Wie is online
5 bezoekers online
Voor alle nieuwe posts…

Volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
februari 2018
Z M D W D V Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

Een leugentje om pestwil

Peter Stiekema


k sprak onlangs minister Ollongren van Binnenlandse Zaken nog. Ze zat met haar handen in het toch al zo warrige haar. Zij is immers de minister die nepnieuws en andere kletsverhalen te lijf moet. En wat wil nu het geval? Ze is er, via publicaties in de Volkskrant, achter gekomen dat de huidige minister van Buitenlandse Zaken, Halbe Zijlstra, een aantal jaren geleden helemaal geen ontmoeting met Poetin gehad heeft in diens buitenverblijf, zoals hij altijd beweerd heeft.

 

 

 

Daar in dat buitenverblijf zou hij van de Russische president gehoord hebben wat deze verstond onder een Groot-Rusland, waar hij naar zou streven en dat ongeveer de omvang heeft van de voormalige Sovjetunie. Zijlstra beweert nu dat hij dat deed om een echte Nederlandse aanwezige te beschermen. Dat zou om een topman van Shell gaan, maar Shell beweert nu van niets te weten.

Ondertussen staat Zijlstra dus in zijn onderbroek en zit Ollongren met haar handen in het haar. Hoe moet ze dit nou aanpakken om niet haar geloofwaardigheid te verliezen, na haar op z’n zachtst gezegd, onhandige optreden in de richting van Thierry Baudet. En ze heeft het al zo druk met al die hele en halve onwaarheden, waarmee Rutte c.s. de bevolking van het land op trakteert.

Rutte houdt dit al weken onder de oranje schaatspet.

Zijlstra schijnt zijn nepnieuws enkele weken geleden ook aan premier Rutte te hebben toegegeven, maar die houdt dit al enkele weken onder de oranje schaatspet van Unox. Het is immers nepnieuws, dus waarom je druk maken. En hij kan er nu niet op reageren, want hij zit in Zuid-Korea, met een oranje sjaal om te juichen voor de deelnemers aan de open Nederlandse kampioenschappen schaatsen. Nee, de premier weet pas echt wat belangrijk is.

Kasja Ollongren geeft ondertussen  op maandag 19 februari een Engelstalige gastlezing (waarom niet in aardbevings Gronings, dus met trillende stem) over het binnenlandse veiligheidsbeleid, de sleepwet en nepnieuws en terrorisme. Ze heeft daar heel wat uit te leggen, dunkt me. ik zou zeggen komt allen en stel uw kritische vragen.

PS: Uiteraard heb ik nooit met Ollongren gesproken. Dat was slecht een leugentje om pestwil.

3 Reacties op “Een leugentje om pestwil”

 • peter stiekema:

  Inmiddels heeft Rutte wel gereageerd en hij houdt zijn in oranje handschoenen gehulde handen beschermend rond het hoofd van Zijlstra. Maar had u anders verwacht dan.

  Overigens heeft Zijlstra binnenkort een ontmoeting met zijn Russische ambtgenoot. Die zal hij dan ongetwijfeld een poepje laten ruiken over het door de Russen verspreide nepnieuws. Ooit van een gang naar Canossa gehoord, Zijlstra?

 • Intussen is er ook al gelogen over de 2.1 miljard die een schuldbewuste staatssecretaris Van Rijn op de laatste dag van het vorige kabinet er nog doorheen frommelde, in samenwerking met Hugo Borst. Het feit dat dat geld er nu toch niet komt (vermoedelijk hebben ze nog een paar aandeelhouders gevonden die er dringend op zitten te wachten) wordt gepresenteerd als een ‘meevaller’. De bejaarden blijken al dat geld niet nodig te hebben, volgens het huidige kabinet, het kan best met een paar honderd miljoen minder. Tuurlijk.

 • Let op: dit is Stellingwerfs, een variant van het Fries of het Saksisch, weet ik veel. Het citaat komt uit een stukje van Stellingwerver (Zuid-Oost Friesland) Johan Veenstra in de Leeuwarder Courant.
  Ik wus al vule langer as Rutte dat Halbe indertied mar wat ston te fanteseren op dat VVD-kongres. Mar ik kon d’r mar niet toe kommen om dat te zeggen. Stellingwarvers verklikken mekeer niet!
  Vertalen lijkt me niet nodig.

Reageer