Wie is online
15 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
september 2018
Z M D W D V Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

De kerk uit en niet voor het zingen

Klaas Dijkhoff heeft naar zijn zeggen kwaad de rooms-katholieke kerk verlaten. Ruzie met kardinaal-aartsbisschop Wim Eijk, die in een weemoedig interview had gezegd dat de VVD schuldig is aan de ontkerkelijking.

Ging Klaas, slimste mens, nog wel eens naar de kerk? Goh.

Meer op ManierenVoorpagina hhBest

Een reactie op “De kerk uit en niet voor het zingen”

  • ED-columnist Jos Kessels gaat vandaag ook in op de kwestie en vermeldt dat hij nooit aanleiding heeft gezien, om de r.-k. kerk te verlaten. Hij koppelt aan zijn betoog wat nostalgische overwegingen, waarin ik veel herken. Ik weet niet of de ‘levensovertuiging’ nog deel uitmaakt van wat over ons in het bevolkingsregister staat. Ooit was dat zeker het geval en maakten de kerken er gebruik van (privacy was nog niet in het geding). In 1978 of daaromtrent heb ik wel aanleiding gezien, dit gegeven uit het de gemeentelijke administratie te laten verwijderen. De reden? Ik vond en vindt dat de r.-k kerk tekort schiet in haar houding ten opzichte van de problemen van de tijd. Te vaak vroeg ik me af tijdens het kerkbezoek op zondag: ‘wat doe ik hier nog eigenlijk?’ Gewoon wegblijven was voor mij geen optie.

Reageer