Wie is online
2 bezoekers online
Schrijf ons
Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina.
Voor alle nieuwe posts…

volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->
Rubrieken
Portal
Portal van bekende en vooral minder bekende bloggers en opiniemakers.
English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archief
april 2019
Z M D W D V Z
« mrt   mei »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

De paasklokken mogen van mij in Rome blijven

paaszaterdag was de dag dat ik als kind naar de kerk ging om versch wijwater te halen. Een katholiek gezin kon niet zonder de jaarlijkse hoeveelheid wijwater, op te halen omstreeks 12 uur op Paaszaterdag, eigen flessen meebrengen. Het water was, oh wonder, verder gratis.

Meer op SanteLOGieVoorpagina hhBest

Een reactie op “De paasklokken mogen van mij in Rome blijven”

  • In de Goede Week plachten klokken en bellen in de r.-k. kerk te zwijgen. Bij de eredienst werden (soms) ratels gebruikt. Paaszaterdag was in feite het einde van de veertigdaagse vasten. De kinderen werd dan verteld dan de klokken terugkeerden uit Rome.

    Om 12 uur ’s middags zond de KRO het Halleluja uit De Messiah van Handel uit. De liturgie was op Paaszaterdag (door de protestanten Stille Zaterdag genoemd) nogal saai vanwege de langdurige lezing van de profetieën uit de bijbel, aangeduid als de H.Schrift. Ook werd dan het water gewijd, evenals de nieuwe paaskaars die vanaf paaszondag de wederopstanding van Christus symboliseerde.

Reageer