Wie is online
0 bezoekers online
Voor alle nieuwe posts…

Volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
maart 2017
Z M D W D V Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Werken bij regionale krant soms pijnlijk


 

 

Deze reactie heb ik onder het artikel op SVDJ geplaatst:
Van de overigens begrijpelijke voorkeur voor landelijke kranten als het gaat over tips, heb ik een traumatisch praktijkgeval in het verleden te melden. In de jaren zestig vond de toenmalige r.-k. universiteit van Nijmegen iets op het probleem van het resuskind (van ouders met beiden resus negatief): bloedvervanging direct na de geboorte. Als redacteur van een regionale Brabantse krant had ik lucht van dit nieuws. De bron belde echter met mijn toenmalige hoofdredacteur – een ‘vriendje’ – met de mededeling dat hij het liever aan een met name genoemde landelijke krant gaf. De hoofdredacteur was een zak, dus hij ging door de knieën.

Voorpagina hhBest

2 Reacties op “Werken bij regionale krant soms pijnlijk”

  • peter stiekema:

    De heer J.N te Vught, naar ik veronderstel?

  • Nee, ik kan dat nu best zeggen, want de man is reeds lang wijlen: Richard Mooren bij het dagblad Oost Brabant/Nieuwe Eindhovense Krant, kort voordat Teulings het Eindhovens Dagblad overnam en Eindhoven, afgezien van de editie van Het Vrije Volk, een one paper city werd. Mooren was is zijn nadagen; bracht die dagen door met het oplossen van kruiswoordpuzzels! Jan Oyen deed, overigens zeer verdienstelijk, het werk. Was hoofdredacteur van zowel Brabants Dagblad en (naast Moren) van het genoemde Oost Brabant.

Reageer