Wie is online
3 bezoekers online
Voor alle nieuwe posts…

Volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
maart 2017
Z M D W D V Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Nivelleren toch geen feestje


Peter Stiekema


‘Nivelleren is een feest.’ Deze woorden sprak PvdA-partijvoorzitter en truienkoning Hans Spekman direct na de totstandkoming van het kabinet Rutte-Asscher in 2012. Hij verwees daarmee naar de plannen in het regeerakkoord die de inkomensverdeling zouden (moeten) veranderen.

Spekman voorspelde toen ook dat er nog meer rumoer zou komen. ‘Er gaat veel in de levens van mensen veranderen.’. En inderdaad, er is veel in de levens van de mensen veranderd, de afgelopen jaren. Maar verbeterd? Ik waag dat te betwijfelen. En uiteindelijk is de PvdA zelf ook weg genivelleerd bij de verkiezingen. Dat krijg je ervan als je ruim vier jaar lang de tender van de VVD-locomotief bent.

 

 

Daar komt nog bij dat de PvdA een paar uiterst giftige adders aan de partijborst heeft gekoesterd, de twee engerds, die er halverwege de zittingsperiode uit werden geknikkerd omdat hun standpunten wel heel ver van die van de sociaal-democraten verwijderd bleken. DENK heeft nu drie zetels in het parlement. ‘We hadden ze beter moeten screenen, verzuchtte Lodewijk Asscher woensdagavond. Merkwaardig dat de DENKers’,  tegen een uur of twaalf al precies wisten hoe er op sommige stembureaus in Amsterdam en Rotterdam gestemd was. Geen journalist die zich daar vragen bij stelde. In Rotterdam is DENK nu groter dan de PvdA en ook in Amsterdam horen zij met 7.5 procent van de stemmen tot de grote jongens. Een griezelige ontwikkeling.

Ik heb de tv-uitzending tot kwart voor een uitgezeten. Maar toen Henk Krol zich een grote winnaar achtte en daarbij van pure slijmerigheid  zowat van het scherm droop, ben ik maar naar bed gegaan. Het duurde lang voordat ik de slaap kon vatten.

Spekman zei gisteravond al dat het tijd is om het verlies van de PvdA eens goed te evalueren, of woorden van gelijke strekking. Ik heb een betere oplossing: Vuilinismaaaaan kunnen deze oude truien ook nog meeeee?

Voorpagina hhBest

 

 

 

2 Reacties op “Nivelleren toch geen feestje”

  • Daarom vind ik de analyse van Hans van Soest in De-Persgroep-kranten vandaag een schot in de roos: ‘Wie durft nog met Rutte?’ De PvdA is in de loop van de jaren vaak genoeg gewaarschuwd voor deze vorm van collaboratie. Hoeveel zullen potentiële coalitiepartners van de VVD slikken, respectievelijk van hun eigen stokpaardjes inleveren? Moeilijk, moeilijk. Rutte heeft al gewaarschuwd: ‘Deze formatie gaat even duren.’ Geweldig inzicht.

  • Trouwens, zag net op NOSJournaal Aboutaleb zijn beleid in de Turkse kwestie toelichten. Als hij lijsttrekker zou zijn geweest, zoud ik op hem hebben gestemd. Schone lei PvdA.

Reageer