Wie is online
7 bezoekers online
Rubrieken
Sociale Media & RSS
Met een RSS-feed ontvang je nieuwe berichten in je feedreader. 

  

 

 

Archief
maart 2017
Z m D w d v Z
« feb   apr »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Klassiek

Onze nieuwe wasmachine, een Zuid-Koreaan, geeft met een deuntje aan als ze d’r werk heeft gedaan: Die Forelle van Franz Schubert. Alleen het originele afsluitende loopje van de componist is vervangen door een ontnuchterende riedel van de fabrikant. Hoeveel gebruikers zouden weten dat hun hier ‘klassieke muziek door de strot wordt geduwd’? Laat staan wat en van wie.

Liefhebbers kunnen tegenwoordig dankzij het wereldwijde web internationaal te kust en te keur gaan. Zo is France Musique overal te beluisteren. Mijn voorkeur gaat echter – vanwege de babbelzucht van die Fransen – uit naar Radio Suisse Classique. En onze bloedeigen Radio 4 dan? Tja, de kritiek is niet van vandaag of gisteren: iets te fragmentarisch en teveel BN-ers. Soms, als het geweld van de nieuws- en sportzender npo 1 op de vroege ochtend, met de verplichte pop-onderbrekingen, me te gortig wordt, wil ik daar nog wel eens naar uitwijken.

Meer op Manieren — Voorpagina hhBest

Een reactie op “Klassiek”

  • Nou doen ze het weer op Radio 4: hoboconcert van Cimarosa afkondigen als zijnde van Mozart. (Vanmiddag tussen 16:30 en 17:00 uur.) Een fout in de database? De computer heeft het dan weer eens gedaan.

Reageer