Wie is online
12 bezoekers online
Schrijf ons
Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina.
Voor alle nieuwe posts…

volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->
Rubrieken
Portal
Portal van bekende en vooral minder bekende bloggers en opiniemakers.
English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archief
juni 2018
Z M D W D V Z
« mei   jul »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ED heeft genoeg van vuilspuiterij

Het Eindhovens Dagblad heeft genoeg van de vuilspuiterij in reacties op publicaties op zijn website ed.nl. De krant heeft besloten, de mogelijkheid tot reageren ‘standaard’ te stoppen.

 

 

 

In de wekelijkse rubriek BESTE LEZER doet hoofdredacteur John van den Oetelaar het probleem uit de doeken. Online-redacteuren hebben al jarenlang de handen vol aan het modereren (controleren op fatsoensregels) van de bijdragen. Dat viel niet mee. ‘We kwamen tot onze lippen in de modder te staan. Een goede discussie werd steeds vaker een uitzondering en in dossiers waar de emoties hoog opliepen ging het fatsoen alras overboord (…) Het is niet meer bij te benen. Het kostte ons uren werk om alle reacties te zuiveren van onregelmatigheden en onfatsoen,’ schrijft Van den Oetelaar.

De stop geldt niet voor artikelen, ‘waarbij wij nieuwsgierig zij naar uw reactie’.

Voorpagina hhBest

Een reactie op “ED heeft genoeg van vuilspuiterij”

  • De hoofdredactie van het ED heeft aan het slot van haar artikel nog een opmerking, die naar mijn gevoel om enige nuancering vraagt. Van den Oetelaar schrijft: ‘Bovendien met sociale media, en Facebook voorop, is er nog voldoende ruimte voor interactie.’

    De sociale media als vuilbak? Om misverstanden te voorkomen: hoe je met die media omgaat (inclusief het volgen en lezen), bepaal je helemaal zelf.

Reageer