Wie is online
3 bezoekers online
Voor alle nieuwe posts…

Volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
april 2021
Z M D W D V Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Dementen blijven aan de macht

Peter Stiekema


Schokkend resultaat van een urenlang debat: De dementen blijven aan de macht. Zelden zo’n collectief geheugenverlies gezien als donderdag in de Tweede Kamer. Zou het aan corona liggen? Waait er dermate veel alcohollucht door het Kamergebouw, dat al die breinen verzadigd en aangetast zijn?

 

 

 

Toen het debat begon, waarvan ik hoopte dat het het allerlaatste van Mark Rutte zou zijn, dacht ik een hele tijd dat zulks inderdaad het geval was. Naïef misschien, maar niets onmenselijks is mij vreemd. Wilders trok als gebruikelijk fel van leer, diende meteen een motie van wantrouwen in, wat niet meteen door iedereen werd afgewezen en een verhit debat begon. Toen Sigrid Kaag van D66 tegen Rutte kakelde: ‘Hier scheiden onze wegen’, riep ik al zachtjes ‘hoera’. Maar de emmer snot waarin paling Rutte zich mocht kronkelen, stond al klaar. Hoe later het werd, hoe duidelijker ook dat de gelederen van de vier demissionaire regeringspartijen zich zouden sluiten.

Ook het CDA bij wiens leider Wopke Hoekstra de gesmolten boter over zijn voorhoofd liep verwierp de motie van wantrouwen, zodat alleen de volledige oppositie de rug recht hield. Hoe zou Pieter Omtzigt tegen het handelen van zijn partijgenoten aankijken? Op deze Goede Vrijdag met Bijbelse gedachten  aan Judas Iscariot?

Tegen half vier in de vroege vrijdagochtend hieven de demissionaire regenten het glas, deden een plas en Rutte bleef precies zoals hij altijd al was: een pathologische leugenaar met een neus ter lengte van een polsstok.

Voorpagina hhBest

Reageer