Wie is online
3 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
oktober 2016
Z M D W D V Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

‘Kerststal geen religieus symbool’

levende_kerstgroep
Kerstmis is ook in Nederland (‘Kerst’) volledig gecommercialiseerd. Enkele jaren geleden werd in een Bests winkelcentrum een ‘levende kerststal’ van kinderen georganiseerd. Een kribbe in gemeentehuizen e.d. is hier niet gebruikelijk.


In Frankrijk loopt al jaren een discussie over het al dan niet toestaan van kerststallen in openbare ruimten, in het licht van de scheiding van  Kerk en Staat. Het ziet er naar uit dat het hoogste gerechtshof in bestuurszaken, de Conseil d’Etat, over enkele weken uitspraak zal doen in een conflict tussen onder meer de gemeente Melun (Seine et Marne) en organisaties van vrijdenkers.

 

 

Volgens Le Huffington Post.fr , die zijn informatie weer heeft van het Franse persagentschap AFP, overheerst in de Conseil d’Etat de opvatting dat de kerststal geen religieus, maar een cultureel symbool is. Ze wordt niet door priesters ‘ingewijd’ en er wordt in de openbare gebouwen ook niet voor gebeden. In dat licht zal de kribbe in onder meer de gemeentehuizen waarschijnlijk worden toegestaan.

Voorpagina hhBest

Een reactie op “‘Kerststal geen religieus symbool’”

Reageer