Wie is online
13 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
december 2017
Z M D W D V Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Wijnands (PvdA) ten onrechte op kieslijst Best

De zittende PvdA-wethouder Annegien Wijnands –> staat ten onrechte als lijstduwer op de lijst voor de komende raadsverkiezingen in Best. Ze woont namelijk in Helmond en de gemeentewet (artikel 10, lid 1) sluit onder meer niet-inwoners uit van verkiesbaarheid tot raadslid.

Formeel kan men Wijnands wel op de kieslijst zetten, want de toelating tot de gemeenteraad (of niet), waarover in eerste instantie de Kiesraad beslist, is uiteraard pas aan de orde als de kandidaat daadwerkelijk is verkozen.

De Bestse PvdA hoopt na de verkiezingen in de positie te verkeren, mevrouw Wijnands voor te dragen voor herbenoeming tot wethouder. De lijstaanvoerder van de PvdA, Rob Vader, zag, in antwoord op onze vragen vanmiddag, geen aanleiding tot wijziging van de lijst.

Een reactie op “Wijnands (PvdA) ten onrechte op kieslijst Best”

  • Formeel zou het wel kunnen, een niet-inwoner op de kieslijst voor de gemeenteraad zetten, maar in dit geval riekt dat volgens mij naar volksverlakkerij – in elk geval naar een tekort aan respect voor de kiezer. Als aan de verkiezingen deelnemende partij zou men zich wel wat voorzichtiger kunnen opstellen, gezien de verwikkelingen rond het dagelijks bestuur van de gemeente in de afgelopen zittingsperiode.

Reageer