Wie is online
2 bezoekers online
Voor alle nieuwe posts…

Volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
mei 2016
Z M D W D V Z
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Erdal en Erdogan

Peter Stiekema


Kent u het schoenpoetsmiddel Erdal nog? Ik weet niet of het nog bestaat (ik ben niet zo’n poetser)  maar in onze jeugd verfraaiden we er onze zwarte puntschoenen mee tot ze blonken. De lege doosjes gebruikten we met wasknijpers als klepper op onze fietsen, zodat ze een geluid als van een soort brommer maakten. Als ik de Tweede Kamerleden van DENK zie, springt de gedachte aan Erdal me altijd door het hoofd. Ook al omdat de beginletters van het produkt overeenkomen met hun grote politieke leider Erdogan. Maar het gaat me natuurlijk vooral om die glimmend gepoetste zwarte haardossen van Tunaha Kuzu en Selçuk Özturk. Ik schat niet dat beiden grote DENKers zijn, afgemeten aan hun prestaties in de Kamer tenminste, maar hun hoofden zien er aan de buitenkant in ieder geval (te?) verzorgd uit.

 

 

 

 

Kennelijk bestaat Erdal ook nog in het lichtbruin, want met die kleur ontwaarden we het hoofd van Sylvana Szcymons in De Wereld Draait Door, waar Matthijs van Nieuwkerk na een aarzelend begin, toch nog tot kritische vragen kwam aan het adres van deze (aspirant) Kamerleden. Ook de huisdichter flanste eindelijk weer eens een fatsoenlijk werkje in elkaar, want zijn arbeid was de laatste tijd van een nogal beDENKelijk niveau.

Wat bezielt zo’n Sylvana eigenlijk? Na een aanvankelijk tamelijk succesvolle loopbaan op de buis werd het vanaf 2010 stil om haar heen. Wel draafde ze in zowat elke talkshow die er bestond op om haar meningen te ventileren, over Sinterklaas en Zwarte Piet in het bijzonder en het blanke racisme in het algemeen. Zelfs het woord zwartepieten schijnt volgens haar uit het woordenboek dienen te worden geschrapt. Onlangs was ze bij Pauw nog te gast, waar ze op de dag van het verscheiden van Prince met de mededeling kwam dat ze ternauwernood aan een gangbang met ’s mans entourage was ontsnapt. Jammer, denk ik dan meteen, maar waarom moeten we dat weten? Wat voegt het toe en hoe waar is deze mededeling. Aan Prince kunnen we het immers niet meer vragen.

Nu ook Sylvana’s relaties met diverse miljonairs op niets zijn uitgelopen, moet ze kennelijk zelf aan de bak. ‘Eindelijk vast werk’, kraaide ze bij DWDD victorie. En dus sluit ze zich nu aan bij een tweetal crypto-fascisten die blindelings achter Erdogan aanlopen, de genocide op de Armeniërs ontkennen en vinden dat een Nederlandse columniste terecht vastzat in Turkije. Om maar wat te noemen.

Dit soort politieke dwaallichten, Wassilli Hatsjie (ik weet het, geen naamgrapjes) van D66 incluis heeft er in ieder geval voor gezorgd dat het merendeel van de Nederlandse politieke partijen hun toekomstige kandidaat-kamerleden eens zorgvuldig gaan screenen, ook om te voorkomen dat vrouwenmeppers als Graus (hij is, zelfs volgens Justitie, ten onrechte, niet veroordeeld) vanaf 2017 de nieuwe Tweede Kamer gaan bevolken. En dankzij Sylvana en de haren hebben we straks – als ze hun zin krijgen – geen Sint en Piet meer, maar worden we vergast op de grote Kalief uit Ankara met zijn knechten Tunaha en Selçuk.

Zie ook: Geen BN-er zonder bagger

Reageer