Wie is online
6 bezoekers online
Voor alle nieuwe posts…

Volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
september 2020
Z M D W D V Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Raad Best online

raad_online

De gemeenteraad van Best vergadert sinds 19:30 uur in de aula van het Heerbeeck College. Dat is online te volgen. Aan het begin herdacht de raad staande gedurende 1 minuut in stilte de onlangs overleden oud-wethouder Wout Gloudemans. Eén lid neemt digitaal aan de vergadering deel, wegens verkoudheid.


Bouwplan hoek Hoofdstraat-Spoorweglaan aanvaard

Met alleen de stemmen van D66 tegen, heeft de raad ingestemd met een spectaculair, zo niet grootsteeds, bouwplan voor de hoek Hoofdstraat-Spoorweglaan, een terrein dat al twintig jaar braak ligt en als zodanig een ‘steen des aanstoots’ is in Best. Er komen onder meer 43 woningen, waarvan (gegarandeerd door een aangenomen amendement van het CDA) 13 sociaal, ruimten voor commerciële doeleinden en een parkeerdek. De raadsmeerderheid vindt dat het algemeen belang moet prevaleren en reageerde daarmee op de bezwaren van omwonenden tegen ‘de massaliteit en de hoogte van de nieuwbouw’. D66 had desgevraagd vanavond nog van de architect vernomen dat verlaging van het parkeerdek tot de mogelijkheden behoort. Aan het plan ligt een nieuw bestemmingsplan ten grondslag, dat uiteraard nog goedkeuring vergt van de provincie.

Reageer