Wie is online
4 bezoekers online
Voor alle nieuwe posts…

Volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
maart 2019
Z M D W D V Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Heer, spaar de laatste zandweg

molenkampseweg3

Een voorontwerp van een nieuw bestemmingsplan buitengebied Best ligt momenteel – te kort, naar mijn smaak, want op 12 maart aangekondigd en eindigend dinsdag de negentiende – ter inzage. Een vraag die mij nogal bezig houdt is: wat gebeurt er met de laatste nog onverharde wegen, zoals de Molenkampseweg in De Vleut?

Deze zandweg, geflankeerd door populieren (canidassen, zeggen ze hier) loopt van de Broekdijk, ter hoogte van Best Zoo naar de Kanterseveldenweg. De Molenkampseweg wordt aan het begin misbruikt door automobilisten, die de verwijzing naar het parkeerterrein (geen parkeerverbod volgens het wegenverkeerreglement, dus straffeloos) negeren.

molenkampseweg

Nu gaat – los van genoemd bestemmingsplan – een aantal straten in De Vleut, in verband met de uitbreiding van het dierenpark en het vestigen van een bezoekerscentrum van het Brabants Landschap, op de schop. De edele bedoeling is, het autoverkeer te ontmoedigen en het fietsen te bevorderen. Maar als ik het asfalt zie op plaatjes, onder meer in de krant, ben ik er niet zo gerust op.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voorpagina hhBest

Een reactie op “Heer, spaar de laatste zandweg”

Reageer