Wie is online
2 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
juni 2017
Z M D W D V Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Politieberichten hooguit grondstof

ongeval
Waarom vind ik dit een ondeugdelijk bericht?
1. Het stelt de hoge leeftijden van de betrokkenen voorop. 2. Vermeldt alleen de herkomst van het slachtoffer en dan nog met de veralgemeniserende gemeentenaam. 3. Over de toedracht van het ongeval vernemen we niets. De Sint-Oedenrodeseweg heeft twee vrijliggende fietspaden, dus dat roept temeer vragen op.

Het bericht lijkt opgesteld door een aankomend journalist, die ongecontroleerd door een mentor, zijn/haar gang kan gaan.

Of – en dat is tegenwoordig eerder te verwachten – het is een zogenaamd politiebericht dat klakkeloos is overgenomen.

 

 

 

Politiemensen zijn geen journalisten. Zij stellen sinds jaar en dag informatie aan de media beschikbaar, op het moment dat hen dat het beste uitkomt. Dat primaire ‘politiebelang’ geldt ook voor vorm en inhoud van hun persinformatie.

In principe bieden politieberichten dus niet meer dan grondstof voor ‘de echte journalist’. Die was hier afwezig.

Voorpagina hhBest

Een reactie op “Politieberichten hooguit grondstof”

  • Daar sla je de spijker op zijn kop.
    Het lijkt nu wel heel erg alsof de hoge leeftijd van de betrokkenen een enorm belangrijke rol heeft gespeeld. Maar het heeft net zo goed een klapband, een onverwachts oversteken, een onwel worden, of een mislukte inhaal manoeuvre kunnen zijn. We weten het simpelweg niet, maar wat we wel weten is de hoge leeftijd en die suggestie blijft hangen. Hoe dan ook was het twee keer in een week raak rond die plek, dus misschien toch handig om er eens te kijken naar de verkeersveiligheid.

Reageer