Wie is online
5 bezoekers online
Voor alle nieuwe posts…

Volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
oktober 2017
Z M D W D V Z
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Dit is pas nostalgie

agfa

Dit is pas nostalgie. Drogisterij annex fotozaak in een goed geconserveerd Duits stadje. Monschau, om precies te zijn. Als je in de vorige eeuw fotografeerde, dan gebruikte je het analoge materiaal (rolfilms, papieren, camera’s) van Kodak, Ilford, Agfa of Gevaert. In het begin vooral de laatste twee, even los gezien van de uitvinder in de jaren dertig, van de boxcamera, Kodak: You put on the button, we do te rest. Daarmee begon de ‘massafotografie’, al is die ‘boost’ natuurlijk onvergelijkbaar met die als gevolg van het cameradeel van de smartphone.

 

 

De Antwerpenaar Lieven Gevaert (1868-1935) was de uitvinder van het fotopapier, papier dus papier dat van een lichtgevoelige emulsielaag wordt voorzien en waarop afdrukken en vergrotingen kunnen worden gemaakt. In 1964 is Gevaert gefuseerd met het nu 150-jarige Duitse Agfa. Sindsdien heet de fabriek in Mortsel (bij Antwerpen) Agfa-Gevaert, maar buiten België heeft men het meestal kortweg alleen nog maar over Agfa. Die onderneming, met (ook) vestigingen  in onder meer Leverkusen en München, doet – begrijp ik – nog wel iets met analoge fotografie, maar de hoofdactiviteiten liggen op het terrein van industriële toepassingen, vooral healthcare. En daarmee is Agfa een concurrent van Philips in Best.
Voorpagina hhBest

Een reactie op “Dit is pas nostalgie”

Reageer