Wie is online
1 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
december 2017
Z M D W D V Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

O wee! De hongerlijders zijn onderweg!

hongerlijders

e bent nog niet zo lang abonnee van de krant (en het zal, eerlijk gezegd, ook niet erg lang meer duren) maar je stinkt er toch in. De kop op de voorpagina luidt: ‘Limburg trekt sociaal zwakkeren’, je ziet een plaatje voor je geestesoog opduiken: troepen haveloos geklede mensen met oude  SERBIA CROATIA REFUGEES MIGRATION CRISIS, kinderwagens met maar drie wielen en een met touw samengebonden kartonnen koffer, een stok over de schouder met daaraan wat spullen, bij elkaar gebonden met een blauw geruite gerafelde theedoek, de kinderen op de nek of sjokkend op kapotte klompen, opa hompelend op een kromme stok in de achterhoede. Ze zijn onderweg van Den Haag naar Kerkrade, en bij het pontje van Amerongen moeten ze bedelen of ze gratis naar de overkant mogen. Want: ‘Limburg trekt sociaal zwakkeren’. Duizenden en nog eens duizenden zijn dit kansloze gezin voorgegaan en nog eens duizenden zullen volgen.

Meer op SanteLOGieVoorpagina hhBest

Reageer