgens het Eindhovens Dagblad is de Utrechtboog een boog tussen Eindhoven en Schiphol. Dat is nog eens regionale journalistiek.


Date: 13/03/2006 08:57

Ecluse, Bobbelskonten
Email : ecluse69@yahoo.com
Home Page : http://weblogs.bnn.nl/zijstraatjevanecluse

Wat is een Bekende Nederlander? Een Bekende Nederlander is iemand van wie je als krantenlezer zegt: Wie is dat nou weer?


Date: 12/03/2006 13:26

Webmaster, Best
Email : guido.tsas@gmail.com
Home Page : www.hhbest.nl

Sommige reacties worden door mij gecopieerd naar de plaats op de site, waar ze eigenlijk thuis horen. Ik streef er naar, binnen niet al te lange tijd een beter forum aan te bieden. Daarvoor moet ik, vrees ik, een andere hostprovider zoeken. Gelukkig ben ik eigenaar van de domeinnaam.


Date: 10/03/2006 10:51

Gerard van der Rijt, bekend
Email : g.vander.rijt@gembest.nl
Home Page : geen

Reactie op verhaal van Sante Brun m.b.t. de verkiezingen. Ik vind zijn deze reactie volkomen onzin, omdat je steeds meer plaatselijke partijen hebben. Wanneer deze plaatselijke partij zich beter kan profileren krijgt deze natuurlijk ook stemmen van die partijen die landelijk vertegenwoordigd zijn. Dit verhoogt het democratisch gehalte van de politiek en houdt de partijen onderling scherp. Het is daarom ook grote onzin om te stellen dat zowel VVD als CDA (of welke andere partij) hier consequenties aan zouden moeten verbinden.


Date: 10/03/2006 08:39

Webmaster, Best
Email : guido.tsas@gmail.com
Home Page : www.hhbest.nl

Ook dit 'Dorpsplein' werkt nu weer goed.


Date: 09/03/2006 19:01

Webmaster, Best
Email : guido.tsas@gmail.com
Home Page : www.hhbest.nl

Heb een uur lang door Google geplaatste kwaadaardige codes moeten verwijderen om de site weer fatsoenlijk aan de praat te krijgen. Google maakt kennelijk misbruik van haar bevoegdheid tot schrijven, verleend bij een advertentie-overeenkomst. Anders snap ik niet dat die code terecht komt op ALLE pagina's, ook die waarop geen advertenties voorkomen.


Date: 09/03/2006 18:59


Ecluse, Best
Email : ecluse69@yahoo.com
Home Page : www.hhbest.nl
 

In een verhaaltje over 'ruw' taalgebruik in de Tweede Kamer (uit de Handelingen geschrapte uitlatingen die toch ergens zijn gearchiveerd) vermeldt de Volkskrant een uitspraak in de jaren vijftig van de vorige eeuw van (toen) ex-premier Pieter Sjoerd Gerbrandy (ARP), die hij van de kamervoorzitter moest terugnemen. Het ging namelijk om, zoals die voorzitter zei, een 'bevriend staatshoofd'. Gerbrandy die een martiale snor als handelsmerk voerde, had Soekarno van Indonesië 'een soort Hitler' en 'een oorlogsmisdadiger' genoemd. Maar hij was niet van gisteren en antwoordde de kamervoorzitter: 'Dan neem ik deze uitdrukking over uw vriend terug, mijnheer de voorzitter'. Zoiets noemen ze wel een bon mot. Het gekke is, dat ik me dit incident als oud-journalist nog herinner als de dag van gisteren. Ik werkte bij een Fries krantje (Ons Noorden) dat niet meer was dan een kopblad van het Noordhollands Dagblad. Dat betekende dat bij voorbeeld pagina 1 van de krant in Hoorn werd gemaakt.

Welnu, de redacteur aldaar plaatste het bericht over Gerbrandy en zette erboven: 'Friese snorrebaard zat er naast' Dat zorgde natuurlijk voor meer commotie onder onze Friese lezers, dan de hele uitspraak met gevolg van P.S. De geschiedenis heeft nog een (officieus) vervolg. Enkele maanden later was er in het Beursgebouw in Leeuwarden een schaakevenement, waaraan ook een Russische beroemdheid deelnam. Gerbrandy, op werkbezoek bij zijn achterban, kwam daar een kijkje nemen. Toen ik daar een foto van wilde maken, ontplofte het losse flitslampje, waarbij de aanwezigen, inclusief de Rus en PS zo ongeveer door het plafond gingen. Kort daarna kreeg ik van de krant een oplaadbaar elektronenflitsapparaat tot mijn beschikking.

Date: 09/03/2006 08:29Ecluse, Best
Email : ecluse69@yahoo.com
Home Page : www.hhbest.nl

Komt ammel goed. Best West, vanmiddag om half twee.


Date: 07/03/2006 14:58

Senseo Ecluse, Best
Email : ecluse69@yahoo.com
Home Page : http://weblogs.bnn.nl/zijstraatjevanecluse

Nieuwe Senseo alweer 'n tijdje in gebruik. Is best wel verbeterd ten opzichte van het eerste model. Maar levensmaatje heeft toch kritiek. Dat metalen plaatje, waarop je de kopjes zet, moet dat nou echt - aan beide kanten nog wel - die ribbeltjes hebben. Kruipt koffievuil tussen en is moeilijk schoon te maken. Toch nog te weinig womenpower bij Philips en DE?


Date: 07/03/2006 09:01

Ecluse,
Email : ecluse69@yahoo.com
Home Page :

Het komt mij voor dat de oude heer Wiegel met zijn bejegening van Ajaan Hirsi Ali optimaal gebruik heeft gemaakt van de Vrijheid van Meningsuiting.


Date: 15/02/2006 09:20
AenW


Ecluse,
Email : ecluse69@yahoo.com

Home Page :

Lousewies van der Laan zoent niet met iemand die voor de doodstraf is. Dat voorbehoud maakt ze in een interview in Volkskrant Magazine. 'n Hele geruststelling.


Date: 14/02/2006 10:55
Lousewies

Ecluse,
Email : ecluse69@yahoo.com
Home Page :

IJsmeesters van het olympisch stadion in Turijn experimenteren momenteel met het abrupt verhogen van de temperatuur van het ijs. Dat is interessant gebleken, nu bekend is geworden dat Nederlandse schaatsers straks aan de start zullen verschijnen met superdun geslepen schaatsen.

De Nederlanders hopen daarmee het goud in de wacht te slepen, want proeven onder sponsoring van NOC*NSF hebben uitgewezen dat je met die zogenaamde titaniumbuizen veel harder vooruit komt dan op gewone schaatsen. Er kleeft echter één nadeel aan die superdunne glijders, onthult de Volkskrant. Als de ijstemperatuur omhoog gaat (en dat kan in de Turijnse ijsstal plotseling gebeuren!) dan kan de schaatser te diep in het ijs wegzakken. Hij schaatst door boter, zogezegd. Ik zie nog gebeuren dat straks de medailles worden gewonnen door sporters op de oerschaats: de rendierkaak of een ossenrib.

Overigens is dit een serieus onderwerp hoor. Wil je meer over die dunne schaatsen weten, ga dan naar Marnix ten Kortenaar


Date: 09/02/2006 14:06

 Email : sante.brun@gmail.com
Home Page :

Over Google News. Een raar kriterium: ik zou de media die wel worden geciteerd niet de kost willen geven die ook maar door n persoon worden bijgehouden, al is dat dan misschien elke acht uur een andere persoon.


Date: 09/02/2006 10:27

Willem, Best


Email : willem@schaaij.nl
Home Page : www.deli-design.nl

Over het vrije boom kappen... Het lijkt wel handig, maar is het dat ook. Natuurlijk.. je eigen boom in je eigen tuin kan te groot worden.. maar ik zou het vreselijk vinden als overal in Best plots allerlei bomen worden omgezaagd.. dat doen ze toch al te veel.. geef mij maar heerlijk groen... daarom woon ik immers in de speelheide.. maar ook daar zijn mensen die klagen over de rommel (bladeren) en schaduw.. ik begrijp daar eerlijk gezegd NIETS van.. ga dan toch in een nieuwbouwwijk als heuveleind wonen.. daar duurt het nog jaaaaaaaaaaren voor het leuk groen is... maar ieder zijn smaak... maar koop dan toch wat bij je smaak past..


Date: 08/02/2006 19:57Balie Ecluse,
Email : ecluse69@yahoo.com
Home Page :

Handig als je de kleurziendheid van de Volkskrant onmiddellijk kunt controleren.


Date: 05/02/2006 10:12Petje Guido,
Email : guido.tsas@gmail.com
Home Page :

Carnaval, slijmerij, chantage-achtige voorlichting. Meer kan ik niet maken van het gedoe maandag in de Tweede Kamer. Moet je die lol zien van de omringende hh politici bij het onderscheiden van een collega met een Afghaans petje.


Date: 31/01/2006 10:51

MozartDe foto is vanmorgen van het NOS-tv-scherm genomen. Jonge mensen musiceren in het Mozarthaus in Salzburg. De vooral na zijn vroege dood gevierde componist kijkt als om een hoekje. Het onvoltooide portret door zijn zwager Lange toont Mozart aan het klavier. Het geldt als de meest authentieke afbeelding van de meester.

Guido,
Email : guido.tsas@gmail.com
Home Page :

Terwijl ik dit zit te tikken, wordt er op tv gedanst op een mis van Mozart. Dat noem ik nog eens profanisering. Het doet me denken aan Onze Moeder de Heilige Kerk die in de twintigste eeuw gebruik van missen van componisten als Mozart en Haydn verbood, omdat ze te wuft en te profaan waren. Als alternatief mocht Palestrina klinken, wat dan ook tot in de treure gebeurde. We worden getracteerd op een weekend lang Mozart op radio en tv. Dit ter gelegenheid van zijn 250e geboortedag. Gaat dat zien en horen, zou ik zeggen.


Date: 27/01/2006 11:04

 

Yasha Ecluse,
Email : guido.tsas@gmail.com
Home Page :

Arnon Grunberg kan niet schrijven. In mateloze ijdelheid en door frustraties gevoede arrogantie, pleegt hij collega-schrijvers aan te vallen op hun vermeende domheden en tekortschietende belezenheid. Hier weer een voorbeeldje van zijn gestoethaspel - slechts een zinsnede hoor, want anders kost het teveel digitale ruimte. Grunberg als Yasha (zie brandend hoofd) in de VPRO GIDS van 14|01|06: '(...)hoe kun je aan iemand die al jaren geen tijd meer had de krant te lezen in een half kolom uitleggen (...) Als je dit muggenzifterij vindt, bedenk dan dat ik natuurlijk niet in de schaduw kan staan van muggenzifter Grunberg.


Date: 15/01/2006 09:16


Ecluse,
Email : ecluse69@yahoo.com
Home Page :

Zegt het voort! Rijmpje: Afghanistan / Ach ga niet man.


Date: 12/01/2006 19:29

Reactie Reppelaar (per e-mail):

Het is niet terecht wat je zegt. Honderden levens kunnen gered worden. Die mensen verdienen onze hulp. Ja enkele dode militairen zullen volgen. Als je daar niet toe bereid bent moet je inderdaad niet gaan.

15|01|06


Ecluse,
Email : ecluse69@yahoo.com
Home Page :

Ook wel eens meegemaakt? Half droom, half werkelijkheid? 's Nachts gebruik ik af en toe een op mijn mp3-speler aangesloten oortje voor het beluisteren van een of andere podcast. Vannacht was dat een uitzending in de reeks De Avonden van de VPRO. Na verloop van tijd viel ik in slaap. (Dat lag niet aan het programma.) Ik droomde dat ik in een vergadering zat, naast iemand die een monoloog hield, waarop ik wilde reageren. Toen ik dat deed, praatte hij gewoon door, keek niet eens naar me. Ik protesteerde, waarop de voorzitter me een papiertje toeschoof met het cijfer 1 erop. En minuut? vroeg ik. Hij knikte. Toen werd ik wakker. De spreker in mijn oortelefoontje was nog steeds bezig. Waar het programma over ging? Over schizofrenie geloof ik.


Date: 12/01/2006 08:55

condoom

 

 

Ecluse,
Email : ecluse69@yahoo.com
Home Page :

Het loopt storm bij zorgverzekering CZ om studentenpolissen. Speciale voorziening: gratis condooms. Daarvoor heeft CZ een deal gemaakt met de fabrikant. De student krijgt er een aantal en als ze op zijn, kan-ie nieuwe aanvragen. Het Eindhovens Dagblad rekent ons vanmorgen voor, dat de student daarmee 70 euro's per jaar bespaart. Een condoom kost 0,70. Hoe vaak doet-ie het dan? Precies!


Date: 05/01/2006 09:20


Champagnoise Guido,
Email : guido.tsas@gmail.com
Home Page : http://weblogs.bnn.nl/zijstraatjevanecluse

Te voet naar de MAKRO geweest. Door de wijk naar het kanaal, over de beboste dijk. Heen en weer is dat ’n uurtje. De meeste mensen zouden dat niet graag lopend doen. Ze hebben dan het idee, dat ze een stelletje losers zijn. ‘Je hebt toch niet voor niks een auto?’ Ik hoorde dit soort dingen twintig jaar geleden al, toen ik de 2 km naar mijn werk altijd fietste. ‘Heeft geen auto, of heeft zijn rijbewijs moeten inleveren.’ Twee flessen champagnoise van la Veuve Amiot - de weduwe – in een linnen draagtasje, plus twee regenboogforellen, die we vanavond opeten. Champagnoise? Loser! Ja, zaterdagavond, oog-in-oog met Youp; vergezeld laten gaan van met veel knoflook gebakken garnalen. En maar loezen. Op de terugweg, zoals meestal, door de winkelgalerij gelopen. Zalmkleurige roosjes gekocht bij de Plus. Twee keer zo duur als in de gulden-tijd en ook twee keer de prijs van de Aldi. En maar loezen. Bij de slijter ’n fles jenever van 9,99 euro gehaald. Beviel goed qua prijs-kwaliteit-verhouding, dus waarom niet geloesd?


Date: 29/12/2005 14:03

Ecluse,
Email : ecluse69@yahoo.com
Home Page :

De NCRVgids interviewde ex-NOS-nieuwslezer Harmen Siezen.

Wie vind je de beste nieuwslezer van het moment?

 

“Sacha de Boer.”

Waarom? “Nuchter, down to earth en een goede journalist. Ze is mooi om te zien, maar dat merk je niet aan haar. Ze weet hoe het hoort als nieuwslezer. Het gaat om het nieuws en niet om Sacha.”

Sacha's Gooise spraakgebrek is kennelijk niet aan de orde, maar dat wisten we al. Kortom dit oordeel slaat nergens op.

Date: 19/12/2005 20:41


Bril Guido over privacywetgeving
Email : guido.tsas@gmail.com
Home Page :

Er gaat geen dag voorbij, of je leest wel iets in de krant of elders over de praktijk van onze privacywetgeving. Laat ik daar nu eens dit van zeggen: Ik geef daar geen cent voor. Vanavond was ik met Levensmaatje bij de opticien voor een bril (ja, voor wat anders). Vroeg die mevrouw (leuk brilletje op) bij welke zorgverzekeraar Levensmaatje is aangesloten. CZ. Leuk flatscreentje, waarop we konden meekijken. Tik-tik-tik, postcode, huisnummer en daar had je alle ins en outs van L's verzekering plus die van mij. Op de toonbank van een winkel. Nou jij.


Date: 09/12/2005 20:12


Ontwerp van Broekbakema Ecluse,
Email : ecluse69@yahoo.com
Home Page : http://weblogs.bnn.nl/zijstraatjevanecluse

Het beroemde architectenbureau Van den Broek en Bakema in Rotterdam, onlangs gefuseerd met SAAS, heeft gemeend met zijn tijd te moeten meegaan door zich te hernoemen in Broekbakema. Kom er maar eens op. Bij eerste lezing van deze naam kreeg ik onmiddellijk de associatie Broekeman. Kan er niks aan doen. Hetzelfde overkwam mij destijds bij de 'vondst' van Van den Ende en De Mol, wier Endemol mij onmiddellijk deed denken aan endeldarm. Dat laatste had wellicht te maken met mijn opvatting over hetgeen het duo produceerde en dacht te gaan produceren. Het fotootje komt van de website van Broekbakema en toont het door haar ontworpen kantoor van Organon in Oss.


Date: 08/12/2005 18:35Sante,
Email : sante.brun@gmail.com
Home Page :

De blote buiken, daar is heel wat over te zeggen. In Arabische landen vindt men het vanzelfsprekend dat ook gasten zich aan de plaatselijke kledingvoorschriften en gedragsregels houden, al zijn die in onze ogen nog zo extremistisch. Omgekeerd is het onbestaanbaar, maar dat is gewoon onze beschaving, waarom dat niet eens genoemd? Al hebben wij weer andere onbeschaafdheden. Ik heb het altijd een schande gevonden dat westerse vrouwen in landen als Tunesi in minieme bikini boodschappen gingen doen in de kustdorpen. Van de plaatselijke mannen hoorde je trouwens weinig klachten, die lustten er wel pap van en als ze een westerse vrouw in dergelijk tenue op een kameel of ezel moesten helpen, dan wisten ze precies hoe ze de dames vast moesten houden. Maar het is natuurlijk ronduit ergerlijk hoe Arabische jongens in Europese steden zich gedragen tegenover vrouwen. Als verzachtende omstandigheid kan worden aangevoerd dat, al zijn ze geboren en getogen in Brussel of Amsterdam, ze in essentie toch afkomstig zijn uit achterlijke boerenbergdorpen, waar de jongens het nog leren op een schaap. En er is hoop: ik herinner me de Sardijnse gastarbeiders die in de jaren vijftig en zestig naar Nederland kwamen en echt dachten dat een vrouw die alleen op straat liep een hoer was. Ze waren alleen niet zo agressief als die Arabiertjes. Die Sardijnen hebben zich overigens naadloos aangepast aan de Nederlandse cultuur, uiteindelijk. Dus waarom deze vrolijke jongens dan niet. En sommige meiden lopen er wel rg uitdagend bij. Of niet soms?


Date: 05/12/2005 19:18

Ecluse: Allemaal op winterles 2,
Email : ecluse69@yahoo.com
Aggregaat
Een militair rolt in Haaksbergen een kabel uit van een stroomaggregaat. Foto naar tv-beeld RTL4 Nieuws,
Haaksbergen heeft dan eindelijk een beetje stroom, zo lees ik in een ANP-bericht. Dankzij aggregaten van onder anderen het leger. Stroomleverancier Essent laat het afweten. Ik word niet goed van Essent. Zaterdag heette het nog dat het 'door ijsvorming en sneeuw te gevaarlijk is om de gebroken elektriciteitskabel te repareren'. Dat is nou precies, wat mij inspireerde tot mijn aanbeveling, allemaal op winterles te gaan. Want mijn simpel boerenverstand zegt mij, dat je moet beginnen met natuurlijk de kilovolts van die gebroken draad af te halen, vervolgens zul je de nodige hoogwerkers moeten aanvoeren, speciale handschoenen moeten aantrekken en aan het werk gaan. Niet zeggen dat je niet weet hoe, want dat had je dus op winterles moeten leren.

Date: 27/11/2005 15:52


Kranten


Ecluse: Allemaal op winterles

Email : ecluse69@yahoo.com

Ja, dan heb je niks meer aan je TomTom. Mensch durf te rijden. Ik hoorde vanmorgen (na 5 uur, toen de laatste file was opgelost) een wegenwachter zeggen, dat dat het probleem is. Men voelt niet aan, hoeveel snelheid een laagje sneeuw toestaat en zakt af tot bijna stilstand. Daarmee begint dan de file. Dat komt er nu van, als je nóóit de verkeersregel toepast van tempo aanpassen aan de omstandigheden. 'n Beetje winter, 'n speldeprikje, 'n voorproefje van wat komen gaat (Elfstedentocht) en heel Nederland ligt op z'n reet. Ik zou zeggen: allemaal op winterles. Bij de Oostenrijkers, de Tsjechen, de Polen, de Russen en de Zweden. Daar wassen ze dit soort varkentjes in het seizoen vrijwel dagelijks. En denk nou echt niet dat winterbanden - waarover het de laatste week ook steeds ging - dé oplossing bieden.

Op winterles: de spoorwegen, die nog maar nauwelijks bekomen zijn van het bladblazen en wielen slijpen. De elektriciteitsbedrijven, wier transportleidingen volgens de berichten 'bezwijken onder de sneeuwlast' (Het is omgeroepen, anders zou ik het niet geloven.)

Ik - makkelijk praten, geef ik toe, gisteren niet verder geweest dan de brievenbus - moet lachen en huilen tegelijk. Vooral als ik dan de adrenaline door de hulpverleners van het Rode Kruis kan horen stromen. Met hun chocolademelk en hun dekentjes voor onderkoelde automobilisten, dekentjes die eigenlijk in Pakistan hadden moeten zijn. Op naar de echte winter.

Date: 26/11/2005 10:22


Guido,
Email : guido.tsas@gmail.com
Home Page :
Gehoord, vanmiddag bij de fietsenstalling van het Catharinaziekenhuis in Eindhoven: 'Ik heb verschillende auto's gehad hoor, maar nu heb ik een fiets. Kost niks. Nou ja, niks, af en toe een band. En een auto is toch veel te duur. Die benzine alleen al. Nee ik fiets voortaan.'


Date: 23/11/2005 13:01Jorritsma Guido,
Email : guido.tsas@gmail.com
Home Page :

Annemarie Jorritsma, was minister van verkeer en waterstaat, wachtte tot er 'iets anders leuks voorbijkwam', werd burgemeester van Almere en vindt natuurlijk dat ze ongenuanceerd moet knokken voor die onmogelijke want natuur vernietigende kortsluiting van de A6 en de A9. Op haar weblog (Ja ook Annemarie heeft er een) schrikt ze er niet voor terug, stoten onder de gordel uit te delen: 'Mij valt op dat met name de journalisten die in het gebied wonen, wel erg hun eigen belang aan het verdedigen zijn, en dat er weinig oog is voor realistische oplossingen. Zonder de polder zou het Gooi al lang volgepropt zijn', schrijft zij. De burgemeester van Almere moet mij eens uitleggen, wie in Nederland er geen belang heeft bij het behoud van deze groene buffer. Ik ben journalist en woon er meer dan 100 kilomer vandaan en zeg: durf nou eindelijk eens iets te doen, zonder de auto zonder enige restrictie alle ruimte te geven.


Date: 21/11/2005 21:00
Ik stuurde mevrouw Jorritsma de volgende e-mail:


Geachte mevrouw Jorritsma,

Wat een haast toch allemaal, met die weg die er zo nodig moet komen. (En wat een gemene truc, om journalisten in de schoenen te schuiven dat ze stiekem voor eigen belang schrijven. Hebt u daarvoor bewijzen?)

Het zal wel niet vergelijkbaar zijn, maar wij hier in Zuid-Limburg hebben vijftig jaar moeten wachten op de aanleg van de A73. Daar is men nu dan eindelijk mee bezig, maar het heeft dus wel lang moeten duren, waardoor een voor iedereen aanvaardbare oplossing uit de bus is gekomen.

De A6A9 gaat nog gemakkelijker. Want over vijftig jaar is de aardolie op, dan moet iedereen gewoon op fietsafstand een baan zoeken.

Sante Brun, Landgraaf

Rodiquez

Ecluse,
Email : ecluse69@yahoo.com
Home Page :

'Scheidsrechter Temmink vertoont de uiterlijke kenmerken van iemand die lijdt aan het Syndroom van Down.' Uitspraak van RBC-verdediger José Fortes Rodriquez. Typisch een uitspraak van iemand, die zijn hersens in zijn rechtervoet heeft. Het kan trouwens ook de linker- zijn.


Date: 21/11/2005 09:00

 

 
Winterdak Guido,
Email : guido.tsas@gmail.com
Home Page :

De eerste speldenprikken van de winter, noemde Gerrit Hiemstra (A-merk weerman, want bescheiden en zonder poespas) dat. Voor de eerste of geringste vorst heb ik vanachter mijn pc zicht op een eerste klas indicator: het dak van een verre overbuurman.
Ik heb dat bevoren dak al eens eerder laten zien, maar dat fotootje was gemaakt met een van de eerste digitale camera's en mijn nieuwe toestel heeft 12 x optische zoom! Dit plaatje is van 09:05 uur. Nu schijnt de zon volop op dat dak, maar het ijslaagje wil nog niet smelten.
Date: 18/11/2005 10:00

Guido,
Email : guido.tsas@gmail.com
Home Page :

Vroeger kon het nog wel eens gebeuren dat je werd blij gemaakt met een dooie mus. Vandaag in de trein drie kranten gelezen. Daaraan overgehouden: We worden door de media doodgegooid met dooie mussen.


Date: 17/11/2005 21:46

Een computerprogrammeur

Ecluse,
Email : ecluse69@yahoo.com
Home Page :

Over oud premier Wim Kok gaat de anecdote, dat zijn digibetisme zo ver ging, dat hij dacht dat je met de muis over het beeldscherm moest schuiven om de pc tot actie te brengen. In zo'n geval mag je lachen, maar niet te hard. Beleefdheid voor alles. Je hebt nu eenmaal nerds, digibeten en van allerlei mensen daar tussenin. Nog steeds is er een geweldige markt voor computerbladen, die leken op onderhoudende wijze kennis laten maken met de hoed en de rand van het computeren, informeren over (nieuwe) hard- en software en een forum vormen voor de lezers, want computergebruikers willen elkaar maar al te graag helpen. Ik maak nu volkomen vrijwillig, zonder enig belang van mijn kant, reclame, omdat ik vind dat ze het verdienen: de redacteuren van het goedkoopste computerblad ComputerIdee.
Van meet af aan voerde het de ondertitel: 'Het blad dat niet moeilijk doet over computers'. Met eindeloos geduld beantwoordt de redactie elke twee weken weer de meest eigenaardige vragen van de lezers. En blijven er uiterst beleefd bij. Want barst maar eens niet in hoongelach uit, als je, ook al ben je nog maar nauwelijks ervaren in computergebruik, de vraag krijgt voorgelegd: 'Waar kan ik een geluidskaart downloaden?' Het beleefde antwoord luidde in dit geval: 'Een geluidskaart is geen software, maar hardware. Wat u (misschien) wel moet downloaden is de driver voor die kaart.' Zo ongeveer.

Date: 15/11/2005 19:39


Elektra Guido,
Email : guido.tsas@gmail.com
Home Page :

De provincies Noord-Brabant en Overijssel zien zo goed als zeker af van de verkoop van hun aandelen in het elektriciteitsbedrijf Essent. Ze twijfelen aan het publiek belang daarvan. Bravo! Niemand heeft mij ooit de voordelen van al dat geprivatiseer, destijds in gang gezet door de Britse premier (of is het niet eigenlijk première?) Margareth Thatcher, kunnen aantonen. Integendeel. Het heeft er veel van weg, dat de overheid steeds meer terugkomt van wat ik lang niet als enige beschouw als een heilloze weg.


Date: 10/11/2005 09:58

Van Gogh Ecluse,
Email : ecluse69@yahoo.com
Home Page :

Vanmorgen hoorde ik op het Radio 1 Journaal op een gemengde school in Amsterdam iemand vragen: 'In de koran staat dat je niemand mag dood maken, waarom hebben jullie dan toch Van Gogh vermoord?' Het moslimmeisje antwoordde, dat moet je niet aan mij vragen maar aan hém (doelend op de moordenaar).

Zelden heb ik trouwens iemand een zaak zo helder tot haar werkelijke proporties zien terugbrengen als columnist en filmkenner Jos Kessels dat vanmorgen doet in het Eindhovens Dagblad: 'Persoonlijk voel ik me nog net zo veilig als in de tijd dat Van Gogh maar wat riep en ondermaatse films maakte, zoals die religieuze poppenkast met Hirsi Ali.'

De foto is afkomstig van de nog steeds bestaande website van Theo van Gogh, het laatst aangepast door een webmaster op 5 november 2004.

Date: 01/11/2005 09:19

 Ecluse,
Email : ecluse69@yahoo.com
Home Page :

Een van de gevallen, waarin er Okee wordt gezegd, terwijl het juist niet Okee is. De weblogsite van BNN is inderdaad over z'n toeren: 'Okee: blijkbaar zijn er in eens 'n paar duizend mensen te veel op de site. Misschien heeft iemand weer op de radio gezegd dat de laatste naaktfoto's van Katja en Bridget hier exclusief te downloaden zijn. En misschien is dat ook wel zo. Het zou ook kunnen dat er weer iemand per ongeluk bier in de server heeft laten lopen. Maar in ieder geval draait er nu van alles technisch in de soep. Sorry. Een ding is zeker: er wordt keihard aan gewerkt. Dus probeer het later nog 'ns. Kan je waarschijnlijk weer gewoon over bnn.nl surfen tot je dikke tante Greet 'n ons weegt (ofzo). Lid worden kan nog wel. Gewoon effe op de grote rooie knop drukken!'


Date: 26/10/2005 09:00

Guido,
Email : guido.tsas@gmail.com
Home Page :

De publieke jongerenomroep BNN biedt de mogelijkheid, tot het gratis bijhouden van een weblog. Je hoeft er geen lid voor te worden.. Zie de link rechtsboven op deze pagina. Ik heb er voor de kick ook een aangemaakt als mijn alter ego Ecluse (Ecluse's Zijstraatje). Vanmorgen had ik sterk de indruk dat de belangstelling overweldigend is. Niet voor mijn log, maar voor het initiatief van BNN. De website was namelijk overbelast.


Date: 26/10/2005 08:48

Ecluse,
Email : ecluse69@yahoo.com
Home Page :

Altijd aardig als iemand de vraag probeert te beantwoorden, 'Wat is kunst?' Jos Kessels, columnist van het Eindhovens Dagblad, doet dat vanmorgen als volgt: 'Kunst dient je een wereld binnen te leiden die je zelf niet kunt scheppen of fantaseren.' Zelf hanteerde ik tot dusver de volgende stelling: 'Kunst is iets, waarvan je zegt, ik wou dat ik dat kon.' Eigenlijk is dat, iets minder deftig gezegd, hetzelfde.


Date: 26/10/2005 08:43

,
Email :
Home Page :Date: 25/10/2005 20:17

Guido,
Email : guido.tsas@gmail.com
Home Page :

Jeetje: 37% van de Britse werknemers laat aan het einde van de dag z'n computer aanstaan. Enfin, de torenhoge energieprijzen zal ze wel leren.


Date: 25/10/2005 15:09

Ecluse,
Email : guido.tsas@gmail.com
Home Page :

Wanneer zou die vogelgriepkoorts bij de media over zijn?


Date: 22/10/2005 11:27

Guido,
Email : guido.tsas@gmail.com
Home Page :

ABN-AMRO wordt meer mogelijk gemaakt door Piets Weerbericht.


Date: 19/10/2005 10:39

Sante,
Email : sante.brun@gmail.com
Home Page :

Betreft kinderporno. Ja ja, je denkt altijd dat je gezellig van allerlei leuke en minder leuke rotzooi zit te downloaden, blijken ze bij de politie mee te kijken. Goed in het geval van kinderporno, natuurlijk, maar griezelig blijft het wel. Ik bedoel, als op de snelweg een politie-auto achter me zit ga ik ook heel raar heel erg goed rijden zoals het moet, ik snap niet dat ik niet vaker wegens dat gedrag aangehouden word; en nu blijk je dus permanent in de gaten gehouden te kunnen worden. Of was er toch een Tilburgs tipje binnen gekomen? Inderdaad, Guido heeft gelijk: legt u dat eens uit!


Date: 18/10/2005 11:31

Knipsel Guido,
Email : guido.tsas@gmail.com
Home Page :

Toch krijg ik van dit vage ANP-berichtje een rare smaak in de mond en wel hierom: Politiediensten zagen dat er iets werd gedownload van internet. Wie, wat, waar? Naar aanleiding daarvan... Dus politiediensten zagen dat er iets werd gedownload naar een pc in een bepaalde woning. ANP, krant, zoek dat nou eens tot op het bot uit. Om misverstanden te voorkomen: ik download zo mogelijk nimmer kinderporno. Sterker: ik ben principieel bestrijder van kinderporno. Maar ik wil niet dat 'politiediensten' hoe dan ook mijn downloadactiviteiten observeren.


Date: 18/10/2005 10:35

Politiebewaking Guido,
Email : guido.tsas@gmail.com
Home Page :

Straks heeft de helft van Nederland een vogelkijkhut voor z'n deur.


Date: 17/10/2005 08:59

Ecluse,
Email : ecluse69@yahoo.com
Home Page :

Heb gisteren zo vaak over Harold Pinter en zijn Nobelprijs horen praten, dat ik niet meer weet wr, maar iemand zou gezegd hebben, dat de prijs voor een toneelschrijver 'een belediging voor de literatuur in het algemeen' is. De nieuwslezer (tv geloof ik) vermeldde er in elk geval n i e t bij, wie dat heeft gezegd. Maar het moet wel een gefrustreerde minkukel zijn. Toneel schrijven is zo ongeveer de moeilijkste schrijfkunst die je je kunt voorstellen. Waarom? Omdat je de hele situatie moet neerleggen in een dialoog. Een romanschrijver heeft een rijk palet aan middelen om de lezer te vertellen wat hij kwijt wil. De dramaschrijver alleen maar die dialoog. Decors? Flauwekul. Een goed toneelstuk heeft gn decor nodig. Dat is een armzalig hulpmiddeltje. Van Pinter wordt wel gezegd, dat hij de man is van de ijzige stiltes op het toneel. Ja, prachtig, dt is pas schrijfkunst.


Date: 14/10/2005 09:25

Zon

Guido,
Email : guido.tsas@gmail.com
Home Page :

Best, Moerveldenpad, vrijdag 13 oktober 2005, 18:21 uur. Al blijft-ie nog maar 10 uren.


Date: 13/10/2005 18:56
Weervrouw

Guido,
Email : guido.tsas@gmail.com
Home Page :

Nog steeds volop in de running. Da's nog eens 'n wijf!


Date: 13/10/2005 08:51


Zon

Guido,
Email : guido.tsas@gmail.com
Home Page :

Vogelhei Best, donderdag 13 oktober 2005, 08:26 uur. Alweer en nog steeds.


Date: 13/10/2005 08:53


gerard van opstal, Best
Email : gvanopstal@hetnet.nl
Home Page : www.kunstpassie.eigenstart.nl

Beste Guido leuk dat stukje nostalgie, over de nieuwe kios. maar jou verhaal is niet zo anders als het verhaal van de Kios van Best. In Best heeft men namelijk ook jaren zo'n opklapbare kios gehad, alleen deden ambtenaren van de gemeente er haast een dag over om hem op te zetten. (dat waren nog eens tijden?)En als je als plaatselijke organisatie er gebruik van wilde maken moest eerst de rekening betaalt worden voor het opzetten van de kios. ( dus ging het optreden dan niet door) En als je hem als organisatie zelf wou opzetten dan kon dat weer niet. Uiteindelijk heeft de gemeente hem maar verkocht aan iemand in Best, hij staat nu ergens in het buiten gebied opgeslagen. (geloof ik nog steeds) Dus, het kan raar gaan met een Kios in het Dorp Best. Hopenlijk komt alles wel weer in de of om de Kios goed?


Date: 12/10/2005 22:26


Sante,
Email : sante.brun@gmail.com
Home Page :

Over de kunst. En over de mij onbekende meneer Van Vlerken. (nee, hou je in, geen naamgrappen maken.) Ben je mooi klaar mee, als krant, als je zo'n kunstredacteur hebt. Wat wil die? Eindhoven vol zetten met aangeklede ruiterstandbeelden?


Date: 12/10/2005 18:54

Guido,
Email : guido.tsas@gmail.com
Home Page :

Jos Kessels, een van mijn favoriete columnisten, vanmorgen in het Eindhovens Dagblad: 'Wel staat het met de komst van Merkel vast dat het Duitse elftal volgend jaar geen wereldkampioen wordt, ook al heette een beroemde Duitse coach Max Merkel. Met Angela Merkel op de tribune wordt het niks, wat wel zo prettig is.' Had ik net even nodig na een pagina Pakistaanse ellende.


Date: 11/10/2005 08:53

Ecluse,
Email : ecluse69@yahoo.com
Home Page :

De Lach is terug. Het blad, dat in 1972 verdween, heet nu Nieuwe Lach. Hoe komen ze erop. Ach ja, De Lach. De naam zegt het al, eigenlijk was het een moppenblaadje. Met getekende grapjes van het kaliber: Wasmachineverkoper aan de deur. Potentile klant, wijzend op zijn vrouw, die achter in het huis de was staat te schrobben. 'Dank u, ik ben al voorzien.' En dan het (beetje) bloot. Badnimfen, zal ik maar zeggen la Esther Williams. Daardoor werd over De Lach een beetje besmuikt gedaan. Ach, het was 'n wat ordinair blaadje, dat handelsreizigers (toen trouwens vertegenwoordigers geheten en tegenwoordig account managers) in de trein doorbladerden, ter afwisseling van het kaarten met de collega's Zakdoek uit het raam: hier zit ik. De Nieuwe Lach zou mikken op de nostalgietrend. Ben benieuwd hoe ze dat gaan doen. Een ding is zeker, de publiekstijdschriften zitten, in tegenstelling tot de dagbladen, in de lift.


Date: 11/10/2005 08:49

ecluse,
Email : ecluse69@yahoo.com
Home Page :

De discussie over hoofddoekjes dragende vrouwen heb ik altijd belachelijk gevonden, maar die burka, dat is iets heel anders. Als je in het openbaar komt, dan laat je zien wie je bent. Klaar. Dat geldt al sinds jaar en dag. Mombakkesen en gezichtsbedekkende maskers tijdens carnaval zijn in principe ook verboden. Minister Verdonk werd gistermiddag door een Radio 1-verslaggever zo goed als doorgezaagd over haar plan om de mogelijkheid van een verbod op burka's e.d. te onderzoeken. Die man wist van geen ophouden. Ik ben geen bewonderaar van (het beleid van) Verdonk, maar dit schofferend gevraag stonk.


Date: 10/10/2005 22:24

Guido ,
Email : guido.tsas@gmail.com
Home Page :

Hoe bekender de Nederlander (zich waant), des temeer ik kots van de reclame. Wat dat betreft doet die Martin Ros bij Interpolis de deur dicht.


Date: 10/10/2005 17:11

Guido over Podcastplein (Sante),
Email : guido.tsas@gmail.com
Home Page :

Je bedoelt Podplaza? Ja. Overigens is duidelijk merkbaar, dat die site nog in de Betafase verkeert.


Date: 04/10/2005 20:09

Sante,
Email : sante.brun@gmail.com
Home Page :

Podcastplein. Dat is mooie, frisse site, Guido. Dat zeg ik natuurlijk omdat hij veel weg heeft van die van mij. Je staat daar niet onaardig. Ga zo door en je krijgt mij ook nog eens zo ver.


Date: 04/10/2005 15:54

Sante,
Email : sante.brun@gmail.com
Home Page :

Betreft: foto van Churchill & 'terroristen'. Ja, ze laten bij de Vk de ene gemakkelijke steek na de andere vallen, dat blijkt ook hier wel weer. In het Magazine stond in de column van de door mij teder beminde Sylvia Witteman dat de zomerhit van vorig jaar, Dragostea din tei, Sloveens zou zijn. Een eenvoudige actie op Google zou hebben onthuld, dat het hier een Roemeense hit betreft. Verderop in het stuk wordt de achternaam van Andr Rieu gespeld als Rieux. Allemaal geen halsmisdrijven en de Volkskrant heeft voor dat soort dingetje de perfecte oplossing: de rubriek op pagina 2 met dagelijks een stuk of tien correcties. Lichtpunt: op pagina 4 van de Vk van 3 oktober wordt het woord 'nopens' weer eens in de juiste betekenis gebruikt.


Date: 03/10/2005 11:01

Ecluse over granieten telefoon,
Email : ecluse69@yahoo.com
Home Page :

Een interview in de Volkskrant van zaterdag begint als volgt (ik heb dat verhaal tot mijn eigen verbazing nog uitgelezen ook, maar dat zal met mijn interessefeer te maken hebben): 'Uit de mobiele telefoon van Emile Fallaux (61) klinkt het nostalgische geluid van een g r a n i e t e n telefoontoestel uit de jaren vijftig.' Ach ja, het was uitkijken geblazen in die tijd, want als zo'n toestel op de b a k k e l i e t e n vloer viel, was het geheid kapot.


Date: 02/10/2005 15:51

Guido,
Email : guido.tsas@gmail.com
Home Page :

En Jan Mulder schrijft vandaag dat-ie v e r l i e f d is op Beatrix. Dit kwam vanmorgen terloops ter sprake in een chat over media met Rob R. Zei Rob: 'Ik dacht dat Jan Mulder vooral verliefd op zichzelf was'.


Date: 29/09/2005 09:32

Guido,
Email : guido.tsas@gmail.com
Home Page :

Pastoor! De Eindhovense wethouder dus, die zo'n opvallende voorkeur had voor het bouwbedrijf Moeskops, en die nu daarop beentje is gelicht. Zegt tegen de Volkskrant: 'De berichtgeving van het Eindhovens Dagblad is schandelijk en lasterlijk.' Ja ja, de boodschapper h? Die staat - in de visie van Pastoor - altijd in dienst van iemand anders, in dit geval de PvdA met op de achtergrond ex-kamerlid en wethouderskandidaat Rob van Gijzel. Waarom klaagt Pastoor het ED niet gewoon aan? Desnoods bij de Raad voor de Journalistiek.


Date: 29/09/2005 09:06

Guido: Andermaal Van Aartsen,
Email : guido.tsas@gmail.com
Home Page :

Eerst heette de ruzie over de kilometerheffing 'Haags gedoe'. Vanmorgen kwam Van Aartsen er weer op terug in het Radio 1 Journaal en toen was alles opeens 'uit z'n voegen gerukt'. Dat vond-ie zo goed gevonden voor een adspirant lijsttrekker (met de nadruk op adspirant) dat-ie het tot twee keer toe zei.


Date: 28/09/2005 15:10

Guido,
Email : guido.tsas@gmail.com
Home Page : http://www.hhbest.nl

Ik heb het hier en daar al eens verteld, omdat ik het zo'n mooi anecdotisch verhaal vind. Zo tekenend voor de wat krampachtige verhouding tussen de levenskunstige Fransen en de gierige calvinistische Hollanders. Tijdens een staatsbezoek zou wijlen president Mitterand eens onder lunchtijd een zaal van het Catshuis hebben betreden, om te constateren dat daar schalen met broodjes op hem en zijn gezelschap stonden te wachten. Mitterand draaide zich op zijn hakken om - zo luidt het verhaal - tot zijn gevolg te mompelen: Je prefer un bon restaurant of zoiets. Hiermee nam hij geen genoegen. Goed, het blijft een anecdote. Dus wordt het interessanter, als je opeens de herkomst van dat verhaal meent te ontdekken en - nog mooier - de omstandigheid dat het eigenlijk OMGEKEERD moet worden verteld. Het staat vanmorgen in de Volkskrant en de bron is Norbert Schmelzer, oud-minister van Binnenlandse Zaken. Het gaat over de topconferentie in Parijs, waarop de eerste aanzet voor de Europese Unie werd gegeven. Schmelzer: 'We waren gewend om na zo'n conferentie een copieus diner voorgeschoteld te krijgen, maar omdat er nog veel te doen was, werden we door president Pompidou afgescheept met broodjes.'


Date: 28/09/2005 10:01

Hazes

Guido,
Email : guido.tsas@gmail.com
Home Page :

Over 20 jaar vraagt een kind op de Albert Cuypmarkt aan z'n moeder: 'Wie is die dikke man met die ijsco?' Over 25 jaar schenkt de gemeente Amsterdam de ijsjeseter aan de Efteling.
Dat is eerder gebeurd met provinciaalse standbeelden in Amsterdam.

Date: 24/09/2005 14:45

 Guido over door de bocht gaan,
Email : guido.tsas@gmail.com
Home Page :

de Volkskrant van heden: 'Hoewel Van Aartsen zelf sprak van een "typisch Haags gedoetje", ging hij in de loop van de avond toch door de bocht.' Nu eens niet te kort door de bocht, zoals een dag eerder.


Date: 23/09/2005 09:14

Guido verder over rekening rijden,
Email : guido.tsas@gmail.com
Home Page :

Wie zijn die lobbyende bedrijven? De Commissie Nouwen heeft wel het breedst denkbare draagvlak voor dat rekeningrijden hoor. En de VVD heeft het juist aangestuurd op het aan het werk zetten van die commissie. Als Hofstra - zoals nu weer schijnt - door Van Aartsen is genaaid, doet-ie er goed aan, op te stappen.


Date: 22/09/2005 19:10

Joop van Gent,
Email : joopvangent.sr@xs4all.nl
Home Page :

VVD trekt z'n keutel in kopt Guido. Maar dat is wel een keutel van 2 a 4 milliard euro. + jaarlijks terugkerende vaste kosten van 1 milliard ! zie ingezonden stuk van F.van de Kamp van Fontys Hogescholen in Ehv. in het ED van vandaag 22 sept 2005. Het is dus duidelijk wie er in de eerste plaats beter van wordt (de lobbyende bedrijven). Joop


Date: 22/09/2005 11:28

Guido verder over die VVD,
Email : guido.tsas@gmail.com
Home Page :

Ben trouwens wel benieuwd naar het vervolg, want er is nu een aantal VVD-ers, onder wie Hofstra, die het bloed van Van Aartsen wel kunnen drinken. Dat lijsttrekkerschap... Ja, vind maar eens iemand anders.


Date: 22/09/2005 09:46

File, foto VID

Foto VID

Guido over VVD en kilometerheffing
Email : guido.tsas@gmail.com
Home Page :

Wij hadden daar vroeger een uitdrukking voor, die we nooit in de krant zetten: 'Hij trekt z'n keutel in.' Dat sloeg meestal op politici, die 'of the record' iets 'opzienbarends' loslieten, maar daar als het er op aan kwam op terug kwamen. Dat is nu het geval bij de VVD. Jozias van Aartsen verkondigt tijdens de algemene beschouwingen met veel bombarie, dat zijn partij haar steun aan een eventuele kilometerheffing zal onthouden, vanmorgen komt Hofstra, sinds jaar en dag de woordvoerder van de VVD over verkeer en vervoer, daar op terug, ten overstaan van een verbijsterde Paul Nouwen, voorzitter van de mede door Hofstra geëntameerde commissie, die het brede draagvlak aandroeg voor die kilometerheffing. Overigens: Knap werk van Radio 1 Journaal-presentator Rob Trip, hoe hij het optreden van Van Aartsen als een (negatieve) verkiezingsstunt ontmaskerde. Niet dat dat zo héél moeilijk is, maar prik maar eens door die wolligheid, zoals deze keer ook die van Hofstra, heen. Overigens (2): Waar gaat het actueel eigenlijk om? Een kabinet, dat tot dusver bereid is, de kilometerheffing in een volgende regeringsperiode mogelijk te maken. Schijtlaarzen allemaal.


Date: 22/09/2005 09:10


Ecluse,
Email : ecluse69@yahoo.com
Home Page :

Vanmorgen in het Eindhovens Dagblad een Beatrix die uit de gouden koets stapt. Wat zie ik? Een dienblad of een collecteschaal, zoals vroeger in de Roomse kerken werd gebruikt?


Date: 21/09/2005 14:53


Troonrede Ecluse,
Email : ecluse69@yahoo.com
Home Page :

'We krijgen een Troonrede in Jip en Janneke-taal', schreef ik gisteren. Dat deed ik op gezag van de media,die aankondigden dat het verhaal kernachtiger zou zijn, dichter bij de burger, 'mede omdat Beatrix zich vorig jaar iets over de saaiheid van de troonrede had laten ontvallen'. NIET DUS. Ik heb er althans niets flitsenders in kunnen ontdekken. En al helemaal niet in die sippe gezichten van de kabinetsleden. De troon heeft een nieuw behangetje, dat wel. Trouwens, de hoed, was die niet dezelfde van vorig jaar? Valt me zwaar tegen. Zowel het een als het ander.


Date: 20/09/2005 13:39


Ecluse,
Email : ecluse69@yahoo.com
Home Page :

We krijgen een Troonrede in Jip en Janneke-taal.


Date: 19/09/2005 09:10

Sante, Landgraaf
Email : sante.brun@gmail.com
Home Page : http://santebrun2.blogs.com

Cox, die ben ik wel eens tegengekomen toen ik het Pieterpad liep (en zij dus ook, alleen: zij kwam mij dus niet tegen, als je begrijpt wat ik bedoel.) Ik dacht toen wel: wat een vrouw, inderdaad, hoe wist je het. Ik ben net weer thuis, zij het dan met de camper achterop een auto-ambulance van de ADAC wegens kapotte uitlaat. Straks een stukje of zoiets.


Date: 18/09/2005 16:05

Guido,
Email : guido.tsas@gmail.com
Home Page :

Cox Habbema (Wat 'n vrouw, zou Sante Brun zeggen, al mag ik natuurlijk niet voor hem spreken), is actrice, regisseur bestuurder en communicatie-adviseur. In die kwaliteit zou ze tegen J.P. Balkenende hebben gezegd, dat hij wat langzamer moet spreken en dat hij dan beter zou kunnen nadenken. Natuurlijk heeft JP daar niet naar geluisterd, zoals-ie ook de adviezen van zijn partijgenoot Leers in de wind heeft geslagen. JP vindt van zichzelf dat-ie het voortreffelijk doet.


Date: 18/09/2005 10:00

Guido,
Email : guido.tsas@gmail.com
Home Page :

Het Eindhovens Dagblad meldt vandaag dat een Chinees elektronicaconcern, bijgenaamd 'De Chinese Philips', zich in Eindhoven gaat vestigen. Of de Chinezen later naar Amsterdam zullen verhuizen zoals de Philipstop destijds onder leiding van melkboerenzoon Cor Boonstra, blijft even afwachten.


Date: 17/09/2005 20:57

Ferd Op de Coul, Son & Breugel
Email : f.opdecoul@chello.nl
Home Page :

Reactie op reactie. Zie Maiswortelkever. Heel bewust ben ik dat stukje begonnen met inbouw van enkele reserves, Guido. Ik ben bereid op goed gezag van je schoonzoon en zijn collega's aan te nemen dat de "maiscultuur" m`oet, maar dat neemt mijn bezwaren niet weg. Je bent toch met me eens dat de bio-industrie onderhand buiten-proportionele vormen heeft aangenomen die niet alleen visueel landschappelijk tot "uitwassen" als al die massa's maisgewas leiden. Ik heb grote bewondering voor onze akkerbouwers, daar niet van, maar zou willen dat ze vanuit "Europa" op meer milieu-vriendelijker culturen zouden worden afgerekend. Dat is niet alleen maar een jaren-70-idee, maar een nijpend akuut probleem, vind ik. Groet, Ferd.


Date: 10/09/2005 13:48

Guido,
Email : guido.tsas@gmail.com
Home Page :

De geografische kennis bij de redactie van de Volkskrant dendert achteruit. Werd Liempde, gemeente Boxtel, vorige week als liggend in Noord-Holland beschouwd, vandaag begint een verhaal over een treinstoring aldus: Om vijf voor half tien 's ochtends staat de stoptrein Utrecht-Leiden plotseling stil, midden in de polder bij Naarden.


Date: 18/08/2005 12:47


Ecluse over kort lontje,
Email : ecluse69@yahoo.com
Home Page :

Mevrouw in trein die stilstaat als gevolg van draadbreuk: 'Ik wil eruit'. Conducteur: 'Als u dat probeert, knuppel ik u neer'. Wie heeft er hier nu een kort lontje?


Date: 18/08/2005 12:43

Webmaster ,
Email : guido.tsas@gmail.com
Home Page :

Googleadvertenties: Inmiddels is de layout meer in overeenstemming gebracht met die van de site. Zo beter, Rob? Of blijf je zwaar teuge?


Date: 15/08/2005 14:21

Webmaster,
Email : guido.tsas@gmail.com
Home Page :

De Google-advertenties. Dank voor de reactie. Ik heb duidelijk aangegeven 1. dat ik het als een experiment beschouw. Dat is inclusief het onderzoeken van de mogelijkheden en onmogelijkheden tot het invloed uitoefenen op de vormgeving. Ik geef overigens toe dat het effect niet fraai is. Ik ben gewoon nieuwsgierig naar hoe Google dit doet. 2. Ik heb bij mijn weten niet beweerd dat ik niet commercieel bezig ben, wel heb ik aangegeven dat ik hiermee niets van mijn onafhankelijkheid prijs geef. En wat die 'commercialiteit' betreft: het is maar de vraag of het iets oplevert en ls dat het geval zou zijn, dan is het zo weinig dat het in geen enkele verhouding staat tot de (weliswaar tot dusver ongetelde) kosten die ik maak bij het instant houden en verversen van deze site. Hoe kort of hoe lang dit experiment ook duurt, ik zal over een en ander volstrekt open zijn. Wellicht rolt er wel een aardig verhaal uit!


Date: 14/08/2005 19:17

Rob Ruggenberg, Best
Email : robr@iae.nl
Home Page :

Je wordt nu natuurlijk hartstikke rijk van die Google advertenties, maar ik vind ze niet mooi. Ook als je zegt dat je niet commercieel bezig bent ziet iedereen dat dit wel het geval is. Wil je dat?


Date: 13/08/2005 10:39

Guido,
Email : guido.tsas@gmail.com
Home Page :

Afvallig kruis: Plaatje? Alleen iets gemanipuleerds, vrees ik.


Date: 12/08/2005 11:36

Sante Brun,
Email : sante.brun@gmail.com
Home Page :

Afvallig kruis: Als liefhebber van Sardini mis ik, als nietlezer van het ED, toch het een en ander in dit bericht. Kan er een plaatje met diejen tekst bij?


Date: 11/08/2005 12:11

Ferd Op de Coul, Son & Breugel
Email : f.opdecoul@chello.nl
Home Page :

Afvallig kruis:...O, zit dat zo! Vandaar dat ik in het ED vaak berichten als dit voorgaande, lees, die in andere kranten ontbreken... FOdC


Date: 11/08/2005 11:15

Webmaster,
Email : guido.tsas@gmail.com
Home Page :

Test


Date: 10/08/2005 20:32

Ferd Op de Coul, Son & Breugel
Email : f.opdecoul@chello.nl
Home Page :

Geluidsoverlast blijft helaas niet beperkt tot disco's en bonk-auto's, Sante. Ik hoop dat je nog jaren in goede gezondheid en met perfecte trommel- vliezen je stories kunt schrijven, maar vrees het ergste als je je nog langer laat inviteren op festiviteiten in disco's e.d... Het is simpel: overheden moeten er paal en perk aan stellen. Bestuurders en kamerleden lopen met oog- en OOR-kleppen op en durven om allerlei -elektorale?- redenen, geluids-herrie-terreur niet aan te pakken. Het getheoretiseer van die Thomas de Boer in de Volkskrant van vandaag 10/8 raakt kant noch wal, maar dat herrieschoppers te veel geld en te weinig hersens hebben, kan wel kloppen. Ze worden vanzelf stokdoof en moeten hun massale decibellen-diarrhees op den duur aan "jongeren" overlaten. De verloedering en onleefbaarheid in dit land groeien "ongestoord" (ha ha!) door. Neem je in acht Sante en blijf weg uit disko's..Sant! Ferd Op de Coul


Date: 10/08/2005 14:29

Guido,
Email : guido.tsas@gmail.com
Home Page :

Soms is het lastig, als je kritische oren en ogen hebt - zoiets als behept (ja, met een p!) zijn met een absoluut gehoor.
Er zijn twee zeldzame en kostbare kakatoes gestolen in Veldhoven. Volgens het Eindhovens Dagblad hebben 'dieven gestolen' (waarbij in het midden werd gelaten, wat dieven anders nog zouden kunnen doen).
Een verslaggever van Radio 1 Journaal was er als de kakatoes bij en stelde de beheerder van het Veldhovense papagaaiencentrum voor:
'En nu gaan we naar de plaats des...'
'De plaats des onheils', vulde de beheerder aan.
'Ja, de plaats des onheil', bevestigde de verslaggever dankbaar.


Date: 09/08/2005 08:52

Gientje,
Email : regina@cardeco.nl
Home Page : http://gientje.web-log.nl

Beste Sante, Toch even checken hoor. Ben je werkelijk journalist? Een oude rot in het vak zelfs? Met 32 jaar ervaring? Sorry, maar dan ben ik niet onder de indruk van je capaciteiten. Een kenmerk van een journalist is dat deze de feiten checkt, zo heb ik het althans geleerd. En zo werken mijn collega's. Maar jouw column over mij en mijn web-log staat bomvol fouten! Je hebt overduidelijk mijn logs niet goed gelezen. Ik ben geen figurant maar actrice, speel niet in soaps maar heb een gastrol gespeeld in 1 serie, ik geef geen les op de Politie Academie maar werk er als trainingsactrice, ik ben geen 50 of 55 jaar, maar 36! En ja, dat kwam inderdaad even hard aan. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Wat betreft de NOS verwar je me ongetwijfeld met iemand anders! Je meldt namelijk dat je me nog regelmatig 's nachts het nieuws hoort lezen bij de NOS, maar daar werk ik al een jaar niet meer! Bovendien zeg je dat je je al jaren voorstelt hoe mijn ouders mij op de wereld hebben gezet. Op zich al vreemd dat je daar je hoofd over breekt, maar al jren? Ik heb er slechts een jaar gewerkt! Inmiddels werk ik inderdaad voor de commercilen, bij RTL Radio. Maar ook dat is van korte duur waarschijnlijk. Ik ben namelijk freelancer. Ik dacht : Leuk, een column over mijn weblog. Ook al is die geschreven door een 'grumpy old man'. Die kunnen soms enorm leuke humor hebben. Maar zonder te overdrijven kan ik zeggen: De teleurstelling is geheel wederzijds! Have a nice day! Gientje a.k.a. Regina Lankreijer-Eggink


Date: 04/08/2005 13:13

Ferd Op de Coul, Son & Breugel
Email : f.opdecoul@chello.nl
Home Page :

Brandevoort...Tja..wordt het ooit een echt en leefbaar *woon-oord* ? Die juppen en twee-verdieners daar. waar Guido over schrijft, zouden toch wel goed mesjogge zijn als ze hun kostbare en rendabele vrije tijd zouden opofferen aan het doen en laten van gewone dorpelingen in het aanpalende Mierlo?... Niettemin, het levert toch wel mooie plaatjes op, niet waar, al halen die het niet bij de echte van het ene ware, Carcaconne. Ook in Den Bosch is inmiddels zo'n *quasi-vesting-stadswijk* verrezen, - dat schijnt een bouw-trend van jewelste, tegenwoordig - ik zag 't op de buis. En nog wel n met een heuse stadsmuur, vanwege toenemend geweld van toenemend gespuis. Knusse en beveiligde saamhorigheid is de boodschap, tegenwoordig, met middeleeuwse of Lange Voorhoutse trekjes. Het wachten is op de trompetters tussen de kantelen op de donjons.. Lang leve de nostalgie, en weg met al dat glas en aluminium...Maar aan de buitenwand van die mooie Anton Pieck-huizen in Brandevoort heb ik nog gn wasgoed in de zonnewind zien wapperen. Straks misschien hooguit de Britse vlag, als kroonprins Charley eindelijk werkelijk zijn lang beloofde kijkje komt nemen in het Hellemondse Nederpoort..sorry, Brandevoort..


Date: 02/08/2005 12:20

Rob Ruggenberg, Best
Email : rruggenberg@hotmail.com
Home Page : http://www.ruggenberg.com

Ko is vanochtend begraven. Ik was daar niet bij, maar ik dacht wel aan hem. Behalve dat hij een zeer gewaardeerd collega was, had hij nog iets anders dat niet zo algemeen bekend was, denk ik. Tien jaar geleden ging ik voor twee maanden naar Sumatra. Och, zei Ko, kun je iets voor me meenemen naar een familie bij het Tobameer? Het was een pak, dat maar net in de reistas ging. Het was even zoeken naar die familie, maar toen ik ze eindelijk had gevonden, viel ik om van verbazing. Het was denk ik de armste familie die ik ooit in Indonesie ben tegengekomen. De naam van Ko deed een storm van vrolijkheid opwaaien. Ko! Ko! Het halve dorp liep uit. Er was bericht van Ko! In het pak zat kleding voor de kinderen. Ik moest blijven eten, speciaal voor mij (en mijn echtgenote) werd een enorme goudvis uit het Tobameer gesleept en die moesten wij opeten onder de ogen van enkele tientallen dorpsbewoners (dat eet heel ongemakkelijk). Die mensen aan het Tobameer zullen vandaag wel niet op de hoogte geweest zijn van de begrafenis van hun weldoener. Ze zullen er beslis van horen, in de toekomst. En ze zullen treuren, daar ben ik zeker van. Ko is dood. Onze Ko. Hn Ko.


Date: 01/08/2005 19:13

Zie ook: een herinnering van Guido t'Sas


Guido,
Email : guido.tsas@gmail.com
Home Page :

Levensmaatje ving het vanmorgen op in het VARA-radioprogramma Vroege Vogels: 'Ons kunnen er niets aan doen', of woorden van gelijke strekking. Gaat HUN achterna. Jammer dat Ivo de Wijs er niet meer bij zat.


Date: 31/07/2005 20:02

Webmaster,
Email : guido.tsas@gmail.com
Home Page :

Test


Date: 31/07/2005 19:40

Ferd Op de Coul, Son & Breugel
Email : f.opdecoul@chello.nl
Home Page :

Met Guido betreur ik het te vroege heengaan van Ko Luijsterburg. Ook ik wisselde graag van gedachten met deze sympathieke Brabants Dagblad-collega, fervent natuurliefhebber en vogelkenner. Wat me ook gelegenheid biedt te reageren op de inzender van een reactie op mijn tirade tegen *Peelsafari's*, die niet ik, maar commerciele rustverstoorders organiseren in een stilte- en natuurgebied. Daar neem ik niets van terug. En wat Deurne betreft: als die gemeente er niet bij betrokken is, ok, maar die voertuigen zijn wel eigendom van Deurnese initiators van die *safari's*... FOdC


Date: 29/07/2005 13:17

Guido,
Email : gtsas@hotmail.com
Home Page :

Als steeds vind ik dat de ouders van wijlen Theo van Gogh en satellieten van NOVA veel te veel ruimte krijgen, om hun ziel en zaligheid bloot te leggen. Op een gegeven moment moet het voor de kijker ophouden. En dan de serviliteit, waarmee zo'n Jeroen Pauw, alles van die lui voor zoete koek aanneemt. Of er nu sprake is van misverstanden tussen de familie en de politie over al dan niet vermeende aanvallen op zoontje, het is natuurlijk een absolute misser dat Pauw niet onmiddellijk wederhoor heeft toegepast. Weigerde de politie hem commentaar? Sorry, dan heb ik niets gezegd.


Date: 29/07/2005 10:15

 

Ko
Foto Brabants Dagblad

Guido ,
Email : gtsas@hotmail.com
Home Page :

Zojuist gelezen dat mijn goede oud-collega Ko Luijsterburg in Oirschot veel te vroeg is overleden. Rustige, evenwichtige, niet-streberige man, met wie ik een band had, mede doordat hij - net als ik - uit West-Brabant kwam. Wij wisselden wel eens dialectische aardigheidjes uit. Zo vertelde hij mij, dat zijn moeder eens 'n hondje (ondje) had begroet met de vraag: 'Bettieakkemaai?' Bijt-ie als ik 'm aai? Ik kan me voorstellen, dat Ko in veler harten blijft leven.
Op de website van het Brabants Dagblad waarvan ik bijgaande foto heb 'geleend', staat een uitgebreid herdenkingsartikel van John van Miltenburg. Ko zou in het najaar 40 jaar bij die krant hebben gewerkt.

Zie ook: een herinnering van Rob Ruggenberg.

Date: 29/07/2005 09:20Ecluse,
Email : ecluse69@yahoo.com
Home Page :

Als je kritiek hebt op iemands taalgebruik, moet je wel beginnen met de naam van de betrokkene (Op de Coul)goed te spellen. Je hoeft het tenslotte maar over te typen. In dit geval gaat 'Peelsafari' twee keer in de fout.


Date: 29/07/2005 09:18

peelsafari,
Email : info@peelsafari.nl
Home Page :

Onvoostelbaar, wat een taalgebruik. Dhr op de Coul over zijn column over de Peelsafari. Meneer op t Coul heeft de klokken horen luiden maar weet niet waar de klepel hangt. Een excuus in de eerste plaats naar de gemeenteamtenaren en bestuur van de Gemeente Deurne is in deze zeer op zijn plaats. Want zij hebben er tenslotte helemaal niets mee te maken.


Date: 28/07/2005 18:11

Guido ,
Email : gtsas@hotmail.com
Home Page :

Peijs zou berhaupt eens 'n keer moeten nadenken.


Date: 27/07/2005 19:57

Ferd Op de Coul, Son en Breugel
Email : f.opdecoul@chello.nl
Home Page :

*Omkieperende vrachten* Die mooie oude plaat van een omgevallen vracht aardappelen destijds op de Dam is een spreekwoordelijk bewijs voor de enorme ommezwaai van ontwikkelingen en feiten sinds die foto de vorige eeuw in Amsterdam werd genomen. Vrachten met levensmiddelen zie je al lang niet meer op de Dam. En tegenwoordig gaat geen dag voorbij of ergens op onze snelwegen kiepert wel een zwaar beladen vrachtwagen of aanhanger om. Gisteren nog op de A 50: een *karrenvracht* koeien-kadavers, ongetwijfeld bestemd voor Son. Een bloederige en stinkende *stortplaats* met als gevolg: verkeers-chaos, urenlange omleidingen, vertragingen, files... Zou die Betuwe-lijn op den duur toch niet een bijdrage kunnen leveren om de toenemende vracht-vervoer-indigestie in dit land wat te beteugelen en te ont-lasten? Regelmatig genietend van de IJssel in Zutphen, constateer ik dat er daar toch relatief maar weinig vrachtschepen voorbij tuffen. Leken- praat natuurlijk, maar ik vind dat Peys er toch eens over moet mee-denken..


Date: 27/07/2005 13:09

Ferd Op de Coul, Son & Breugel
Email : f.opdecoul@chello.nl
Home Page :

Oogkleppen Een ooglapje van wijlen de Israelische ijzervreter generaal Moshe Dayan heeft volgens het Eindhovens Dagblad, op een veiling plm. 65000 euro opgebracht. Dat is hl wat voor n oogklep in een wereld waarin je dagelijks zoveel mensen met oogkleppen tegenkomt... In dat ED-bericht: "De aanbieder kreeg het voorwerp van een lijfwacht van Dayan die het *kort na het overlijden van de staatsman had gekregen*." Lees die zin vooral op de goede manier...


Date: 26/07/2005 09:54

Guido op Ferd ,
Email : gtsas@hotmail.com
Home Page :

Palmen? Er zijn er die daar anders over denken. Jos Kessels vanmorgen in het ED: '(...) dat ellendig lijzige stemmetje (...) De doorgelegen diva kon zich maar moeilijk schikken in haar rol als interviewer, gewend als ze was dat de wereld om haar draaide.'


Date: 26/07/2005 09:16

Ferd Op de Coul, Son & Breugel
Email : f.opdecoul@chello.nl
Home Page :

Portretten Conny Palmen Manipuleren van foto's met de pc vind ik persoonlijk - als amateur-fotograaf en niet werkzaam in de reclame - van nul en gener waarde. De VPRO-cover is volslagen misplaatst en ik zou me, als ik Palmen was, beledigd voelen. Te meer, omdat ze in de indrukwekkende uitzending met *Zomergast* Cees Nooteboom heel warm, menselijk, authentiek, voortreffelijk voorbereid en zeer belezen, in beeld kwam. Een heel aardige vrouw. In het algemeen: gemanipuleer met foto's vind ik boerenbedrog. Simpel alleen al om het feit dat de werkelijkheid anders is. Ga dan schilderen, zou ik zeggen. FOdC


Date: 25/07/2005 07:36

ecluse,
Email : ecluse69@yahoo.com
Home Page :

Wordt het niet tijd dat in 'Avondetappe' niet alleen Rasmussen, maar ook al die Tukkers worden ondertiteld?


Date: 21/07/2005 23:14

Ferd Op de Coul, Son & Breugel
Email : f.opdecoul@chello.nl
Home Page : nvt

Uit het tragische verhaal van Sante blijkt eens te meer, dat de procedures, welke uiteindelijk zullen leiden tot het *Algemeen Potpourri Dagblad* (alter-natief De Telegraaf) onverminderd en helaas ongehinderd voortgaan vinden. Vooral de regionale pers, een rijk geschakeerd fenomeen, gaat op den duur in die eenheidsworst van de AD-potpourri-pers verdwijnen.


Date: 18/07/2005 16:31

Guido wakker geschud,
Email : gtsas@hotmail.com
Home Page :

Ik draaide de knop om en ging dus tijdens die Avondetappe van afgelopen zaterdag naar bed. Gelukkig waken anderen voor mij, hoewel...Bert Wagendorp schrijft in zijn Tourcolumn in de Volkskrant vanmorgen (zie ook volkskrant.nl/tourblog): 'Zaterdagavond zat Reinout Oerlemans aan tafel in de Avondetappe. Naast hem zat zijn vriendin, ex-wielrenster Danille Overgaag. Ik zat halfsoezend te kijken, tot ik opeens opschrok van een hoogst alarmerende uitspraak van Oerlemans. "Ik denk dat Lance volgend jaar gewoon weer aan de Tour meedoet", zei hij. "Wt?", riep Mart, die ook acuut in de stress schoot. Wat wist deze buitenstaander dat hj niet wist? Buitenstaander? Danielle Overgaag is de oude geliefde van Lance! Zou Lance tegenover haar in het diepste geheim misschien iets hebben losgelaten wat Oerlemans hier in al zijn naieve onschuld gewoon op straat gooide: Lance terug in 2006? "Ik denk het niet hoor", zei Danille, maar dat klonk verdacht veel naar redden wat er nog te redden viel.' Volgend jaar weten we, wat die Avondetappe waard was.


Date: 18/07/2005 11:35

Webmaster ,
Email : gtsas@hotmail.com
Home Page :

Staat het er nou twee keer in? Geeft niks. Haal ik in de loop van de dag de foute versie wel weg.... :-)


Date: 18/07/2005 09:12

Webmaster ,
Email : gtsas@hotmail.com
Home Page :

Ik geef toe dat dit logboek niet het ideale medium is. Maar ik heb zojuist iets interessants ontdekt. Stel, je hebt iets ingetikt en op 'Plaats bericht' geklikt, dan verschijnt het resultaat in een volgende pagina. Dan, shit, ontdek je een tikfout. Klik dan in je browser op Terug of Vorige of Back en je krijgt weer het formulier, waarna je het op je gemak kunt corrigeren.


Date: 18/07/2005 09:11

Sante Brun over de zeperd van Mart Smeets,
Email : sante.brun@planet.nl
Home Page :

Je moet maar denken: het is maar sport. Ik wacht voornamelijk op de volgende onthullingen: wat is het sensationele middel dat Armstrong gebruikt om zo lekker te kunnen doorfietsen en hoeveel heeft Discovery Channel aan de Tour-organisatie betaald voor de zevende overwinning van hun held. (Jij bent toch niet zo naef te geloven dat de laatste vijftig jaar de overwinning in de Tour aan het toeval is overgelaten?)


Date: 18/07/2005 09:08

Sante Brun over de zeperd van Mart Smeets,
Email : sante.brun@planet.nl
Home Page :

Je moet maar denken: het is maar sport. Ik wacht voornamelijk op de volgende onthullingen: wat is het sensationele middel dat Armstorng gebruikt mom zo lekker te kunnen doorfietsen en hoeveel heeft Discovery Channel aan de Tour-organisatie betaald voor de zevende overwinning van hun held. (Jij bent toch niet zo naef te geloven dat de laatste vijftig jaar de overwinning in de Tour aan het toeval is overgelaten?)


Date: 18/07/2005 09:07

Guido,
Email : gtsas@hotmail.com
Home Page :

Zaterdagavond afgehaakt van Smeets'Avondetappe. Met die gewezen wielrenster en ex-bedgenote van Armstrong plus aanplakkende glamourboy uit, weet ik veel, Goede Tijden enz, bewees de anders best verdienstelijke sportpresentator - om met Alex Mol te spreken - definitief in de wurggreep van het populisme te zijn geraakt. Niet te pruimen.


Date: 17/07/2005 09:38

Guido,
Email : gtsas@hotmail.com
Home Page :

Kop in Eindhovens Dagblad, vandaag: 'Cel geist voor misbruik in trein naar Eindhoven'. Als het de trein naar Den Bosch zou zijn geweest, zou-ie wellicht verminderd toerekeningsvatbaar wordem verklaard.


Date: 12/07/2005 11:50

Sante Brun,
Email : sante.brun@planet.nl
Home Page :

Nou, Ger Thijs komt dus uit Waubach. Ik geef het je te doen.


Date: 10/07/2005 19:18

Ecluse,
Email : ecluse69@yahoo.com
Home Page :

En de RABObankploeg is in alle staten: de Deen Rasmussen gaat het helemaal maken in de negende etappe van de Tour. Gisteren was het onze landgenoot Pieter Weening. Zie de startpagina van deze site.


Date: 10/07/2005 15:02

Guido,
Email : gtsas@hotmail.com
Home Page :

Er is n woord, dat ik in reacties op 'Londen' niet wilde horen: Geschokt. En ja hoor, Balkenende (wie anders?) begon er mee.


Date: 07/07/2005 18:42

Jan van Beerendonk, Best
Email : j.vanbeerendonk@vbcc.nl
Home Page : http://.www.vbcc.nl

Cultuurpas Eindhoven, De arrogantie van het Eindhovense gemeentebestuur rijst pas echt ten top als je naar de recente gesciedenis kijkt. In 1995 werd het Financieringsschap Grote Projecten Regio Eindhoven opgericht. Hierbij werd afgesproken dat Eindhoven Helmond en de omliggende gemeenten jaarlijks 35 miljoen gulden bij elkaar leggen om grote projecten te financieren. Met name investeringen in Eindhoven en Helmond. Te denken is daarbij aan Meerhoven 79 miljoen en Brandevoort 29 miljoen. De afspraak gold in eerste instantie voor 5 jaar en is later verlengd. Dus in 5 jaar 175 miljoen gulden. In mijn herinnering zijn bedragen gebvoteerd voor de Witte Dame, voor het stadhuisplein, de omlegging van de Mathildelaan als gevolg van de bouw van het PSV Stadion, en zo kan ik nog wel even doorgaan. De gemeente Best droeg in die tijd afhankelijk van het aantal gebouwde woningen tussen de 2 en 2,5 miljoen gulden af per jaar en was daarmee een van de grotere netto betalers. Overigens hebben we in Best ook uit de pot weten te plukken want wij ontvingen 5,7 miljoen voor de ombouw van de spoorlijn.


Date: 05/07/2005 08:50

Emiel Bootsma, Best
Email : emiel.bootsma@wxs.nl
Home Page :

Eindhoven gaat de omringende gemeenten plukken door meer geld te vragen voor culturele activiteiten, schrijft Ferd Op de Coul. Het antwoord van Best lijkt me niet zo moeilijk: tolheffing voor Eindhovenaren die gebruikmaken van A2, A58, spoortunnel of het luchtruim. En de kermis kan voor Eindhovenaren ook wel een stukje duurder, evenals de toegang tot Aquabest, het Klompenmuseum, Best Zoo enzovoort. Aangezien iedereen verplicht legitimatie op zak moet hebben, is controle niet zo moeilijk. Toch?


Date: 04/07/2005 20:12

John, Delft
Email : geen@hier.com
Home Page :

Over J. de Mol, Nickelodeon overnemen, dat wordt een Suckelodeon programmering.


Date: 04/07/2005 10:06

Sante Brun,
Email : sante.brun@planet.nl
Home Page :

En om af te ronden: die laatste doet me denken aan dat oudere echtpaar dat gezellig in stilte zit te schemeren; zegt hij opeens: 'Als een van ons tween dood gaat, ga ik in Bussum wonen.'


Date: 01/07/2005 11:07

Guido , Als ik 115 word (vervolg)
Email : gtsas@hotmail.com
Home Page :

Ik concludeer, dat ik dan een 116-jarige op bezoek krijg, namelijk Ferd OdC. En dan klinken we samen op Sante, die dan al zo'n kwart eeuw in z'n kistje ligt, of in een potje zit, of wiens as naar de bodem van een rivier of de zee is gezonken... nou ja, zo kan-ie wel weer.


Date: 30/06/2005 19:16

Ferd Op de Coul, Son & Breugel
Email : f.opdecoul@chello.nl
Home Page :

Als je de 115 haalt, Guido, kom ik tch even een borrel halen... FOdC


Date: 30/06/2005 13:49

Ferd Op de Coul, Son & Breugel
Email : f.opdecoul@chello.nl
Home Page :

Dat is een wel hl manke vergelijking, Marije. Wat is er mis met de naam Alexia? Al heten alle "verborgen dochters" van wijlen prins Bernhard Alexia; nou en? FOdC


Date: 30/06/2005 13:45

Sante,
Email : sante.brun@planet.nl
Home Page :

En als ik 115 word, wil ik al minstens 25 jaar dood zijn.


Date: 30/06/2005 09:52

Marij, Best
Email : marytje@gmail.com
Home Page :

Jaja, het is 'toeval' dat het kind van WA en Maxima Alexia heet. WA kent nog zo ontzettend veel andere Alexia's in de wereld. Maar kom, zeg; je noemt je kind toch ook geen Adolf, al ken je nog zo veel andere Adolfs die wel okee zijn in de wereld?


Date: 29/06/2005 15:04

Guido over bevallen,
Email : gtsas@hotmail.com
Home Page :

Mxima is bevallen van een tweede dochter. Zo heet dat officieel. Vroeger zag je wel advertenties van deftige of zich deftig wanende mensen in kranten als de NRC: 'Bevallen van een zoon: baronesse van Koekepulp tot Bierenbrauw'. Van dienstmeisjes werd in die tijd gezegd: Bevalt ze niet, dan gaat ze er uit, bevalt ze wel (met achtergrondkennis van de heer of de zoon des huizes)dan ook. In Spoordonk, een kerkdorp van de gemeente Oirschot, Noord-Brabant, hebben ze voor bevallen een eigen uitdrukking. Ik hoorde 'm gisteren in verband met Mxima gebruiken: 'Ze is in tween gevallen'. Eigenlijk een beeldender vorm dan bevallen.


Date: 27/06/2005 09:08

Sante n.a.v. Ferds column over de Hummer
Email : sante.brun@planet.nl
Home Page :

Emile Ratelband is de klassieke eigenaar van een Hummer: te veel geld, te snel en ten onrechte verdiend. Voor de een is dat feit aanleiding om er ook aan te schaffen, voor vele anderen juist niet. Je moet maar rekenen: dat zijn dan de losers in Talpaland.
Date: 20/06/2005 17:01

Guido,
Email : gtsas@hotmail.com
Home Page :

BNR Nieuwsradio kan heel origineel zijn. Die Bas van Werven bij voorbeeld. Die besloot een item over een schadelijk insect uit de VS met: 'Stouteheersbeestje dus'. Vanmorgen zei-ie, nadat de wedstrijd om de fraaiste snorren was behandeld over verslaggeefster Mireille Wijs (Ik spel de naam op het gehoor): 'Zonder snor dus' En het bericht, dat het Zeeuwse recreatiecentrum De Roompot gezichtcorrectie in zijn pakket gaat doen, ontlokte aan Van Werven het commentaar, dat dat wel eens strakke zunige Zeeuwse mondjes zou kunnen opleveren.


Date: 20/06/2005 11:40

Guido,
Email : gtsas@hotmail.com
Home Page :

Jeetje, de enige reacties die ik gedurende een maand in dit logboek heb gehad komen van Amerikanen, die op die op een verkapte manier hun eigen site, van welke aard ook, willen promoten. Ik verdien meer, vind ik zelf.
UIteraard verwijder ik die rommel, zodra ze me onder ogen komt.

Date: 14/06/2005 09:04

Guido over het verschil tussen de treinen naar Eindhoven en Den Bosch,
Email : gtsas@hotmail.com
Home Page :

Wat is het verschil tussen de trein naar Eindhoven en die naar Den Bosch? Eerst de overeenkomst: Ze vertrekken volgens de geldende dienstregeling beide om 12:54 uur van station Best. Nu het verschil. Op 5 mei vertrok de trein richting Eindhoven 2 minuten te vroeg en vertrok de trein richting Den Bosch 2 minuten te laat!


Date: 06/05/2005 15:41

Antonyke Humme, Den Haag
Email : msrhumme@cs.com
Home Page :

Betreft : Alice en Harold Een prachtig verhaal en waardig eerbetoon aan Harold en zijn familie. Groeten Antonyke Humme


Date: 26/04/2005 22:44

Ecluse over het cadeau van Michiel Boersma,
Email : ecluse69@yahoo.com
Home Page :

Hoewel het Boersma's centen zijn (dat hebben bestuurders van onder meer het CDA ooit beslist), zit me zijn 'gebaar' om 80.000 euro (10 procent van zijn jaarinkomen) aan een goed doel te geven toch dwars. Want uiteindelijk zijn die Essent-centen nze centen. Die verdomde privatisering ook. Die hebben we nog steeds aan de epigonen van Margareth Thatcher te danken. Die was met het naasten van staats- en overheidsbedrijven ongewild mede-architect van Europa. Alleen al dit gevolg van de Europasering is een reden om teuge te stemmen...


Date: 21/04/2005 18:13

Test,
Email : gtsas@hotmail.com
Home Page :

Dit is een test. Met AreaEditor 1.1.


Date: 20/04/2005 10:43

Guido over leuke mediapresentatoren,
Email : gtsas@hotmail.com
Home Page :

Ze kunnen heel leuk en ontspannen zijn, de klassieke mediapresentatoren. Vooral de Vlaamse televisie. 'Het is nu 13 uur, 14 minuten en 27 secondjes'... Rob Trip zei vanmorgen in het Radio 1 Journaal: Straks gaan we eens kijken hoe het zit met die schoorsteen in Rome. Schitterend. En dan, nog mooier, Bas van Werven van BNR Nieuwsradio over een schadelijk insect dat uit Amerika schijnt te zijn overgewaaid: Stouteheersbeestje.


Date: 19/04/2005 16:41

Guido op Martijn Beekman,
Email : gtsas@hotmail.com
Home Page :

Aardige sportieve reactie. En ik vind het altijd leuk, mensen op het verkeerde been te zetten. Maak nog veel mooie foto's, met veel draden, Martijn.


Date: 19/04/2005 16:34

martijn beekman, den haag
Email : beekman2@xs4all.nl
Home Page : http://www.martijnbeekman.nl

Altijd leuk om je eigen naam in google te stoppen : ik kom uit op hhBest.nl !. Over mijn foto van Frans Weisglas in de Volkskrant. De dradenboel bij zijn bureau heb ik niet over het hoofd gezien, het is juist mooi als er draden in beeld zijn!! Foto's hoeven niet altijd keurig en netjes te zijn!!! Groet Martijn


Date: 18/04/2005 21:39

Guido,
Email : gtsas@hotmail.com
Home Page :

Jan Blokker, steeds vaker aangeduid met 'die ouwe zuurpruim' - dat wordt een geuzennaam - grinnikt om het feit, dat de Volkskrant de afkomst van het woord excellentie aan haar lezertjes uitlegt. Excellent is buitengewoon, uitstekend. Antoon Kerstens, directeur van de Willem II Sigarenfabrieken te Valkenswaard, toen die nog bestonden, onderscheidde niet alleen zijn product, maar ook zichzelf door dat 'excellent' bij voortdurend te gebruiken. Notenhouten kistje op een notenhoutenbureau,lang dun sigaartje tussen de vingers: 'Excellent!'


Date: 18/04/2005 18:57

Guido,
Email : gtsas@hotmail.com
Home Page :

Militairen, onder wie enkele generaals, hebben zich aangemeld bij Geert Wilders. Was ik al bang voor: die wordt straks Legerleider. En ze willen dan natuurlijk allemaal aangesproken worden met excellentie.


Date: 18/04/2005 12:32

Reppelaar, topsalarissen (Boersma),
Email : reppelaar@hotmail.com
Home Page :

De laatste dagen is over het salaris van Michiel Boersma nog wat meer bekend geworden. Hij heeft niet zijn volledige bonus gehaald. 10% heeft hij niet binnen gehaald, dit betrof namelijk de klanttevredenheid. Ook zag ik een interview met de persoon die Boersma heeft aangesteld en de afspraken over de beloningen heeft gemaakt. En uitspraak is mij bijgebleven: "We wilden een sterke man uit de energiesector. Boersma zat in de directie van Shell en was de kandidaat die we wilden hebben. Daar hangt een prijskaartje aan". Dit ruikt heel sterk naar "onzekerheid". Als er iets is dat organisaties geld kost is het onzekerheid. Het raakt trouwens de kern van het ondernemen en het is een kunst te kunnen handelen in onzekerheid. Toch vraag ik me af of het nu echt nodig was die dure Michiel Boersma weg te kopen bij de shell. Een multinational waar zo'n energieberdijfje zich echt niet aan kan meten. Het is het zoeken naar (schijn)zekerheid. Het imago heeft in elk geval (opnieuw) een deuk opgelopen. Had Boersma ook een bonus op imago?


Date: 13/04/2005 11:23

Guido ,
Email : gtsas@hotmail.com
Home Page :

Dat krantenoverzicht van Radio 1 Journaal deugt niet. Dat vind ik al jaren. En het komt, doordat alleen zogenaamde landelijke kranten worden geciteerd. Regionale kranten, zelfs hele combinaties (die mr dekking kunnen hebben, dan de eerste de beste landelijke krant) kunnen de meest daverende primeur hebben, die komt dan niet in dat overzicht voor - tenzij er een lekje is geweest bij voorbeeld via de correspondent van een landelijke krant. Vanmorgen was dat duidelijk het geval met het geciteerde bericht uit het Nederlands Dagblad over de wapenroof in Gilze-Rijen. Ik dacht, bij het kennis nemen daarvan: Als dat niet in het Brabants Dagblad staat, kunnen ze die krant wel opheffen. Maar de Wegener kranten, waaronder het BD, hadden het nieuws wel degelijk. Het Eindhovens Dagblad opende ermee.


Date: 12/04/2005 09:23

Ecluse,
Email : ecluse69@yahoo.com
Home Page :

Gehoord, vanmorgen van de NOS-nieuwslezer: De autofabriek MG/Rover is zo goed.....is zo goed als failliet!


Date: 08/04/2005 14:02

Willem Schaaij, Best
Email : willem@schaaij.nl
Home Page : www.deli-design.nl

Busbaan Toen ik het in de krant las, dacht ik direct aan Guido :-) Je hebt volkomen gelijk wat je in je column stelt. Veel succes! Willem


Date: 06/04/2005 22:43

Guido over rituelen,
Email : gtsas@hotmail.com
Home Page :

de Volkskrant vroeg onder anderen de van huis uit katholieke journalist Aad van den Heuvel naar zijn gevoelens bij de rituelen rond de dood van de paus. Bij zijn slotopmerking schoot ik in een lach: 'Fraaie gregoriaanse gezangen en een vrouwelijke priester, dat zou moeten samengaan'. Laat ik het zo zeggen: vrouwen en gregoriaans, da's zoiets als vloeken in de kerk. Gregoriaans is 'n eenstemmige manier van zingen, waarbij het moet klinken als kwam het van n mannenstem. Wel eens een groep nonnen bezig gehoord? Om je oren bij dicht te stoppen!


Date: 06/04/2005 22:00

Guido,
Email : gtsas@hotmail.com
Home Page :

Tja, Susanne Gondrie, er worden op internet wel vaker cryptische vragen gesteld. Misschien is dat wel het leuke.


Date: 06/04/2005 18:48

Susanne Gondrie,
Email : P.Gondrie@wxs.nl
Home Page :

Hallo Suzanne, volgens mij met een journalist altijd kritisch zijn, over wie of wat dan ook. Het hoort bij het vak. Of bij de roeping?? Dus ook over de paus. En waarom eigenlijk de vraag?


Date: 06/04/2005 15:46

Reppelaar over TOPMANNEN,
Email : reppelaar@hotmail.com
Home Page :

Men schrijft hier over "topmannen". Guido heeft een hekel aan het woord omdat het zo macho klinkt en omdat er kennelijk geen "topvrouwen" zijn. Die zijn er WEL en ze gedragen zich als "topmannen"...


Date: 05/04/2005 13:51

Louis van Bezouwen, Haarlem, over Amerikanen
Email : louisvb@hotmail.com
Home Page :

Guido heeft het er over dat andere bewoners VET zijn met het "God Bless America". Deze uitspraak is echter helemaal niet onderbouwd. Het geloof van de VS verschilt enorm van de andere landen op dit continent. Er is vreselijk veel weerstand tegen het gedrag van de VS. Zoals ze zich opstellen over de gehele wereld gedragen ze zich in Midden- en Zuidamerika in het kwadraat. Ze bepalen zelfs de minimum lonen in de buurlanden. Guido moet dus zijn fout niet verdedigen want daarmee laat hij voor de tweede maal blijken weinig gevoel te hebben voor de betreffende regio.


Date: 05/04/2005 13:44

Ecluse ,
Email : ecluse69@yahoo.com
Home Page :

Was de overleden paus een kerkvader? Een Volkskrantverslaggever gebruikt de 'titel' vandaag kennelijk om wat variatie aan te brengen in zijn verhaal. Maar zelfs Van Dale, dat toch niet in de eerste plaats een encyclopedisch werk is, legt dat haarfijn uit. Kerkvader is 'de titel van een aantal leraars en schrijvers der oude christelijke Kerk, die na de apostelen en apostolische vaders' (deze vaders waren dan weer de onmiddelijke leerlingen van de apostelen, E.) 'van de tweede tot en met de zevende eeuw schreven en leerden en die in de r.-k. Kerk gezag hebben als tweede geloofsbron na de bijbel.' Zo zit dat.


Date: 05/04/2005 09:38

Guido over topmannen,
Email : gtsas@hotmail.com
Home Page :

Waarom heb ik zo'n hekel aan het woord topman? Omdat het zo macho klinkt, zo arrogant en zo hebberig. En omdat er kennelijk geen topvrouwen bestaan.


Date: 05/04/2005 09:06

Ecluse,
Email : ecluse69@yahoo.com
Home Page :

Autojournalist Carlo Brandsen voor BNR Nieuwsradio: 'Fabrikanten proberen natuurlijk te bereiken, dat automobilisten zich lekker voelen in een auto'. O, drom moet ik zeker Peugeot rijden.


Date: 03/04/2005 19:12

Guido: Waarom niet Suzanne?,
Email : gtsas@hotmail.com
Home Page :

Sterker nog. Habemus ff non papa. Zit je daar mee? Niet echt. Zet gewoon Canterbury Choir op. Deed Hendrik VIII ook, op zijn manier.


Date: 03/04/2005 19:00

Suzanne Le Bon, Paus overleden, Den Haag
Email : bonbon@yahoo.com
Home Page :

Mag een journalist na alles gehoord en gezien te hebben nog kritisch schrijven over de paus?


Date: 03/04/2005 17:18

Dezentjé
Foto TweedeKamer.nl
Guido,
Email : gtsas@hotmail.com
Home Page : http://www.hhbest.nl

Komisch. Het VVD-kamerlid Ineke Dezentjé Hamming heeft volgens de Volkskrant aangifte gedaan van...ja, van wat? Ineke heeft via de roemruchte uitwisselingssite Kazaa een muziekje gedownload. Dat mag. Maar Ineke heeft daarbij als automatisch ook een of meer mappen op haar pc 'open gezet' voor anderen. Als in die mappen auteursrechtelijk beschermde muziek of dito software zit, mag dat n i e t. Maar wie is er boos? Niet de platenindustrie of de softwarepolitie. Nee, Ineke is boos, want - afgezien van de vraag of er auteursrechtelijke zaken bij haar waren te downloaden - jan en alleman kon zomaar bij haar privégegevens en -foto's. Enfin, er viel het een en ander te gniffelen in de kwaliteitsroddelrubriek van de Volkskrant. En - zo staat er - het VVD-kamerlid is GESCHOKT. 't Is niet waar!
Ze heeft dus aangifte gedaan. Het schijnt dat een internetter, die in het blad ComputerIdee had gelezen dat veel te veel mensen onnadenkend hun mappen open zetten en de proef op de som nam, het mikpunt is van Ineke's aangifte. Of de politie haar inmiddels deze flauwekul (immers eigen schuld dikke bult) uit het hoofd heeft gepraat, vond de Volkskrant kennelijk niet interessant genoeg om na te gaan.

Date: 02/04/2005 20:09

 

Ferd Op de Coul, Son & Breugel
Email : f.opdecoul@chello.nl
Home Page :
Typisch weer zo'n voorbeeld van dorpspolitieke heisa zodra "De Cultuur" inzet is van investeringen of de bestemmings-wijziging van een of ander bouwwerk. Dorpspolitiek? Ach, ook dat is maar betrekkelijk. De grote stad kent ook markante voorbeelden van onbenul en wanbeleid als het op culturele plannen-makerij aankomt. Neem nou Eindhoven: daar hijst men een nieuwe wethouder van cultuur op het pluche die van kunst en cultuur totaal nimmer ook maar n plakje kaas gegeten heeft. De arme man gaf in de krant zelf toe, vrijwel nooit in een museum, theater of concertzaal te komen, maar dat was geen bezwaar, omdat hij wel een ervaren "manager" was gebleken. Kijk: daar zit het hem in tegenwoordig: kunst moet primair "gemenaged" kunnen worden, anders dient het nergens toe. Makkelijk toch, als sluitpost op de begroting? Gewoon de subsidie-kraan dicht. Alles van waarde is weerloos.

Date: 31/03/2005 11:01


Ecluse over de rotte tanden van S.
Email : ecluse69@yahoo.com
Home Page :

Kleinzoon S. (wil zijn naam niet in deze krant) moet regelmatig gepressed worden, zijn tanden te poetsen. Heeft prachtig gebit, maar gaatjes waar beugel heeft gezeten. S. werd gisteravond geconfronteerd met leeftijd van opa. Is 71. Geloofde hij niet, of liever geleufde, want S. woont op boerderij en denkt dat plat praten stoer is. Opa was naar zijn schatting 61. Opa (blij) dacht daarover na in bed en stelde S. de volgende morgen een vraag: S, as gij ooit 71 zijt, hoe wilde gij er dan uitzien, als 71 of als 61. Het antwoord is voorspelbaar. Had opa S toch tuk, want zei: 'Dan zou ik maar verekkes goed m'n tanden poetsen.' En als extra argument: Straks wilde gij meedoen aan 'Boer zoekt vrouw' en dan lukt dat van geen kanten, want dan stinkte uit oewe bek!' S. lachte als een boer die (alvast) kiespijn heeft.


Date: 28/03/2005 15:52

Sante,
Email : sante.brun@planet.nl
Home Page :

Het mooie is dat je op die foto van de toren in Vierlingsbeek niet kunt zien dat de klok daarin niet op zomertijd staat. Een mooier bewijs dat de tijd eigenlijk helemaal niet bestaat, kan niet geleverd worden.


Date: 27/03/2005 20:09

Guido over NOVA Politiek 25-03,
Email : gtsas@hotmail.com
Home Page :

Nee, Clairy Polak, gij zult als journalist niet woordspelen, zeker niet zo slecht als zojuist met kroonjuwelen-kreunjuwelen.


Date: 25/03/2005 22:27

Michiel reageert op Guido, Soest
Email : Reppelaar@hotmail.com
Home Page :

Guido schrijft over de PVDA. Ik geef je gelijk en dat is precies de reden waarom de bestuurlijke vernieuwing eerst moet worden toegepast op de partijen zelf. Het verschijnsel "partijen" is m.i. een achterhaald model. Het is niet voor niets dat een partij niet meer valt te kwalificeren in klasiek rechts of links. Wat is nu eigenlijk "lid worden van een partij"? Krijg je zeker een "log on" en een "user id"? De modenerisering van de Nederlandse samenleving met de bestuurlijke vernieuwing voor op, zou naar mijn idee moeten starten met een totaal andere verandering, namelijk eentje waarbij mensen los komen van het "partijdenken".


Date: 23/03/2005 21:18

Guido,
Email : gtsas@hotmail.com
Home Page :

Toch benieuwd, wat het gestoethaspel van de PvdA in de Eerste Kamer voor gevolgen heeft in de polls. Want dit was nu echt een schoolvoorbeeld van ouderwetse onbetrouwbare politiek. Om nt meer op die partij te stemmen. Of je nou voor of tegen de gekozen burgemeester bent, maakt niet uit.


Date: 23/03/2005 10:30

Guido,
Email : gtsas@hotmail.com
Home Page :

BNR Nieuwsradio interviewde de Inspecteur-Generaal voor de Gezondheidszorg, dr. Herre Kingma, over wat heet de toestanden in de verpleegtehuizen. Bleek er na een hercontrole nog één instelling te zijn, waar de zorg echt ver beneden de maat is. Welke instelling dat dan wel was. 'Eh....dat moet u maar op www.izg.nl gaan zien', zei Kingma, waarop de radioverslaggever natuurlijk de naam van het verpleeghuis in het Drentse Beilen noemde. Dat er in reclameboodschappen gezegd wordt 'Kijk snel op www.enzovoorts' is tot daar aan toe, maar het moet nu toch echt niet te gek worden met verwijzingen in of door reguliere media naar het internet.


Date: 23/03/2005 09:22


Kop Guido,
Email : gtsas@hotmail.com
Home Page :

Bij menige vrouw heb ik daar geen verklaring voor nodig.


Date: 23/03/2005 09:05


Guido over Amerika-VS,
Email : gtsas@hotmail.com
Home Page :

De Amerikanen (niet de US of iets dergelijks, maar the Americans) lopen zelf voorop met het in een reactie hieronder gesignaleerde gebrek aan onderscheid. 'God bless America'. Zijn de andere landen op het continent vet mee :-)


Date: 19/03/2005 13:24

Guido,
Email : gtsas@hotmail.com
Home Page :

'Ik werk langer bij deze kutkrant dan u', zou de chef kunstredactie van het Rotterdams Dagblad krantenhandelaar Bouwman van PCM hebben toegeroepen. Bravo! Al zal het weinig helpen tegen het ausradieren van het RD. (Zie verder onze rubriek Media, waar wij - collega's - alles op de voet volgen.)


Date: 18/03/2005 22:28

Guillaume,
Email : gtsas@hotmail.com
Home Page :

En wat is het heerlijk, op deze manier te worden bejegend door je geliefde familie in Frankrijk. Ik neem in ontvangst namens Ed! Hij zou het goed hebben gevonden.


Date: 18/03/2005 22:23

Mireille t'Sas, Combas - Frankrijk
Email : mireille.tsasjavelas@free.fr
Home Page :

Met heel veel plezier, samen met Yolande, hebben wij weer eens kunnen lachen om Eddy's unieke humour. Fijn dat wij dankzij jullie de grote broers en zus mee hebben kunnen genieten. Mireille en Yolande .


Date: 18/03/2005 16:18

Michiel, Soest
Email : reppelaar@hotmail.com
Home Page :

Onderwerp: vettax (VETTAX II) De situatie die in Nederland is ontstaan is dat gezonde produkten de laatste jaren steeds duurder zijn geworden, zo niet onbetaalbaar voor de lagere inkomens. Kijk naar verse vis, verse groente en fruit (8 oude Hollandse guldentjes voor een pondje ordinaire snijbonen). Het rare is dat slechte produkten relatief het minst in prijs gestegen zijn. Gezond wordt schaars. Gezond alleen voor de rijken. We zijn terug in de negentiende eeuw. We moeten dus geen tax gaan heffen op ongezonde produkten maar de aanschaf van gezonde produkten stimuleren. Dus: tax op groente, fruit en vis afschaffen; kostprijsverhogende maatregelen op gezonde produkten terugdraaien en de burocratisering van Brussel jegens boeren indammen zodat de produktiekosten kunnen dalen. Door gezondere voeding zullen naar verwachting de kosten van de gezondheidszorg dalen zodat deze belastingverlaging zichzelf gaat terug betalen. Verder kan er in de bedrijfsrestaurants ook nog wel het nodige veranderen. Waarom stimuleert de overheid dat niet? Ik denk dat er toch zoals gewoonlijk met een sterk calculatorische overheid, meer aan de hand is. Naast de auto nu ook de puntzak als "melkkoe". Nu alleen nog even wachten op flitskasten voor frietvreters.


Date: 15/03/2005 16:10

Michiel, Soest
Email : repelaar@hotmail.com
Home Page :

Onderwerp: Gerd Leers (VETTAX I) Gerd Leers gooit de knuppel in het hoenderhok. En los van Leers als persoon: gelijk heeft ie. In de Verenigde Staten wilde men destijds het alcoholgebruik aan banden leggen, de zogenaamde drooglegging was het gevolg. Lang heeft dit niet geduurd. De mafia dook er boven op en de criminaliteit nam snel toe (inclusief moorden). De gemiddelde burger bleef drinken. Een kwestie van vraag en aanbod. Het verschil met legalisering van softdrugs nu is dat Nederland te klein is om zijn wil op te leggen aan de rest van de wereld en niet in staat is de VS en Europa te overtuigen dat hasj een softdrug is en alcohol een harddrug en dat hasj de samenleving geen noemenswaardige schade hoeft te berokkenen. Maar de oplossing ligt wel degelijk in legalisering van softdrugs. Leers kan de politie dan inzetten op harde criminaliteit die door de openstelling van onze grenzen momenteel hard groeit. Daarmee kan dan hopelijk een halt toegeroepen worden aan de groei van het aantal moorden in Limburg.


Date: 15/03/2005 16:08

Michiel, Soest
Email : reppelaar@hotmail.com
Home Page :

Reactie op "Einde KNVB als staat in de staat". Het is juist mooi dat de KNVB zich tot zover nauwelijks iets hoeft aan te trekken van Justitie. Alsof Justitie in Nederland het vertouwen moet genieten beter te presteren dan de tuchtcommissie van de KNVB! Ik dacht dat Justitie de laatste jaren keer op keer heeft aangetoond niet competent te zijn en zeker op gebieden waar "ze geen verstand van hebben" (de zaak Eric O. in Irak). De meeste zaken worden tegenwoordig pas opgelost als de misdaadjournalist Peter R. de Vries er aan te pas komt. Journalisten als hoeders van de samenleving. Nee, de Romeinen wisten het beter in de arena. Duimpje omhoog: hij blijft leven. Duimpje naar beneden: voer voor de leeuwen. Discussie over de gekozen bugermeester kun je dan ook direct sluiten. Die heb je dan immers niet meer nodig. Dit is pas democratie!


Date: 15/03/2005 15:10

Jan van Haastere, Best
Email : jvhaastere@yahoo.com
Home Page :

Betreft: Gemiste kansen van de Gamma. In de tweede wereldoorlog schoot het verzet in Nederland een Duitser dood. Het lijk lag voor een huis op straat. De bewoners holden naar buiten en verplaatsten het lijk naar de buren. De Duitsers kwamen en namen de familie waar het lijk inmiddels lag mee. Ze hebben het niet overleefd. Moraal van dit verhaal: vermoedelijk is het lijk gedumpd in de achtertuin van een nietsvermoedende -wellicht werkende- Nederlander met een rijtjeswoning. De conclusie dat rijke criminelen geen smaak hebben is voorbarig. Ik trek eerder de conclusie dat "de gemiddelde Nederlander" geen smaak heeft. En of die spullen nu bij Gamma, Blokker of de Makro gekocht worden, het zijn allemaal ketens waar enkele mensen "crimineel" rijk van worden. Steek de hand eens in eigen boezem en vraag je af waarom je nog steeds bij deze ketens koopt en het ijzerwarenwinkeltje in de dorpstraat de rug hebt toegekeerd. Nederlanders krijgen wat ze verdienen. Verder over Gamma. Gamma was nooit een winkeltje in garen en band. Eind jaren zeventig stak een aantal mensen uit de bouw en bouwmaterialenwereld de koppen bij elkaar en hebben een franchiseformule a la Mc Donalds uitgedacht die zeer succesvol werd. Maar: bouw, bouwereld, bouwmaterialen, bouwfraude, criminaliteit, drugs; wat is crimineel en wat niet?


Date: 15/03/2005 14:46

Louis van Bezouwen, Haarlem
Email : louisvb@hotmail.com
Home Page :

ONDERWERP: OKAY of helemaal niet OKAY? Ofschoon ik het wel eens ben met Guido, schrijft hij: "Het komt natuurlijk uit Amerika". Wat bedoel je? Amerika is een continent. Waarschijnlijk bedoelt hij de Verenigde Staten. Ouderen onder ons maken deze vergissing vaak die door de inwoners van andere landen op dit continent als een belediging kan worden opgepakt.


Date: 15/03/2005 13:58

gerard van opstal, best
Email : gvanopstal@hetnet.nl
Home Page : http://www.kunstpassie2000.nl

Als men het in de samenleving over Cultuur heeft gaat men vaak voorbij aan wat is Cultuur. En volgens mij kan je geen enkele Cultuur opleggen? Hoe was het ook al weer, ALLES VAN WAARDE IS WEERLOOS. En dat nog net voor Pasen.


Date: 15/03/2005 12:24

Susanne Gondrie, Best over Heineken
Email : P.Gondrie@wxs.nl
Home Page :

Wat is er eigenlijk geloofwaardig aan dit bericht? Heineken maakt toch geen exclusief bier? Het is gewoon doorsnee pils, zonder iets speciaals, gemiddeld spul zonder uitschieter. Voor exclusief bier moet je echt ergens anders zijn, Belgi bijvoorbeeld. Of Duitsland. En nu gaan ze dus beginnen met licht bier zonder alcohol. Omdat men dat vraagt. Tuurlijk, dat klopt, u vraagt wij draaien denken ze daar, zolang de geldkraan maar goed openstaat.


Date: 15/03/2005 10:28

Ecluse met voer voor Youp,
Email : ecluse69@yahoo.com
Home Page :

Een bericht op Eindhovens Dagblad online: 'Bierbrouwer Heineken breekt met het verleden en gaat in de VS onder eigen vlag een light-variant op de markt brengen. Tot nu toe wilde Heineken daar niet aan om zo de exclusiviteit van het Heineken-pils te benadrukken. De groeiende vraag naar bier met minder calorin en minder koolhydraten dwingt de multinational echter tot een koerswijziging.' Een nieuw item voor Youp van 't Hek? :-)


Date: 11/03/2005 14:42

Guido,
Email : gtsas@hotmail.com
Home Page :

In de popup, die je krijgt als je op de foto van Weisglas in zijn werkkamer klikt, staat o.m.: En Beatrix (elders ook al prominent aanwezig) staat hier in een raar hoekje.


Date: 08/03/2005 19:45

Sante Brun,
Email : sante.brun@planet.nl
Home Page :

De kamer van Weisglas: Maar goed dat ze hier in mijn kamer nooit een foto komen maken. Zoveel vrij vloeroppervlak heb ik niet eens. En er zijn twee Beatrixen in de kamer: links hangt een grote.


Date: 08/03/2005 14:44

Guido: Zin van de dag,
Email : gtsas@hotmail.com
Home Page :

De zin van de dag trof ik vanmorgen aan bij Eindhovens Dagblad-columnist Jos Kessels: 'Van Aartsen en Zalm zijn politici, niks meer en daardoor minder'.


Date: 08/03/2005 14:11

Guido over de ongekroonde koning,
Email : gtsas@hotmail.com
Home Page :

Sante woont in Landgraaf (Zuid-Limburg), dus hij heeft het over een zittende wethouder aldaar, althans van de gemeente waar dat dorpje deel van uitmaakt.


Date: 07/03/2005 20:58

Will Cuijpers, Best
Email : w.cuijpers@home.nl
Home Page :

Stukje Mol de mol! van Sante Brun. De turf die gebruikt wordt voor potgrond komt voor 70% uit de Baltische staten en de rest uit Finland en Ierland. In Ierland wordt 80% van de turfproductie gebruikt voor energie, de rest gaat naar de potgrondbedrijven. In het algemeen groeit wit en zwartveen sneller aan als dat het geoogst wordt. Dus a.u.b. geen paniekzaaierij zonder voldoende achtergrondkennis.


Date: 07/03/2005 14:53

Willem Schaaij, Best
Email : willem@schaaij.nl
Home Page : www.deli-design.nl

Laat maar zitten, die burgemeester Wie is die ongekroonde koning eigenlijk??


Date: 07/03/2005 14:50

Sante,
Email : sante.brun@planet.nl
Home Page :

Okay! Als je goed oplet in een gesprek, dan kun je het onderscheid nog wel maken. Als bedoeld wordt 'interessant, maar gaat u verder' (Wim. T. Schippers) dan wordt het in een soort vragende vorm gegoten. Okay? Ik ken diverse dertigers, vooral vrouwen, die dat doen.


Date: 28/02/2005 12:49

Guido over het Helmondse hofje,
Email : gtsas@hotmail.com
Home Page :

Ik ben gek op dit soort tips en ga daar zeker eens kijken, al is het alleen maar om Helmond weer eens een kans te geven. Want de laatste keer dat ik er in het centrum was, vond ik het maar een naargeestige boel.


Date: 28/02/2005 09:28

Susanne Gondrie, Best
Email : P.Gondrie@wxs.nl
Home Page :

Over: Brandevoort-Carcassonne Als we toch gaan vergelijken, misschien is het dan leuk om in het stadshart van Helmond eens te lopen richting Lambertuskerk. Aan beide zijden is een toegangspoort naar het relatief nieuwe Lambertushofje, juist, precies wat het zegt: het is een hofje, een kunstenaarshofje zelfs. Het ligt in een flauwe bocht knus genesteld tegen de Lambertuskerk. Het ademt rust uit, stilte, bezinning. Maar dat is maar een kant van het verhaal, want anderzijds bruist het er van creativiteit en vitaliteit. het is verbijsterend wat die groep kunstenaars telkens weer weet te verzinnen! Misschien eens een leuk en bijzonder alternatief voor een zondagnamiddagje Brandevoort???


Date: 27/02/2005 20:12

Susanne Gondrie, Best
Email : P.Gondrie@wxs.nl
Home Page :

Goedemiddag geachte Sante Brun, bedankt voor je vriendelijke reactie!! Natuurlijk heb je gelijk, het Limburgs dialect varieert van buurtschap tot kerkdorp en zelfs binnen Heerlen zijn er kleine verschillen. In de jaren zeventig was ik lid van het jongerenkoor van de parochie van Heerlerbaan. Zelf woonde ik toen nog bij mijn ouders in het centrum. En naarmate ik langer op het koor zat kwam ik thuis met uitdrukkingen die niet zuiver Heerlens waren maar Kerkraads. Het waren minieme verschillen, maar toch zo duidelijk dat mijn moeder uitriep: wat zeg je nou? Dat is Kerkraads!! Mijn reactie op je berichtje was spontaan. Ik herinner me heel goed de worstkraam bij ons op de Bongerd, er stond iets op als "d'r woehshkroam". Inderdaad een misbaksel, mijn man (Brabander)probeerde dat altijd uit te spreken en kwam niet verder dan d'r woehhhh..." met veel geblaas. En ja, ik weet ook nog van de discussie met de zelfbenoemde taalkundige, volgens mij bedoel je Cor Driessens, ik meen me te herinneren dat hij ergens op de Schaesbergerweg woonde. Hij vond dat de Limburgse sj-klank leek op de Engelse sh en dus ook zo geschreven diende te worden. Het dialect werd daardoor nog moeilijker leesbaar. Zoals gezegd: ik was blij met je reactie. Is het fijn wonen in Landgraaf? Het ontstaan van Landgraaf is gebeurd in de tijd dat ik niet meer in Heerlen woonde, daarvoor was het Schaesberg, Ubach over Worms en Nieuwenhagen geloof ik. Hatelijke groeten en (wie weet) tot de volgende mail, Susanne


Date: 27/02/2005 20:07

Sante Brun reageert op Susan Gondrie
Email : sante.brun@planet.nl
Home Page : http://santebrun2.blogs.com/

De Zuid-Limburgse dialecten vormen een waar wespennest, zeker voor een 'Hollander' als ik. Ik herinner me nog levendig de discussie over de spelling van het Heerlens van enkele jaren geleden, waarvan de worstkraam op de Bongerd nog de littekens draagt in de vorm van een onuitsprekelijk gespelde naam. De spellingterreur eindigde pas met de dood van de zelfbenoemde taalkundige die de paniek had veroorzaakt, en wiens naam me inmiddels alweer ontschoten is. Hoewel er waarschijnlijk wel een buurtschap te vinden is waar mijn spelling wel goedgekeurd zou worden, buig ik deemoedig het hoofd: je zult best gelijk hebben, ik ben niet deskundig.


Date: 27/02/2005 11:50

Guido tegen Jaapie,
Email : gtsas@hotmail.com
Home Page :

Hiermee wordt elke discussie over openbaar vervoer altijd doodgeslagen.


Date: 27/02/2005 09:29

Jaapie over NSramp,
Email : reppelaar@hotmail.com
Home Page :

Ja, daarom blijf ik lekker met de auto gaan!


Date: 26/02/2005 18:53

S. Gondrie, Best
Email : P.Gondrie@wxs.nl
Home Page :

Reactie op Sante: beste Sante, even een correctie op je stukje over dialect: de pin d'r in houwen is fout, het is howwen, oftewel slaan. Geen ou-klank maar een kort o-klank. En het is niet pis moandig maar BIS moandig, tot maandag. net als in het Duits: bis montag. Moest ik eventjes toevoegen, als Heerlense.


Date: 26/02/2005 18:02

Guido nog eens over Campert,
Email : gtsas@hotmail.com
Home Page :

Zoals te verwachten viel is nu overal de discussie losgebarsten, over wat er met de herinneringen aan Jan Campert moet gebeuren. Jan Campert Stichting, Jan Campertstraat. Ook in Best is er een. Ik zou zeggen lt dat zo. Als je dit soort dingen gaat veranderen, op grond van correcties in de geschiedschrijving, dan blijf je aan de gang. Pas als nabestaanden van andere verzetshelden die ook vernoemd werden dat wensen, zou je aanpassing kunnen overwegen.


Date: 24/02/2005 13:10

Guido,
Email : gtsas@hotmail.com
Home Page :

In de ochtendchat met een van mijn vrienden, zei die: 'Als iemand niet weet, waar het over te hebben, dan begint-ie over het weer'. Ik was diegene, maar had beweerd me in uitstekend gezelschap te bevinden. Namelijk in dat van de achttiende-eeuwse Engelsman Samuel Pepys, wiens gemoedstoestand, evenals die van jou en mij, sterk afhankelijk was van het weer. Ik wil maar zeggen...geen winter is dezelfde (zomin als de ene zomer de andere is). Van recente winters herinner ik me bij voorbeeld, dat gekwakkel voortdurend gepaard ging met ijzel - nooit met sneeuw. Deze winter beleven we het omgekeerde. Gekwakkel met sneeuw dus.


Date: 24/02/2005 09:30

Ingrid van Beek, Reusel, over drinkende tieners
Email : adres@webmaster.bekend
Home Page :

Reusel scoort ook huizenhoog, ik woon daar en als 'probleemeigenaar' van twee puberzonen kan ik melden dat we het gemiddelde stevig omlaag halen met een 15-jarige die er misschien 4 per week scoort en een 13-jarige die op 0 staat. Jouw berekening van 86% toegeeflijkheid in Someren klopt volgens mij niet. En die vlieger gaat in Reusel ook niet op. Er zijn wel ouders die drinkende kinderen heel gewoon vinden maar echt niet zoveel! In Nederland moet ook steeds meer met veel drank gevierd worden (nieuwjaar, carnaval, koninginnedag, kermis, bouwvak), wat dat betreft is er de laatste jaren veel veranderd: vroeger ontspoorden er alleen volwassen receptiegangers en verjaardagsbezoekers.

Reactie webmaster:

Ingrid, die directeur is van de Bestse bibliotheek, mailde mij dit. Dat zij twijfelt aan de onderzoekscijfers van de GGD, lijkt mij terecht. Het Eindhovens Dagblad maakt vandaag in een hoofdredactioneel commentaar ook bedenkingen. Maar aangezien er excessief wordt gezopen, ontneemt dit niet de zin aan deze discussie.

Date: 23/02/2005 16:24


Katelijne Klompers, Oirschot
Email : klompers@xs4all.nl
Home Page :

Het is wat met de jeugd van tegenwoordig zou je denken als je dit allemaal leest over dronken jongeren. Nou mijn idee is dat de ouders niet helemaal sporen. Als ik zie in mijn omgeving hoeveel ouders er niet thuis zijn door de dag en avond heen dan kan het ook niet anders dan fout gaan. De keren dat de ouders thuis zijn willen ze alleen leuke dingen doen met de kids onder het motto kwaliteit gaat voor kwantiteit. Je kunt beter een half uur per dag thuis zijn en de kids hun zin geven dan heel de dag thuis zijn en ze opvoeden! Waarom zitten de kinderen van 12-13 -14 jaar in de trein naar Eindhoven en kotsen daar alles vol. Ikzelf rijd mijn kinderen half Brabant door om ze weg te brengen en op te halen, daarbij vele vrienden ladend. Ouders hebben namelijk geen tijd. Het opvoeden en begeleiden van kinderen is een carrière op zich en wordt tegenwoordig door velen onderschat. Ik denk dat we ons in de toekomst grote zorgen kunnen maken over de generatie die er aan komt en geen kaas heeft gegeten van opvoeding, gezelligheid en structuur. Hoe zal het worden als zij hun eigen kinderen groot moeten brengen. We zullen zien.

Date: 22/02/2005 16:52


Willem Schaaij, Best
Email : schaaij@gmail.com
Home Page : www.deli-design.nl

Een glaasje op zijn tijd is niet erg, maar je zelf stomdronken volgieten is weer iets heel anders. En dan hebben we het nog niet eens over het asociaal gedrag in de laatste trein. De vraag is, waarom zeggen ouders er niks van? Hebben ze thuis eigenlijk nog wel wat te vertellen of denken ze.. wat in de trein wordt uitgekotst ligt niet in huis? Feitelijk zijn de ouders hierin geweldig goed bezig... Wordt er thuis nog wel met elkaar gesproken of hangt men de hele dag voor de buis?? Kortom, we wijzen naar het afkeurenswaardig gedrag van de jongeren, maar zullen de ouders moeten leren hun verantwoordelijkheid op te nemen in de opvoeding!


Date: 22/02/2005 12:35

Guido weer eens over zuipende jongeren,
Email : gtsas@hotmail.com
Home Page :

De GGD in Zuid-Oost-Brabant (exclusief Eindhoven) meldt, dat 6% van de tieners tussen de 12 en 17 jaar meer dan 20 glazen bier per week drinkt. Dit streekgemiddelde geldt ook voor Best, dat zoals bekend nog een appeltje te schillen heeft met een aantal van deze zuipschuiten en hun ouders, vanwege herhaald ergerlijk wangedrag in 'de laatste stoptrein uit Eindhoven'. De GGD meldt ook, dat 48% (de helft!) van de ouders het drinken van hun kinderen wel goed vindt, althans er niks van zegt. Dat gemiddelde correspondeert met dat van 6%. In Someren, waar 14% van de kinderen meer dan 20 pilsen per week achterovergiet, is het percentage toegeeflijke ouders dan ook 86%. Wat is dat voor volk? Komt daar binnenkort ook een onderhoudend tv-programa over?


Date: 22/02/2005 11:51

Doorsturen

Reacties

Eerder gepubliceerd hierover


Sante Brun,
Email : sante.brun@planet
Home Page :

Bedankt Sophie, hoewel ik eigenlijk hoop dat je, zoals het een echte columnist betaamt, een paar ironische laagjes in je reactie hebt ingebouwd. Ik zou je willen oproepen: schrijf die stukjes toch, het kost echt maar tussen tien en twintig minuten. 'De column is klaar, ik hoef hem alleen nog maar op te schrijven.' Zoiets.


Date: 16/02/2005 08:36

Ferd Op de Coul, Son en Breugel
Email : f.opdecoul@chello.nl
Home Page :

Jan Mulder vergelijken met Ephimenco kun je flauw noemen Sante, maar je hebt zelf al die Volkskrant-columnisten op n hoop gegooid. Maar goed, ik vind de stukjes van Mulder onsamenhangend, ze zijn soms regelrechte wartaal en kunnen niet in de schaduw staan van de bijdragen van zijn column-partner Remco Campert en evenmin in die van Trouws Ephimenco, dat is mijn mening. Ferd Op de Coul


Date: 15/02/2005 21:16

Sophie Fleur,
Email : sofiaflora@hotmail.com
Home Page :

Ter verduidelijking: in maart 2003 ben ik twee maanden gestopt met roken. Sinds mei 2003 rook ik dus weer. En zolang er geen asbak op tafel staat, durf ik nooit te vragen of ik mag roken. Ik ben een mietje. Maar ik rook wel! (ps: 4 kilo kwijt!!!!)


Date: 15/02/2005 16:44

Sophie Fleur,
Email : sofiaflora@hotmail.com
Home Page :

Is het mogelijk om alle columns van deze geweldig schrijvende heer bij te houden? Nu ik in een schrijf-relatie-verhuiscrisis zit, komen duizenden gedachten per uur bij me op, maar bezit ik niet de tijd om de computer op te starten, te typen en dan ook nog rare capriolen uit te halen om het op de site te plaatsen. Gelukkig is daar Sante Brun, die ten eerste nogal frequent schrijft n daarbij een beter punt raakt dan ik in tienduizend volzinnen zou kunnen. Natuurlijk heb ik gisteren naar Mxima gekeken. Ik vond het niet zo gezellig. Ik vind het fijn om mensen te horen lachen en te horen praten over hun kinderen en geluk. Dit gesprek, waarin een inderdaad onwaarschijnlijke inburgering werd besproken, deed mij mijn Spaanse huiswerk oppakken en af en toe slechts een blik werpen op de tv. Ik was ook niet echt kapot van de schoenen van Mxima. En daarbij wilde ik een Sophiesticated schrijven over de Mike en Tomas-show. Wt een geweldig programma! Wat een huilenvanhetlachenprogramma! Maar ja, als je daarna deze site aanklikt en het stukje van Sante Brun leest, besef je ineens dat je net als in Kopspijkers de plank flink mis kunt slaan. Gelukkig is daar Sante Brun! Groetjes Sophie!


Date: 15/02/2005 16:40

Sante Brun,
Email : sante.brun@planet.nl
Home Page :

Een beetje flauw om Jan Mulder, die een heel ander genre column schrijft, te vergelijken met Ephimenco. Als er per se vergeleken moet worden, doe dat dan met M. Februari of Ronald Plasterk.


Date: 15/02/2005 16:05

Sophie Fleur,
Email : sofiaflora@hotmail.com
Home Page :

Femke Halsema... Mijn favoriete politica aller tijden... Wat een vrouw...zeg dat wel!


Date: 15/02/2005 00:38

Ferd Op de Coul, Son & Breugel
Email : f.opdecoul@chello.nl
Home Page :

Je kunt hem elke dag tegenkomen, in Best, wandelend met de hond: collega Nico. Niks byzonders, zou je zeggen, want overal kom je wel wandelaars tegen met honden aan de lijn en dan denk ik soms: moet dat nou? Ik heb niets tegen honden als huisgenoot van anderen, als mensen-redders in puinhopen of lawines of als speurneuzen tegen terroristen en drugsdealers. Maar Nico gun ik die dagelijks wandelingen van harte. Hij is een markante verschijning, kijkt altijd vriendelijk en slim door zijn dikke brillenglazen en hij is een gewiekste journalist. Niet van het Argus-type zoals je die vroeger had, overal en nergens heen- en achteraan-hollend, maar rustig, bescheiden en beschouwend. Nico Koolsbergen heeft vrijdag in Tilburg afscheid moeten nemen van zijn werk als muziekredacteur (mijn opvolger) van het Brabants Dagblad. Afscheid m o e t e n nemen, omdat zijn gezondheids-toestand als diabeticus - waar je gelukkig ook lang mee kunt (leren) leven - hem daartoe noopte. Het was niettemin toch een vrolijk afscheid, met veel collega's, goede woorden, geschenken en wensen en kostelijke anekdotes, hilarisch opgediept door collega Jace van de Ven. Corry, zijn vrouw, zijn dochter en kleinzoon erbij natuurlijk. Wat ik in Nico Koolsbergen bewonder is zijn grote belezenheid, zijn veelzijdigheid niet alleen als journalist, maar ook de kundige "handwerksman" in staat een orgel te bouwen of een clavecimbel, of een sauna en toilet te installeren. Volledig allround op de pc, een gelovig man ook, de Anglikaanse kerk zeer toegewijd, enfin, noem maar op. Ik denk dat Nico voor zijn gezin en familie, maar ook voor anderen nog veel kan betekenen. Tenslotte: om met Guido te spreken: "Journalist tot in de kist" En Nico laat zich voorlopig niet kisten door die kwaal van hem. Ad multos annos, dus. Ferd Op de Coul


Date: 12/02/2005 15:11

Doorsturen


Nova Politiek
Nova Politiek: druilerig zwijgend publieksdecor
Guido over Nova Politiek,
Email : gtsas@hotmail.com
Home Page :

Nog geen 10 procent is er tot me doorgedrongen van Nova Politiek. Al die ego's, met op de achtergrond de overwegend op druilen staande gezichten van het mondgesnoerde publieksdecor, waarvan je denkt: hoe hebben ze d'r zin an. Saai, saai, saai. Dus: lekker zappen. > = RTL4. 1. Proeven met het op straat leggen van een portemonnee! Geweldig. Eerlijke mensen (toch meer dan je zou verwachten), jokkebrokken en tenslotte een (natuurlijk bruine) arme sloeber, die helaas de vlieger niet op zag gaan. 2. Hoe vroeg beginnen tieners met TONGZOENEN? Nou ja, hoera commerciële omroep. Zap > RTL5 Darten. Vogelpik! Daar was ik aan toe.


Date: 11/02/2005 23:07Regen Ecluse,
Email : ecluse69@yahoo.com
Home Page :

Het broeikaseffect is hier weer tekeer gegaan.


Date: 11/02/2005 16:23


Guido over de as van Aswoensdag,
Email : gtsas@hotmail.com
Home Page :

De as van Aswoensdag. 'Je bent stof en je zult in het stof terugkeren.' Dit is de nieuwe vertaling van wat de r.-k priester tegen je zei, terwijl hij jou 's morgens in alle vroegte met as een kruis op je voorhoofd tekende. Alsof je gejokt had. Zo groot mogelijk liefst, en was het te klein dan veegde je het thuis voor de spiegel nog wel even uit. Het Eindhovens Dagblad had vanmorgen (gelukkig) de laatste carnavalsfoto. Die van de optocht in Budel. Dat was vroeger (daar gaat-ie weer) ondenkbaar. De hoofdredacteur verbood op Aswoensdag ook maar de geringste verwijzing naar het voorbije carnaval in de krant. Die van Budel, waar sinds 's mensenheugenis de optocht op dinsdag is, hadden gewoon pech.


Date: 09/02/2005 15:48

Sante, Landgraaf
Email : sante.brun@planet.nl
Home Page : http://santebrun.com

Limburgs praten, ach, het gaat me slecht af, de Limburgers lachen zich dood als ik het probeer. Maar 'de pin erin houwen' (de pen er in slaan) is vermoedelijk een uitdrukking uit het ondergronds mijnbedrijf. Als daar de werkdag was afgelopen werd door middel van het inslaan van een pen 'iets' (ik zou niet weten wat) tot maandag geborgd. Pis moandig is gewoon: tot maandag.


Date: 05/02/2005 15:06

Guido over Cecilia,
Email : gtsas@hotmail.com
Home Page :

Paul Witteman schrijft vandaag in zijn muziekcolumn Wederhoor in de Volkskrant de naam Cecilia toe aan een godin. Grapje? Hoe kan een van huis uit roomse jongen, neef van een beroemd kerkmusicus, dat anders zeggen? Cecilia is een heilige, die stamde uit een Romeinse adellijke familie in de derde eeuw na Chr. Ze is 'patrones' van de musici.


Date: 05/02/2005 09:22

Guido ,
Email : gtsas@hotmail.com
Home Page :

Zag daarnet Beau van Erven Dorens op RTL4 in z'n onderbroek in een commercial voorbij komen. Na Jan Mulder alweer een (zelfbenoemde) opinion leader afgeschreven.


Date: 02/02/2005 22:08

Guido over de groetplicht,
Email : gtsas@hotmail.com
Home Page :

In het leger is een verhitte discussie aan de gang over de eventuele herinvoering van de in de jaren zeventig afgeschafte groetplicht (hooguit 'hallo' voor de officier bij de ingang van de kantine). Het schijnt dat onze jongens nogal raar afsteken bij de andere legereenheden in het buitenland. Tijd voor moppen en anecdotes. Deze vond ik indertijd wel leuk, maar om 'm te snappen moet je wel eerst even opslaan, dat Ritmeester een sigarenmerk is, evenals Hofnar. En een ritmeester is (was?) de aanspreektitel voor een officier met drie sterren bij de cavalerie.

Dus dat ging op die cavaleriekazerne ongeveer zo:

Recruut passeert ritmeester en salueert: 'Morrege kaptein'.

Ritmeester: 'H vriendje, kom jij eens hier! Weet jij niet wat mijn rang is?'

Adspirant soldaat, in de houding: 'Jawel...uh...kapitein'

Ritmeester: 'Nee kerel, zo spreek je een cavalerie-officier niet aan'

Soldaat: '? uuuuuh?'

Ritmeester: 'Schiet je geen sigarenmerk te binnen?'

Soldaat: 'Aha! Hofnar!'

Date: 02/02/2005 09:57


Guido over Dag van Watte?,
Email : gtsas@hotmail.com
Home Page :

Ik lees op Fok!Frontpage Nieuws (http://rss.fok.nl/feeds/nieuws): 5 mei moet een bredere invulling krijgen. Dat betoogde minister Rita Verdonk vanmiddag tijdens een conferentie met maatschappelijke organisaties. De minister kondigde aan dat 5 mei niet alleen een dag van de vrijheid moet zijn, maar ook een 'dag van de democratie, een dag van burgerschap, een dag van de binding'. Een dag van watte nu eigenlijk? Zou ik als initiatiefnemer, organisator (wie eigenlijk?) goed over nadenken. 'Dag van de Binding' lijkt me niet zo'n goed idee. Wie wil zich nu bij voorbaat gebonden voelen?


Date: 26/01/2005 20:40

Guido over 24 januari,
Email : gtsas@hotmail.com
Home Page :

24 januari Altijd gedacht dat de komkommertijd, met onzinverhaaltjes in de media, in juli-augustus viel. Maar nu werden we gisteren vergast op een flauwekulstukje, dat in mijn tijd - zei de ouwe nurks - op de redacties doorgaans ter zijde zou zijn gelegd. Het al lang ter ziele zijnde persbureau United Press International (UPI) was altijd 'goed' in dit soort trivialiteiten, hoogstens bruikbaar als je echt niet wist, waarmee de krantenkolommen te vullen. Althans zo dacht men er bij serieuze kranten over, maar met serieuze media denkt men tegenwoordig geen geld meer te verdienen, respectievelijk kijkers te trekken. Ik zie dat het tijd wordt mee te delen waar ik het over heb. Over de 24e januari, die volgens Cliff Arnall van de Cardiff University de akeligste dag van het jaar zou zijn. Dat is dan weer eens wetenschappelijk vastgesteld. Wat zijn zoal de parameters die meneer Arnall op die datum heeft losgelaten? De gemiddelde weersomstandigheden (nat en donker), de financiële situatie (teveel opgemaakt in december), schuldgevoel over het schransen en zuipen tijdens de feestdagen, het besef van de goede voornemens weer voor niks gemaakt zijn en het gegeven dat vakantie er voorlopig niet in zit.
Voor mij was 24 januari 2005 in elk geval een heerlijke dag.
Ik was in mijn geboortestad, waar ik iets heel leuks had te doen, aardige mensen ontmoette (zelfs mijn eerste liefde van een halve eeuw geleden!), waar ik lekker heb gegeten en waar mijn levensmaatje, in verband met de dingen die ik te doen had en de dingen die ik niet mocht vergeten, extra lief en zorgzaam was. Ik kijk uit naar het volgend jaar, of 24 januari even leuk wordt.

Date: 25/01/2005 11:57

Willem Schaaij, Best, over De ouders zijn de verliezers
Email : willem@schaaij.nl
Home Page : www.deli-design.nl

Ben het volledig met je stelling eens... oppakken en laten dokken voor de schade... Leer ouders OUDER te zijn en hun verantwoordelijkheid niet doorschuiven met een schouderophalen... Vreselijk.. wat ben ik blij dat de trein maandagmorgen weer schoon is!


Date: 24/01/2005 17:16

Willem Schaaij is werkzaam in het onderwijs.


Guido over het gewicht van Sophie,
Email : gtsas@hotmail.com
Home Page :

Nee, niet in de eerste plaats over Sophie's geestelijke waarde of betekenis, maar over haar lichaamsgewicht. Ze vrgt erom, want ze heeft de gewoonte haar levensomstandigheden en gemoedstoestanden te verwerken in haar MSN-chatnaam, tot godver aan toe. Laatst stond er opeens verheugd 'S. is drie kilo kwijt'. Nu houden wij haar virtueel enigszins bezorgd in de gaten, sinds Vriendlief Vriendex is geworden. Opperde een waarnemer: 'Zeker weer gaan roken' (als verklaring voor de gewichtsvermindering). Ik zei, 'dat geloof ik niet - ze is laatst nog bij mij geweest en taalde niet naar tabak. Wel wees ze snoepjes en koekjes af'. Lees ik nu in de Tataa, zoals ik het orgaan noem, waarin zij regelmatig schrijft, dat ze weer volop aan de sigaret is. OK. Of niet OK, want dit is vaak ook de enige knop die je krijgt als Windows iets alarmerends heeft te melden. 'Dit programma heeft een onaanvaardbare bewerking uitgevoerd en zal worden afgesloten.' OK? OK!

Niet echt positief nieuws dus over S. Maar er staat weer tegenover, dat ze voor het eerst sinds jaren in een caf in Best is gaan dansen. Da's in elk geval ook weer goed voor de lijn. Meer over Sophie? Lees wat ze allemaal op deze site uithaalt, klik hier of kies eventueel voor de Homeknop en klik vervolgens op de knop Sophiesticated.

Date: 22/01/2005 19:45


Guido (met dank aan Bolkestein) over rukwinden,
Email : gtsas@hotmail.com
Home Page :

Een volstrekt ontspannen minister Remkes zat vanavond in Nova Politiek en genoot van zijn gelijk over de zogenaamde affaire rond zijn 'niet te storen vakantie' op Sri Lanka. Zeg nou zelf, wie hoor je nog over die flauwekul? Van Baalen, waar ben je nou? Ik ben helemaal geen vriend van Remkes, dat zal ik niet hoeven toelichten. Maar ik schreef al eerder, dat ik al dat tumult rond zijn houding op Sri Lanka (niet naar het rampgebied gaan) jereinste flauwekul vond. Gewoon vileine politieke machinaties van machtswellustelingen, hoererend met de altijd weer op negativiteit vallende media. Hypes. En Bolkestein, die vanavond ook bij Nova zat - oud geworden, vond ik - had daar een prachtige Nederlandse uitdrukking voor: RUKWINDEN.


Date: 21/01/2005 23:16

Weblogger,
Email : gtsas@hotmail.com
Home Page : http://www.hhbest.nl

Vind je het hier wat saai en vol? Klopt. In de eerste plaats staat bij mij de voorjaarsschoonmaak voor de deur. In de tweede plaats is dit 'dagboek' maar een onderdeeltje van de nieuwssite hhBest, waarop liefst drie professionele journalisten publiceren. Klik maar eens op op het Homelogo en je vindt vast iets van je gading. Wij nemen geen blad voor de mond, zetten eerder af en toe iemand de pin op de neus en wat we het meest doen is: lachen om die rare wereld waarin we leven. Veel plezier. Enjoy Billie.


Date: 21/01/2005 20:43

Guido over de tasjesdief (2),
Email : gtsas@hotmail.com
Home Page :

Maar ik hoop toch vurig dat definitief wordt vastgesteld, dat de vrouw geen doodslag heeft gepleegd en dat het een in paniek veroorzaakt ongeval is. Ik vind het zeer kwalijk dat een minister Verdonk zich al 'definitief' hierover uitlaat, terwijl een onderzoeksrechter er nog over zit te dubben.


Date: 21/01/2005 10:14

Guido over de naderende winter,
Email : gtsas@hotmail.com
Home Page :

Volgens Piet Paulusma, van wie ik nooit zeker weet, of-ie nu de weerman of de vakantieman is, en die dan ook de favoriet is van Telegrafen en SBSzessen, zijn in de nacht van woensdag op donderdag temperaturen tot min tien te verwachten. Meteo Consult denkt aan een dikke min vijf, het KNMI aan lichtere vorst. P. voorspelde tevergeefs ook een Witte Kerst, dus laten we het houden op de waarheid, die doorgaans in het midden ligt.


Date: 21/01/2005 10:02

Guido: Als de plot voor een tekenfilm
Email : gtsas@hotmail.com
Home Page :

Het NOS Journaal had gisteravond een computeranimatie van het drama in Amsterdam, waarin een vrouw al dan niet per ongeluk een tasjesdief heeft doodgereden. Autootje rijdt min of meer diagonaal over de rijweg achteruit naar een boom... Het lijkt de plot voor een tekenfilm, alleen daarin is het slachtoffer een held en staat hij achter de boom.


Date: 21/01/2005 09:12

Webmaster,
Email : gtsas@hotmail.com
Home Page :

Exploitanten van sekssites of wat daaraan grenst verzinnen van alles om volk te trekken. Zo tikte een Amerikaan hier een aardig complimenteus zinnetje in en verzuimde natuurlijk niet de link naar zijn plaatjeswinkel in te tikken. Eerst was ik verguld, hoewel ook verbaasd, want wat moet de gemiddelde Amerikaan met een Nederlandstalige site - totdat ik merkte dat het ingevulde e-mailadres vals was. Ik klikte de site aan en voil! Daar heeft-ie niet lang plezier van gehad.
:-)

Date: 13/01/2005 22:05

Ferd Op de Coul over de museumroof
Email : f.opdecoul@chello.nl
Home Page :

Ben het geheel met je eens, ik ken het beroofde museum. Ook je theorie van een internationale bende is heel plausibel. Ik hoop dat de versukkelde autoriteiten hier eindelijk eens wat van leren. Dan heeft dit nadeel tenminste nog een voordeel. Succes met je gevarieerde website en blijf vooral relativeren en aan de kaak stellen.


Date: 11/01/2005 14:00

Guido,
Email : gtsas@hotmail.com
Home Page :

ANP:'"De Atjehers hebben Allah verraden. Ze waren niet trouw aan hun geloof." Volgens de commandant van Laskar Moedjahedien, een radicale islamitische groepering in Indonesi, is dat de reden dat Atjeh is getroffen door de vloedgolven na de zeebeving twee weken geleden.' Precies 't zelfde zeiden onze radicale dominees in 1953 na de watersnoodramp in Zeeland.


Date: 08/01/2005 09:12

Ecluse nog eens over Remkes,
Email : ecluse69@yahoo.com
Home Page :

Ja, een Jan Blokker word ik natuurlijk nooit. 'Een grof schandaal' had SP-er Van Bommel de 'affaire Remkes' genoemd. 'Met z'n kont in het zand blijven zitten, in hetzelfde gebied waar Nederlanders zoek zijn'. Blokker: 'De onmiskenbare rancune van de kleine man die het 's zomers moet doen met een week pension aan het Uddeler Meer. Laten we blij zijn dat de minister "met een vriendenclub uit Groningen" (...) niet in Thailand op seksvakantie is. Daar heb ik althans niks over gehoord.'


Date: 05/01/2005 17:41

Guido over Vlaamse slimmigheid,
Email : gtsas@hotmail.com
Home Page :

Vanmiddag kwam ik op een website van de Katholieke Universiteit van Leuven http://www.kuleuven.ac.be/kuleuven/index.htm) en wilde de beheerder mailen. Voordat dat mogelijk was, kreeg ik dit: 'Om te weten of u een menselijke gebruiker bent en geen computerprogramma dat het web afschuimt op zoek naar E-mail adressen dient u volgende vraag op te lossen: Hoeveel is 7 + 7?' Het werkte perfect. Vlaamse slimheid!


Date: 05/01/2005 13:22

Ecluse,
Email : ecluse69@yahoo.com
Home Page :

Term die ik zojuist op het internet zag voor criminelen, die opereren in de rampgebieden: waverats.


Date: 05/01/2005 12:09

Ecluse,
Email : ecluse69@yahoo.com
Home Page :

Ik had al een bedrag overgemaakt naar 555, maar vind de Bestse actie voor Azi zo sympa, dat ik hem laat wedijveren met wat ik donderdagavond tijdens de radio- en tv-aktie voel.


Date: 04/01/2005 15:45

Ecluse,
Email : ecluse69@yahoo.com
Home Page :

Ochuttegut, zitten ze zich in luierend Den Haag weer eens druk te maken over een minister, die niet precies doet wat ze willen. VVD-meneer Remkes van Binnenlandse Zaken zit op Koh Samui, aan de oostkant van de landtong in Zuid-Thailand, iets noordelijker dan het zwaargetroffen Phuket, en ' wil niet gestoord worden'. Hol toch niet achter elke hype aan, kijk naar je eigen en ga aan het werk, ook als er geen tv-camera of radiomicrofoon in de buurt is.


Date: 03/01/2005 19:03

Guido,
Email : gtsas@hotmail.com
Home Page :

Test


Date: 03/01/2005 19:00

Guido,
Email : gtsas@hotmail.com
Home Page :

Noem ik gisteren het AD oliebollenkrant, krijg ik 'm vanmorgen voor straf, in plaats van de Volkskrant, bezorgd.


Date: 03/01/2005 09:10

Ecluse,
Email : ecluse69@yahoo.com
Home Page :

De VVD wil 100 miljoen, gereserveerd voor Sudan, overhevelen naar Azi. Zie je wel, we zijn kruideniers.


Date: 31/12/2004 08:42

Guido over oudjaarsavond,
Email : gtsas@hotmail.com
Home Page :

Lebbis en Jansen kunnen mijn oudjaarsavond niet bederven, want ik kijk niet naar zoiets. Gisteravond de film 'Amadeus' weer gezien. Twintig jaar oud! Ik zag er veel meer in dan toen. En dan vooral die muziek, natuurlijk.


Date: 30/12/2004 10:26

Guido over gladheid,
Email : gtsas@hotmail.com
Home Page :

Na de sneeuw de gladheid, die tot ver in de morgen voortduurde: Klik op de knop nieuws en scroll!


Date: 29/12/2004 13:36

Guido over de toestand

De webcam legt de sneeuwtoestand bij hhBest vast. Kinderen en kleinkinderen moeten komen. Die rijden gewoon. Belangrijker zaken om over te schrijven? Ja, Thailand bij voorbeeld. Nederlandse toeristen die daar aan de dood zijn ontsnapt en 'dankzij de goeie zorgen van de plaatselijke bevolking' aan een ontbijtje zitten. Overigens gaat het over lijken, niets dan lijken. Gevraagd of ze - die ontbijters - volgend jaar weer gaan, zeggen ze: 'Zeker te weten!'

28.12.04 8:47

Rijp2

Rijp

27.12.04 13:20

Joop Volvox uit Budel kijkt uit zijn pas ingerichte computerkamer en ziet ook rijp.

Meer over rijp, zie hieronder!

 

Rijp

Guido over rijp,
Email : gtsas@hotmail.com
Home Page :

Mist en vorst, zoals nu (-5 in het Eindhovense) willen wel eens 'n mooie portie rijp opleveren. Méér dan alleen helder weer en vorst, zoals het Eindhovens Dagblad onlangs 'voorlichtend' noteerde bij een winterse foto. Ik heb de webcam maar weer eens aangezet, al geeft die weinig meer aan dan een volle parkeerplaats, getuigende van het vrijaf van vele bewoners en omwonenden. Morgen is het Onnozele Kinderen. Wasdanouweer? Kom ik nog eens op terug.Date: 27/12/2004 09:43

Links: Rijp, vanmorgen om 11 uur gezien vanuit mijn raam. Subtieler schoonheid dan sneeuw.

27.12.04 11:03

Betovering door rijp

Naar boven

 

 


ecluse,
Email : ecluse69@yahoo.com
Home Page :

ANP-bericht: Premier Balkenende heeft John de Mol na afloop van de ministerraad gefeliciteerd met het binnenhalen van de tv-rechten van het Eredivisie-voetbal. Ochottegot. Prettige feestdagen, MP-tje en denk maar vast na over de eerste one-liner van 2005.


Date: 22/12/2004 19:07


Guido,
Email : gtsas@hotmail.com
Home Page :

'De filosofie die ik voor ogen heb...', zo begon John de Mol zijn eerste reactie op de toewijzing van het recht om de voetbal-samenvattingen op zijn 'familiezender'te brengen.

Filosofie? Jouw Filosofie, De Mol, is weer eens flink geld verdienen. Niet meer en niet minder.

Date: 22/12/2004 18:08


Ecluse,
Email : ecluse69@yahoo.com
Home Page :

Om legendevorming tegen te gaan: De Telegraaf had n i e t de 'primeur' van Mxima's zwangerschap, laat staan dat de krant 'terugsloeg' na de Bernhard-scope van de Volkskrant, zoals onder anderen Remco Campert dacht. Twee 'ordinaire' websites brachten het bericht al op 17 september, naar verluidt door loslippigheid van 'hofkringen'. Internet geeft de dagbladen echt het nakijken.


Date: 21/12/2004 10:56

Guido over verwende ouders
Email : gtsas@hotmail.com
Home Page :

Vanmorgen heb ik echt moeite, de zaken op een rijtje te krijgen. De ouders van Theo van Gogh, klagen dat de Minister President hen niet heeft gecondoleerd met de dood van hun zoon. De koningin wel, 'heel correct'. Dat de RVD meedeelt dat Balkenende wl een brief heeft geschreven laat ik even in het midden. Ik vind die klacht zo raar. Zouden lle ouders van vermoorde kinderen, bij voorbeeld ook die van dat 15-jarige jongetje in een Rotterdamse achterstandswijk, een brief van de MP verwachten? Of geldt dat alleen voor verwende personen, die - naar het gevoel - urenlang handenwringend door NOVA worden genterviewd en die destijds de grootste moeite hadden, hun zoon een begin van normen en waarden bij te brengen en hem derhalve toen maar de deur uit hebben geschopt. Ik kan het even niet volgen.


Date: 21/12/2004 10:30

Guido nog even over Basta,
Email : gtsas@hotmail.com
Home Page :

Niet alles, wat Broertjes en Tromp over Bernhard in een speciale bijlage van de Volkskrant op dinsdag 14 december hebben geschreven is door de genterviewde geautoriseerd. Althans dat is op z'n minst onaannemelijk voor de epiloog, waarin de journalisten de gang van zaken beschrijven tijdens de gesprekken met de prins. Alsof zij het verwijt, slippendragers van ZKH te zijn geweest, voorzagen, hebben ze zich toch maar gewaagd aan iets wat lijkt op een weinig vleiende karakterschets: ' Van de dagelijkse beslommeringen die het leven zo ongemakkelijk kunnen maken had Prins Bernhard geen last. Alles was verzorgd. Je kon zien dat hij met deze luxe vergroeid was geraakt. Scheen de zon enigszins hinderlijk naar binnen dan kreeg de lakei opdracht, dit ongemak terstond te verhelpen. Ging de lakei al te voortvarend te werk en was het gordijn te ver gesloten, en had bovendien de prins een ochtendhumeur, dan klonk het: "Terug dat gordijn". "Jawel, Koninklijke Hoogheid".'


Date: 20/12/2004 10:20

Guido: buitenspel ongeldig,
Email : gtsas@hotmail.com
Home Page :

Wetenschappelijk is aangetoond dat buitenspel in een voetbalwedstrijd niet is waar te nemen. Laat ik dat nou altijd al gedacht hebben (zonder het hardop te durven zeggen). Alle uitslagen tot dusver moeten dus ongeldig worden verklaard! Een mooie kans voor 'de voetbal' om met een maagdelijk schone lei te beginnen.


Date: 17/12/2004 08:33

Ecluse,
Email : ecluse69@yahoo.com
Home Page :

'De Tweede Kamer moet een eigen controlebureau krijgen om de voortgang van grote projecten, zoals de Betuweroute of de hogesnelheidslijn te bewaken. Het is een van de voorstellen van de commissie-Duivesteijn om het parlement meer greep te geven op grote miljardenkostende projecten.' Schrijven de digitale media naar aanleiding van de zojuist beindigde persconferentie van de commissie.
Nee. De Tweede Kamer moet de verantwoordelijke minister(s) c.q. het kabinet in het gareel houden, zodanig dat op de controle van deze instantie(s) op de voortgang van grote projecten kan worden vertrouwd. Een controlebureau leidt alleen maar tot meer controlebureaucratie.


Date: 15/12/2004 12:55

Guido: De journalistieke druiven zijn zuur,
Email : gtsas@hotmail.com
Home Page :

'Natuurlijk zijn de bezoeken van Broertjes en Tromp aan de prins mij niet ontgaan' Blablablabla. Eef Brouwers, ex-RVD-chef, zich twee weken geleden nog op de borst slaand als tevens intimus van Bernhard, met de schijn-zelfverzekerdheid van de loser, vanmorgen in het Eindhovens Dagblad. De druiven zijn trouwens hier en daar zuur. Journalist n columnist (Jan Blokker schreef zaterdag nog dat dat zeker niet hetzelfde is) Jos Kessels kwalificeert de contacten van de Volkskrantjournalisten en wijlen De Groene-redacteur Van Amerongen met Bernhard als verraad aan de oude linkse idealen. Nee, dan het Brabants Dagblad. Dat zet doodleuk op zijn website een rechtstreekse link naar het Volkskrantdossier.


Date: 15/12/2004 09:13