Wie is online
4 bezoekers online
Voor alle nieuwe posts…

Volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
oktober 2020
Z M D W D V Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

De terugkeer van Trijntje Fop

expo-bieb-nov-en-dec-1

 

 

De laatste twee maanden van dit jaar exposeert Johan Verwiel in de bibliotheek van Best. Hoofdmoot is een vijftiental gekalligrafeerde en geïllustreerde dierversjes van Trijntje Fop. Daarnaast zijn er houten puzzels te zien die ook ‘het dier’ als inspiratiebron hebben.

Onder het pseudoniem Trijntje Fop publiceerde de toen heel bekende plezierdichter Kees Stip (1913-2001) halverwege de vorige eeuw zijn meestal zesregelige versjes in de Volkskrant.

 

 

 

Johan Verwiel (geboren 1948 in Waalwijk) studeerde aan de kunstacademie in Tilburg, waar hij onder meer les kreeg in diertekenen van Nico Molenkamp en in kalligrafie/lettertekenen van Fons van der Linden. Na het behalen van de akten Tekenen MO-A en B was Verwiel werkzaam in het middelbaar onderwijs als docent tekenen en op de pedagogische academie als docent schrijven.

Naast het illustreren en kalligraferen van versjes  heeft Johan Verwiel een aantal puzzels ontworpen en uitgevoerd met ook ‘het dier’ als thema. Kip, konijn, koe, schaap, varken, eend. Het zijn puzzels, gemaakt van berken multiplex. Ze kunnen dienstdoen als kraamvisitecadeautje: de naam van de baby wordt dan op een wimpeltje geschilderd.

Een reactie op “De terugkeer van Trijntje Fop”

Reageer