Wie is online
1 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
juli 2020
Z M D W D V Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

‘Kasteelachtig gebouw’ Henkenshage

Best heeft wel enkele bijzondere monumenten, maar geen kasteel. Buurgemeente Sint-Oedenrode heeft er twee: Henkenshage en Dommelrode, het laatste tot voor kort gemeentehuis (voordat Rooi onderdeel werd van Meierijstad). Dommelrode is helaas ingebouwd door een ‘moderne’ woonwijk, voor Henkenshage geldt gelukkig het omgekeerde dankzij de ligging in een park dat in de negentiende eeuw is ontworpen door de beroemde tuinarchitect Springer, en gerestaureerd.
We tonen Henkenshage op een viertal foto’s in een zogenaamde slideshow. De tekst gaat daaronder nog even verder.

Henkenshage heeft iets Eftelingachtigs. Op Wikipedia wordt het dan ook ‘een kasteelachtig gebouw’ genoemd. Maar het heeft een rijke geschiedenis. Onder anderen nazaten van de beroemde vestingbouwer Menno van Coehoorn hebben er gewoond. Het interieur refereert daar aan. Mocht men zich afvragen, wat de functie is van de tegels op het talud van de slotgracht (vol waterlelies), we weten het niet. Maar we vonden het wel een plaatje waard.

Reageer