Wie is online
1 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
februari 2012
Z M D W D V Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  

Vergeefs bod van 5000 euro op startbewijs

knipsel_200x287Op Marktplaats is 5000 geboden voor een startbewijs van de Elfstedentocht. Maar dat gaat zo maar niet. De tocht is geen EK-voetbal. Reglement: ‘De ledenpas en het startbewijs zijn strikt persoonlijk en niet overdraagbaar.’

Intussen is het doorgaan van editie 2012 voor de Brabantse kranten al geen vraag meer. –> Ja, ze hebben daar geen Gerrit Hiemstra, die bij de NOS de functie van officiële afremmer vervult. Het is gewoon erg spannend. De temperatuur dreigt  weer wat te stijgen en er wordt weer sneeuw verwacht. De Leeuwarder Courant (LC), vanouds de meest betrouwbare bron, weet vandaag: ‘Er komt de komende dagen nog geen Elfmerentocht. Het ijs in de Zuidwesthoek is voor een massale schaatstocht nog veel te onbetrouwbaar.’

Dit is de absolute graadmeter, heeft voorzitter Wiebe Wieling nog eens laten weten. Eerst de Elfmerentocht, dan de Steden.

Het zou trouwens niet de eerste keer zijn, dat een datum werd vastgesteld en dat het alsnog niet doorging. Eind 1961 waren sportredacteur Wim Wich en ondergetekende daags tevoren bij een temperatuur net boven 0 in zijn VW-kever onderweg, toen we op de Veluwe over de radio hoorden dat de tocht inderdaad was afgelast. Een moai stik iis was in fondant veranderd. Gelukkig kwam een jaar later de revanche, ook voor ons. Daarover misschien een andere keer. Het was heel erg, maar in geen geval ‘De hel van 1963’.

Nu probeert een verslaggever van het ED zoveel mogelijk schaatsend in Friesland te komen. Is de ijsmeester van het Apeldoorns Kanaal al geraadpleegd?

Om te smullen

De krant heeft ontdekt, dat het rayonhoofd van IJlst ‘n blauwe maandag in Eindhoven heeft gewoond. Gevolg: een speciaal lijntje. Jammer dat het drama ontbreekt. Tot IJlst is de kwaliteit van het ijs namelijk om te zoenen (om te smullen, hoorde ik iemand op de radio zeggen).

Voor de totale gekte moet je ten zuiden van Fryslân zijn. Het is ook bij de folklore gaan horen.

Niks It giet oan

In Friesland zijn ze intussen benieuwd, hoe de Elfstedenvoorzitter eventueel de tocht zal aankondigen. In elk geval niet met It giet oan. Hij heeft tegen de LC gezegd dat hij die eigen kreet al jaren in ‘t hoofd heeft. De krant heeft haar lezers uitgenodigd, ernaar te raden en een ijstaart uitgeloofd, voor wie er het dichtste bij komt. ingezonden@lc.nl Yn it Frysk hè. Het idee is trouwens onmiddellijk gegapt door o,a. de NOS en Omrop Fryslân. Zonder ijstaart.

Actuele overzichten kwaliteit van het ijs op LC.nl

Meer afgelaste Elfstedentochten

Een reactie op “Vergeefs bod van 5000 euro op startbewijs”

Reageer