Wie is online
2 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
december 2016
Z M D W D V Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Microsoft stuurt klant het bos in

Eindelijk moest ik er aan geloven: Microsofts Windows 10. Mijn Toshiba laptop met Windows 7 was 5 jaar oud en vertoonde kuren – hoewel, werkt nog en heeft via de voedselbank in Best (ja, daar verdelen ze meer dan eten en drinken) ongetwijfeld een goeie bestemming gevonden. Ik heb nu een Asus met het besturingssysteem geïnstalleerd op een zogenaamde SD-kaart (sorry, bedoeld is SSD, een opslagmedium zonder bewegende delen, zie reactie Sante Brun) plus, ook ingebouwd, een klassieke harde schijf voor de persoonlijke data. Cool en ook nog eens echt koel; ik vraag me zelfs af of er wel een ventilator in zit. Het ding  is razendsnel en, ja, Windows 10 lijkt – nog steeds niks ten nadele gezegd van Windows 7 –  best wel een stabiel systeem. Maar ik houd mijn bezwaren tegen de tactiek van Microsoft.

Meer op Manieren — Voorpagina hhBest

3 Reacties op “Microsoft stuurt klant het bos in”

  • Sante Brun:

    Guido: een SD-kaart is een fotokaartje, voor in je camera of telefoon. Wat jij hebt is een Solid State Disk, oftewel SSD-schijf. En het is natuurlijk heel normaal dat de laptop geleverd wordt met geïnstalleerd besturingssysteem, en dat dat een systeem is dat nog een hele tijd meekan — Windows 7 verdwijnt binnen afzienbare tijd.

  • peter stiekema:

    Persoonlijk heb ik iets tegen SD-kaartjes. Krijg er een groot Duitse zekerheidsdienst-gevoel bij, als het ware.

Reageer