Wie is online
2 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
februari 2020
Z M D W D V Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829

Kranten in het rood

Regionale dagbladen in het noorden, als de Leeuwarder Courant, Dagblad van het Noorden (Groningen) en het christelijke Friesch Dagblad zitten al jaren diep in de rode cijfers. Niets qua nieuw verdienmodel helpt; ontslagen zijn al aangekondigd.

Meer op ManierenVoorpagina hhBest

2 Reacties op “Kranten in het rood”

  • peter stiekema:

    In Limburg is het niet veel beter. In 1971 verdween de Maas- en Roerbode (Roermond) en werd opgeslokt door De Limburger. Per 1 januari 1996 was ook het Dagblad voor Noord-Limburg (Venlo) aan de beurt en eind 2017 ging het Limburgs Dagblad (Heerlen) ten onder. Nu is alleen De Limburger nog over. En daar gaat het ook niet best mee, heb ik vernomen.

    • Brabant, ooit acht dagbladen, maakte in de tweede helft van de vorige eeuw een soortgelijke ontwikkeling mee. Daardoor hebben we nu een gestampte pot van drie kranten, die grotendeels (buiten het regionale gedeelte) het nieuws aan één bron, namelijk het Rotterdamse AD, ontlenen.

Reageer